A sminkelés alapjai

ARC

Sminkelés előtt, mindig az arc tisztításával kezdünk, ahol egy egyszerű arctisztító kendőt vagy tejet használunk. Fontos továbbá a bőr megfelelő hidratáltsága, viszont smink előtt nem ajánlott semmilyen krém használata, mert kifényesedik tőle az alapozó. Csak akkor krémezzünk, ha látványosan száraz a bőr.

Első lépésként válasszuk ki a bőrszínünknek megfelelő alapozót, majd ecsettel, szivaccsal vagy akár az ujjunkkal dolgozzuk el egyenletesen az arcon. Az alapozó színét az álcsonton választjuk ki, hogy az archoz és a nyakhoz a legközelebbi színt megtaláljuk. Ha az arcon bőrhibák találhatók vagy csak ki szeretnénk emelni valamilyen területet, arra használjunk korrektort. A korrektor ilyenkor legyen világosabb, mint az alapozó. Ha készen vagyunk az alappal, fixáljuk púderrel és vigyünk fel egy kis pirosítót. A pirosító az arccsontra kerül.

 

SZEMEK

A szemhéjpúder színének kiválasztásakor elsőként a szem- haj- bőrszínt vesszük figyelembe, majd az alkalomhoz választott ruha színét. A szemhéjunk kívül mindig sötét, belül mindig világos. Ha jobban hangsúlyozni szeretnénk szemünket, használjunk szemceruzát. Ha nem szeretnénk színeket a szemünkre, húzzunk egy egyszerű tusvonalat. Szemöldök esetében, ha formázást igényelt, a legjobb választás a por, hiszen ezzel a legkönnyebb dolgozni. Ügyeljünk a szabályos forma betartására.

AJAK

A száj festése az ajak alapozásával kezdődik. Alapozás után kontúrozunk, a kontúr ceruzával az egész száj felületét besatírozzuk. A rúzzsal megegyező kontúr választására kell törekedni, hogy a kontúr ne is látszódjon. Erre kerül a szájfény vagy a rúzs.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK