Hogyan válasszunk ajándékot?

Hogyan válasszunk ajándékot?

 

 

Milyen ajándékot vegyek?

Hangzik el sokakban a kérdés…

Gondos mérlegelés és sok-sok szempont az, amit figyelembe kell venni, hiszen fontos, hogy milyen eseményre választunk ajándékot, és milyen viszonyban állunk az ünnepelttel.

Közeli, rokoni kapcsolataink körében a gyakorlatiasságon van a hangsúly. Mivel tudjuk, hogy a másiknak mire van szüksége, így egy jó és praktikus ajándékkal garantált örömet szerezhetünk, aminek a családtagok is jobban örülnek, mint egy drága, de használhatatlan ajándéknak. Természetesen a praktikus ajándéknál ne essünk végletekbe, hiszen mosószert, villanykörtét vagy egyéb napi háztartási kiegészítőt nem illik vásárolni. Ezzel szemben egy régóta áhított ruha, ékszer, sminktermék vagy könyv tökéletes lehet.

Az ajándékozási alkalmak is kultúrához kötöttek. Az európai társadalmakban a legáltalánosabb a névnapi köszöntés, melynek vallási gyökerei vannak (arab országokban például nem tartják számon a névnapokat). A születésnapi ajándékozás már erősebben kötődik a családhoz. Vannak országok, melyek nemzeti, társadalmi ünnepein is szokás az egymás megajándékozása. Húsvétkor és karácsonykor tömeges méretű ajándékozásról beszélhetünk.

Ünnepek alkalmával a tömegcikkek, a rutinajándékok helyett, érdemes körültekintően, a megajándékozott szemével választanunk. Tegyük félre személyes vágyainkat, és ne azt ajándékozzuk, ami nekünk tetszene. Mindenképp vegyük figyelembe a másik szokásait, hobbiját, hiszen ezek is remek ötletekkel szolgálnak.

Manapság nagy divat „élményt” ajándékozni, legyen szó egy önvédelmi tanfolyamról, vagy wellness programról. Számos kuponoldal is kínál szolgáltatásokat, melyet ajándékba is lehet vásárolni.

Mivel egyre fontosabb az egészségmegőrzés és a tudatos életmód, remek ötlet étrend-kiegészítőket, natúr kozmetikumot, vagy az egészséges életről szóló könyveket ajándékozzunk. Hölgyismerősök garantáltan örülni fognak különböző szépítőszereknek: smink- arcápolási és testápolási termékeknek.

Végső esetben nem számít az sem illetlenségnek, ha a megfelelő pillanatban egyenesen megkérdezzük, hogy mi tenné őket boldoggá.

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK