A sminkelés alapjai

ARC

Sminkelés előtt, mindig az arc tisztításával kezdünk, ahol egy egyszerű arctisztító kendőt vagy tejet használunk. Fontos továbbá a bőr megfelelő hidratáltsága, viszont smink előtt nem ajánlott semmilyen krém használata, mert kifényesedik tőle az alapozó. Csak akkor krémezzünk, ha látványosan száraz a bőr.

Első lépésként válasszuk ki a bőrszínünknek megfelelő alapozót, majd ecsettel, szivaccsal vagy akár az ujjunkkal dolgozzuk el egyenletesen az arcon. Az alapozó színét az álcsonton választjuk ki, hogy az archoz és a nyakhoz a legközelebbi színt megtaláljuk. Ha az arcon bőrhibák találhatók vagy csak ki szeretnénk emelni valamilyen területet, arra használjunk korrektort. A korrektor ilyenkor legyen világosabb, mint az alapozó. Ha készen vagyunk az alappal, fixáljuk púderrel és vigyünk fel egy kis pirosítót. A pirosító az arccsontra kerül.

 

SZEMEK

A szemhéjpúder színének kiválasztásakor elsőként a szem- haj- bőrszínt vesszük figyelembe, majd az alkalomhoz választott ruha színét. A szemhéjunk kívül mindig sötét, belül mindig világos. Ha jobban hangsúlyozni szeretnénk szemünket, használjunk szemceruzát. Ha nem szeretnénk színeket a szemünkre, húzzunk egy egyszerű tusvonalat. Szemöldök esetében, ha formázást igényelt, a legjobb választás a por, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni. Ügyeljünk a szabályos forma betartására.

AJAK

A száj festése az ajak alapozásával kezdődik. Alapozás után kontúrozunk, a kontúr ceruzával az egész száj felületét besatírozzuk. A rúzzsal megegyező kontúr választására kell törekedni, hogy a kontúr ne is látszódjon. Erre kerül a szájfény vagy a rúzs.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK