Ajánlások gyantamelegítő használathoz

A kozmetikai felhasználás megköveteli, hogy gyantamelegítő készülékünk egész nap rendelkezésünkre álljon. Mivel naphosszat 100 °C fok közelében használjuk, mondhatjuk, hogy nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ezért fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy növeljük készülékünk élettartamát.

A szabályozható hőmérsékletű gyantázókat nagy eséllyel óvhatjuk meg a korai meghibásodásoktól, ha nem használjuk maximális hőmérsékleten.

Általános tévhit, hogy hamarabb melegszik fel egy gyantázó, ha a legnagyobb fokozaton kezdjük melegíteni, ami valójában nem igaz, hiszen a melegedés lineárisan történik. Így ha egy adott hőmérsékletet szeretnénk beállítani, ugyanannyi időt vesz igénybe a melegedés, ha maximális teljesítményt állítunk be, mintha rögtön a szükséges hőfokot állítanánk be. Ez önmagában nem okoz problémát, de rendszerint a szabályzó a maximális ponton marad.

Ezt ajánlott elkerülni, mert a túlforralt gyanta fájdalmat és égési sérüléseket okozhat. Tapasztalat útján hasznos információk szerezhetők erről, illetve amennyiben új készüléket vásároltunk, mindig az alsóbb hőmérsékleti tartományoktól kezdjük a melegítést.

 

 

Tégelyes gyantázók esetében mindenképpen használjunk kiegészítő fémtálat, hiszen csak így biztosítható a megfelelően higiénikus kezelés. Spatulával történő gyantafelvitel esetén elengedhetetlen egy olyan eszköz, melynek segítségével a gyanta mozgatható állapotba hozható. Amennyiben készülékünk meghibásodik a gyanta nem lesz eltávolítható, így a javítás sem végezhető könnyedén, ami további költségeket jelenthet.

A patronos gyantamelegítők használatának sarkalatos pontja a megfelelő dokkolóba rögzítés. Ezzel biztosítható, hogy a melegítő áramot kapjon, és ne boruljon fel. Az áramfelvételhez azonban elég erős kontaktusra van szükség és nem megengedhető a patronok „holtjátéka”.

 

Tehát erősen, határozottan kell a dokkolóra csatlakoztatni, ellenkező esetben átívelhet, szélsőséges esetekben a biztosítékot is leverheti.

Mindig gondosan ügyelj arra, hogy miután felmelegedett a gyantapatron, nem hevült-e túl, mert ebben az esetben égési sérülést okozhatsz a vendégednek. Annak érdekében, hogy több használat után is megelégedéssel használhasd munkaeszközöd fontos, hogy a patronra került gyantát távolítsd el, mielőtt újra a melegítőbe helyezed. Erre azért van szükség, hogy ne szoruljon bele a patron és melegítő fala közötti gyantától. Számos alkalommal válik használhatatlanná egy patron-melegítő ennek hatására, amit nem lehetséges javítani.

További hasznos kiegészítőket találhatsz az alveolashop.hu-n.

Turbéki Richárd

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK