Minden panasz ajándék

Vásárlóink véleménye kiemelten fontos szalonunk hatékony üzemeltetésében és szolgáltatáspalettánk fejlesztésében. Egy hasznos visszajelzés akár garancia lehet jövőbeli sikerünkhöz.


Panaszkezelések a mindennapokban

panasz illusztráció.jpgMinden vállalkozás működtetésekor előfordulhatnak kellemetlen szituációk, melyek az ügyfél reklamációkból származnak. Amennyiben egy kozmetikai, vagy fodrászati szolgáltatásnál történik ez, akár a vállalkozás hosszú távú sikerét is kockáztatjuk. Egy rosszul értékesített szolgáltatás, vagy termék híre minden esetben gyorsabban terjed, mint a sikeresebbé.

Nyugaton már bevált gyakorlat a problémákra, panaszokra történő ráhangolódás. A megszerzett információk hibáinkról lehetőséget adnak kijavításukra, ezáltal vállalkozásunk hosszú távú sikeres működtetéséhez. A folyamatosan megfelelő formában kezelt reklamációkkal napról napra javítunk termékpalettánk minőségén és csökkentjük a kockázatát a jövőbelieknek. Mindazonáltal ügyfeleink érzik, hogy nem csak az értékesítés során, hanem utána is fontosak nekünk és szívesebben térnek vissza hozzánk.

Erőszakos vásárlóink a leghasznosabbak?

Aki nap, mint nap ügyfelekkel dolgozik, az tudja, hogy egy panasz, vagy reklamáció mennyi energiát és időt vesz el a hasznos munkától. A rossz, erőszakos reklamálóktól is rettegünk, pedig ezen ügyfelek talán a leghasznosabbak számunkra. Az elszenvedett kár miatt panaszkodnak, amelynek legtöbbször a csalódottság a túl magas elvárás az oka. Ha beleképzeljük magunkat az adott helyzetbe mi is legtöbbször akkor vagyunk csalódottak, amikor valamit, ami nagyon fontos számunkra, meg szeretnénk szerezni azonban ez nem tudjuk megtenni. Vagy, ha meg is kapjuk, de az elvárt, elképzelt minőség alacsonyabb, mint amire számítottunk szintén csalódottak vagyunk.

Ügyfeleink reklamációja rámutat arra, hogy számára fontosak, nagyon is fontosak vagyunk. Ha nem így lenne nem jeleznék nekünk sérelmeiket és nem térnének vissza hozzánk. Természetesen ezen esetek közül kivételek azok az ügyfelek, akiknek mindenkor mindenkivel problémájuk van.

A probléma hatékony, gyors kezelése számunkra és ügyfelünknek is érdeke. Mielőtt belekezdünk megoldásába minden esetben ismerjük fel okát. Csak a pontosan feltárt hibára tudunk hatékony megoldást adni. Ellenkező esetben ismét újabb problémákat idézünk elő. Amennyiben megtaláltuk az okot már csak a megoldási alternatívák számbavétele és elvégzésére van szükség. A legjobb mód erre, ha ráhangolódunk ügyfelünkre: „Biztosan Önnel is előfordul már, hogy valamit szeretett volna jól elvégezni, de nem sikerült.”, vagy a „Megértem az Ön problémáját, hiszen velem is előfordult már hasonló” mondatokkal a legkeményebb ügyfél dühét is szertefoszlathatjuk. Amennyiben visszaszereztük partnerünk bizalmát már csak a megoldásra van szükségünk. Nem utolsó sorban pedig a reklmációt előidéző ok kijavítására, hogy többet ne forduljon elő.

Problémakezelés lépései        

  1. Probléma felismerése
  2. A megoldási alternatívák számbavétele
  3. Ráhangolódás az ügyfélre
  4. Személyes megközelítése a problémáknak, partnerként szerepelni a problémában
  5. Az ügyfél számára hasznos megoldás

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK