5 legsúlyosabb hiba, amit dermarolleres mezoterápia közben elkövethetsz…

Kozmetikában tűs mezoterápiás kezeléseket végezni nem csak veszélyes, hanem óriási felelősség is. Hiszen a bőrgyógyászat és a kozmetika határterületén mozgó dermarolleres és dermapanes kezelések drasztikusan avatkoznak be a bőr működésébe. Alkalmazásukhoz megfelelő szakmai felkészültség és gyakorlat szükséges, a kötelező tanfolyamokról nem is beszélve. E-heti blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük számotokra, hogy ha tervezitek, vagy ha már végzitek a kollagén indukciós terápiát, mely dolgokra figyeljetek oda, hogy az örömbe üröm ne vegyüljön.

Ha nem steril, színező és illatanyag mentes ampullákkal végzed a kezelést

Egy kozmetikai és egy mezoterápiás ampulla közé egyenlőség jelet tenni meggondolatlanság. Épp annyira, mint egy műanyag és üveg csomagolás közé is. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos kozmetikumok és a mezoterápiás termékek gyártásmechanizmusa teljesen eltér egymástól, hiszen míg az elsőhöz normál, addig a másodikat kizárólag gyógyszeripari körülmények szükségesek. Ezért is van az, hogy a kollagén indukciós terápiák során a bőrre felvitt és utána dermarollerrel bejuttatott hatóanyagok kizárólag gyógyszertechnológiai úton előállított steril hatóanyagok lehetnek, színező- és illatanyagok, illetve tartósítószerek nélkül. Ne dőlj be tehát a reklámoknak és demrmarolleres kezeléseidhez mindig megbízható forrásból származó üveg mezoterápiás fiolákat és ampullákat használj.

Ha nem megbízható forrásból származó dermarollert, vagy mezopent vásárolsz

Ma már az internetes vásárlási lehetőségek kiszélesedésével, illetve a könnyebben átjárható nemzetközi piacok miatt szinte túlkínálat van a mezoterápiás eszközök között. Ha dermarollert, vagy mezopent szeretnél úton útfélen kedvező ajánlatokba botolhatsz. Azonban mielőtt döntesz, ne feledkezz meg a következőkről. Ha dermarollert, vagy mezopent vásárolsz, akkor egy orvosesztétikai kezelések során is alkalmazott eszközhöz szeretnél hozzájutni. Gyártásukat az ISO minőségbiztosítási rendszer szabályozza, a bennük felhasznált anyagok pedig szigorú minőségi teszteléseken mennek keresztül. A bőrrel érintkező tűk orvosi acélból készülnek, nem színeződnek, korrodálódnak a használat során. Nem megbízható forrásból származó eszközt ne használj, a kár melyet vendégeid bőrében okozhatsz később nehezen lesz helyrehozható a lehetséges komplikációk kockázatával együtt.

Ha úgy gondolod, hogy a dermaroller és a mezopen is csak egy kozmetikai eszköz

A kollagén indukciós terápia alkalmazásához a bőr anatómiai ismerete szükséges. Kicsit pontosítva a bőrt felépítésével, annak alkotóival, az egyes bőrrétegek vastagságával, a bőr korral járó változásaival, a különféle bőrreakciókkal, a vendégek által szedett gyógyszerek lehetséges mellékhatásaival és megannyi más dologgal tisztában kell lennünk. A mezoterápiás eszközök és alkalmazott hatóanyagok által előidézhető bőrreakciók nagyban különböznek más elektrokozmetikai eszközöktől. Hiszen a bőr folytonosságát – igaz ha csak egy pici időre is – de megszakítjuk. Ezért vásárlásnál mindig mérlegelj, és ne vágj bele meggondolatlanul egy egy ilyen terápiába.

Nem fertőtleníted munkaeszközeid

A fertőtlenítés fontossága minden olyan eszköznél szükséges, mely veled és vendégeiddel is érintkezik. Hiszen vendégeid egészsége mellett a sajátodéért is felelsz. A dermarolleres és mezopenes kezelések során előfordulható mikrovérzések, pedig fokozottan fertőzésveszélyes terepet jelentenek. A kezelési protokollban tehát minden lépés után fertőtlenítsd a bőrt az eszközt pedig kezelés előtt és után is eszközfertőtlenítővel tisztítsd meg. Ne feledd egy dermaroller, vagy egy mezopenes kezelőcsúcs mindig csak egy vendéghez tartozhat és csak egy terápia erejéig tart ki.

Úgy gondolod, hogy a kezelési technikát magadtól is el tudod sajátítani

A magabiztosság a legnagyobb segítőd, de ugyanakkor legnagyobb ellenséged is lehet a mezoterápiás kezelésekben. Sokan úgy gondolják, hogy a kezelési technikát otthonról a youtube segítségével is elsajátíthatják. Ők megfeledkeznek mindazokról a kockázati tényezőkről, melyeket fent említettünk és elsődlegesen befolyásolják azt, hogy a kezelés sikeres legyen és ne csak arról szóljon, hogy a vendég valahogy túlélje a terápiát. Ha dermarollart, vagy mezopent vásárolsz minden esetben végezz tanfolyamot. Ha pedig már birtokában vagy a tudásnak, akkor se tétovázz. Látogass el több képzésre, fejleszd magad, hiszen mint minden terület a mezoterápia is hónapról, hónapra fejlődik és számos új információt, kutatási eredményt tartogat számodra, hogy sikeresebb legyél

Információ a termékekről >>

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2022 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK