Nyári bőrápolás kötelező lépései

Szinte nincs olyan ember, aki a téli szürkeségből ne várna a nyári napfényes időszakra. A vastag ruhadarabokat jó mélyre a gardróbba eltenni és végre könnyed ruhákba öltözni. A napfény barátunk, segítőnk egészségünk és szépségünk megőrzésében, de bőrünket alaposan fel kell készíteni az intenzív napsugarakra, ha mindezt még nagyon hosszú ideig meg szeretnénk őrizni.

A fény, barnító hatása mellett, mint a bőröregedés egyik leggyakoribb indikátoraként ismert. A hiedelmekkel ellentétben nem csak a bőrfelszínre hat, hanem a különböző fényhullámhosszoknak megfelelően a mélyebb rétegekbe is képes lejutni, és nagyobb dózisban az ott lévő sejteket és szöveteket roncsolni. Megelőzést a fényvédelem mellett a logikusan felépített bőrápolás jelenthet, mely 3 legfontosabb lépésébe szeretnénk beavatni.

Peelingezz

Nem csak az egyenletesen barna színt, de a bőrre felvitt kozmetikumok felszívódását is nagyban segíti, ha a bőrápolást letisztítással kezdjük. A közhiedelemmel ellentétben egy egyszerű lemosás nem ad 100%-os hatékonyságot, hiszen az elhalt szarusejtek leválásának elősegítését és pórusokban megülő szennyeződések hatékony eltávolítását leginkább csak kémiai, vagy mechanikai peelingek tudják hatékonyan támogatni. Az intenzív napsütés a kémiai hámlasztóknak nem barátja, így közvetlenül a nyár előtt apró dörzsszemcsés hámlasztókat (jojoba, rizsszem, különféle őrlemények) célszerű használni. A bőrt átmasszírozva felszínét homogenizálhatjuk, így napozás esetén az egyenletesen fog barnulni. Ugyanakkor az átjárhatóságát is tökéletesen biztossá tehetjük.

Hidratálj

A nyári nagy melegben szervezetünk vízháztartása maximális igénybevételnek van kitéve. A téli időszakhoz képest normál esetben több folyadékot veszít és ennek megfelelően minket is arra kényszerít, hogy több folyadékot fogyasszunk. A belső hidratáltság a vízháztartás miatt életbevágóan fontos, de a bőrünk számára fontos vízmegkötő anyagokat igazából csak kívülről tudjuk a bőrbe juttatni. Az egyik legnagyobb vízmegkötő kapacitással a hialuronsav rendelkezik, mely saját súlyának ezerszeresét képes nedvesség formájában megkötni. Fontos szerepet játszik a rugalmas és elasztikus rostok hidratálásában, így csökkentve az UV fény rostokra gyakorolt negatív hatásait. A bőr kollagén rost hálózata az öregedés folyamán a korral, de az UV sugárzás hatására is feltöredezik így csökkentve a bőr rugalmasságát és tartását. Fontos, hogy nyáron fogyassz megfelelő mennyiségű vizet és ugyanúgy figyelj oda a vízmegkötő hatóanyagok bőrápolók formájában történő használatára is.

Vitalizálj

Végül de nem utolsó sorban ejtsünk néhány szót a bőr immunvédekező képességének optimalizálásáról. Ahhoz, hogy külső takarónk a külső behatások ellen megfelelően tudjon védekezni magának a bőrbarriernek egészségesnek és tökéletesen működőnek kell lennie. Ezt csak úgy lehet elérni, hogy a bőr számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket megadjuk számára és nem éheztetjük ki azt. Az egészséges bőrszerkezet és a megfelelő immunitás fenntartásához az A, C, E vitaminok nélkülözhetetlenek. Nem csak erős antioxidáns hatással rendelkeznek, de a bőr működését is pozitívan befolyásolják. Az ásványi anyag és nyomelem feltöltéshez ideális a kaviár, mely talán az egyik leginkább bőrazonos összetevő amit a szépségápolásban használunk. Nélkülözhetetlen tápanyagokkal tölti fel a sejteket, hogy azok óramű pontossággal működhessenek. Ha pedig a tökéletességre törekszel, akkor mindezek mellé még Q10-et is használsz, hogy sejtjeid energiatermelő folyamatait optimalizáld.

Ezzel a 3 fontos lépéssel bőröd felkészítheted a napozásra. Fokozhatod ellenálló-képességét, ugyanakkor gyorsíthatod regenerációját is. Ne feledd a direkt napfény bőrödet már 5 perc után is megégetheti, ezért minden esetben használj napfényvédő krémet, vagy UV filterrel ellátott nappali hidratálót is. 

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK