3 tuti tipp a tavaszi bőrápoláshoz

A tavasz és a közelgő nyár a bőr számára nem csak új évszakokat, hanem merőben más külső környezeti tényezőket is jelent. A melegedő külső hőmérséklet, a napsütötte órák számának növekedése és a szabadban töltött több idő markáns különbséget jelentenek a télre a szárazabb szobákba zárt bőr számára.

A hidegebb és melegebb idő közötti különbség leginkább a bőr anyagcsere-funkcióit és annak hidratációját befolyásolják. Míg télen a tápanyag és oxigénellátás lassul, a felszíni faggyú mennyisége csökken és a folyamatot gyakori bőrszárazság kíséri, addig tavasszal a bőr szinte új életre kel. A megfelelő idő kivárásával a folyamatok természetes rendjükben is lezajlanak, de egy egyszerű 3 lépéses kezeléssel azonnal „életre keltheted” télen megfáradt bőrödet.

Peelingezz heti rendszerességgel

Ha megkérdezünk egy szakembert, hogy tavasszal mely kezelések száma növekszik meg leginkább, akkor a hámlasztás, vagy idegen nevén peeling biztosan a lista élén lesznek. Leginkább azért, mert a télen megvastagodott hámréteget ilyenkor célszerű vékonyítani, azzal együtt, hogy a folyamattal együtt a később alkalmazott hatóanyagok felszívódását is élénkíteni tudjuk. A hámlasztást végezhetjük elektrokozmetikai készülékekkel, úgy mint mikrodermabrázióval, vagy hidroabrázióval, de otthoni keretek között egy finomabb gyümölcssavas hámlasztás, vagy mechanikai szemcsés átdörzsölés is sokat segíthet.

A peelingezést azonban nem szabad túlzásba vinni. Ha túl sokszor hámlasztod a bőrfelszínt, akkor azzal együtt rendszeresen eltávolítod a bőr hidratációját megóvó hidrolipid filmköpenyt, mely bőrszárazsághoz, hámláshoz vezet. Ha egészséges keretek között szeretnéd tartani a folyamatot, akkor hetente 1-2 alkalomnál többször ne peelingezz és 2 alkalom között tarts legalább 3 nap szünetet. Ugyanakkor mindig használj hidratáló krémet.

Élénkíts mindennap

A télen megfáradt alulműködő bőrök funkcióit szinte kötelezően élénkítenünk kell a tavasz folyamán. Nem csak azért, hogy annak tápanyag és oxigénellátását javítsuk, hanem azért is hogy a rendszer működésében nélkülözhetetlen szerepet ellátó ereket is megtisztítsuk, megfelelő tápanyag és oxigén szállító kapacitásukat visszaállítsuk.

A mikrocirkuláció fokozásához megfelelő hatóanyagok lehetnek a tigrisfű, hamamelisz, gingo biloba, vagy akár a vadgesztenye kivonat, de egy jó futás, vagy szaunázás is sokat tud tenni az ügy érdekében. Az élénkítés hatására nem csak a nagyobb erek, de a hajszálerek vérátáramlása is kiválóan fokozható mely egyben azt is jelenti, hogy a bőrre felvitt hatóanyagok is jobban hasznosulnak, gyorsabban jutnak el a célsejtekhez. A bőr stimulálását így célszerű az a célzott bőrápolás elé időzíteni.

Vitalizálj amikor csak teheted

A téli időszakban a szervezetünk számára korlátozottan elérhető vitaminokból a bőrnek is csak kevés jut. Így tavasszal az elsődleges feladatok között van a bőrápolásban, hogy szervezetünk vitamin, ásványi anyag és nyomelem raktárait megfelelő módon feltöltsük ezzel is segítve az immunrendszer működését és a normál sejtképzés fenntartását. Az A, C, E-vitaminok kötelezőnek számítanak ilyenkor, hogy a bőrmegújító, immun és antioxidáns folyamatokat bebiztosítsuk.

Ugyanakkor fontos, hogy a bőrt megfelelő nedvességgel is ellássuk, így a napi megfelelő folyadékbevitel mellett használjunk hialuronsav és kollagén tartalmú krémeket. Fontos hatóanyag lehet még a Q10 koenzim, mely a sejtek mitokondriumában található energiatermelő folyamatokért felel. Használatával a sejtek optimálisan használják fel a számukra biztosított tápanyagokat így biztosítva a megfelelő bőrmegújító folyamatokat.

A tavaszi bőrmegújítás tehát nem egy megvalósíthatatlan feladat. Pusztán odafigyelést igényel, mellyel átléphetünk a télen és tudatosan készülhetünk fel a nyárra.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2022 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK