Babyliss Pro X2 hajvágógép teszt

Még a szokásosnál is jobban le voltam nyűgözve, mikor kézhez kaptam a legújabb Babyliss Pro hajvágó modellt. A már megszokott dizájnos és esztétikus termék már alap követelmény a BaByliss-nél, itt viszont már a csomagolás is sejteti, hogy nem egy szokványos gépről van szó.

Mint tudjuk, a Babyliss mindig is vezető pozícióban volt a szépségipari termékek között, a Pro vonal pedig - mint a neve is sejteti – ezen belül is a professzionális réteget szolgálja ki. A gép különlegessége, hogy létrehozásához a nagy múlttal és rengeteg tapasztalattal rendelkező Babyliss egy hasonlóan nagynevű márkát, a Ferrari-t hívta segítségül. Így a már jól bevált Ferrari motoros hajszárító mellé egy Ferrari motoros hajnyírógép érkezett 2014 elejére. Ennél jobb évkezdést nem is lehet elképzelni!

Az új Ferrari motoros hajnyírót kicsomagolva rögtön láthatjuk, hogy minden igényt tökéletesen igyekszik kiszolgálni. A csomagolás annyira dizájnos, hogy eleinte a termékismertetőben is felsorolt dokkolót nem igazán sikerült megtalálnom. Végül, mikor már majdnem feladtam a dolgot, a doboz közepén sikerült rálelnem a dizájnhoz rendkívül jól illeszkedő alkatrészre. Így jár az, aki türelmetlenül várja, hogy kipróbálhassa élete első Ferrariját. :)

Kézbe véve rögtön érezhetjük, hogy ebben a hajvágógépben „benne van az anyag”. Egy nagyon kellemes fogású gépről van szó, aminek súlyából rögtön kiderül, hogy nem egy bóvlival állunk szemben, ugyanakkor nehéznek sem mondható.

A megszokott szénkefés hajnyírókkal ellentétben itt mágneses motor hajtja az ollót. Ennek köszönhetően a motor élettartama megsokszorozódik, valamint halkul a gép hangja és csökken a súrlódás is. Vágás közben a legsűrűbb, legerősebb haj sem foghat ki ezen a motoron, amit még hatékonyabbá tesz a gép vágó éle. Ezeket az éleket a ma ismert legjobb minőségű szénacél és titánium bevonattal látták el, amik akár kétszer olyan gyorsan mozognak mint az addig ismert legjobb gépek. A 6300 fordulatszám/szekundum minden igényt kielégítő vágósebességet nyújt. Szélessége a jól megszokott és bevált 45mm-es mérettel rendelkezik.

A vágó él szereti, ha a jól végzett munka után néha beolajozzák. Ehhez, illetve a gépfej le és felszereléséhez részletes leírást ad a használati utasítás, ami az általam ismert gépek közül a BaByliss Pro X2-n oldható meg a legegyszerűbben. A tisztító kefe és olaj természetesen széria tartozéka a Ferrarinak.

A vágópapucsokkal sem voltak fukarok a tervezők, hiszen összesen nyolc darabbal látták el a hajnyírót. A gépen önmagán már eleve állítható a vágáshossz 3mm alatt. Felette a vágópapucsok a következő méretekben használhatóak: 3-6-10-13-16-19-22-25mm. Elsőre figyelni kell a felhelyezésre, de utána már rááll az ember keze. Mivel a rövid használattal nem derülhetett ki a vágópapucsok erőssége és strapabírása ezért arról nem tudok beszámolni. Nekem elsőre vékonynak tűnik, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyenge is. Más, több éven keresztül használt BaByliss hajnyíróknak hasonló erősségű vezetőfésűi voltak és kitűnően bírták a kiképzést. Azzal viszont figyelmesnek kell lenni, hogy a vezetőfésűk vékonyságuk miatt elég hegyesek, ezért vigyázni kell, nehogy megsértsük a páciens bőrét. A vékony vezetőfésű viszont előnyt jelent abban is, hogy a kontúr részeknél pontosan, precízen dolgozhatunk. 

A következő erőssége a gépnek a lítiumos-polimeres akkumulátor, amire a gép szakkönyve három órás folyamatos használatot garantál. Nagyon sokat vágtam vele, de a gép ugyanúgy működött, mint a munka kezdetekor. A három órás működési idő szerintem már azokat is meggyőzi, akik csak a hálózati gép használata mellett tették le voksukat. Arról nem is beszélve, hogy a „rejtekhelyéről” előkerült dokkolóba visszahelyezve újbóli töltéssel mindig használatra kész géppel dolgozhatunk. Viszont aki csak hálózatról szeretné használni, az is megnyugodhat, hiszen a hosszú zsinórnak köszönhetően kényelmesen használhatja a hajnyírót. A gép töltöttségét egy intelligens led lámpa jelzi.

A gép dokkolója nem a megszokott fekvő pozícióba van tervezve, ami miatt talán több helyet foglal, de az exkluzív dizájnba ennyi bele kell, hogy férjen.

Összegezve a tapasztaltakat, annyit tudok elmondani, hogy nem volt dolgom még ennyire jól összerakott minőségi, erős hajnyíróval. Ezért nyugodt szívvel ajánlom minden fodrász kollégának, akinek fontos a minőség és a precíz munka. 

Mógor Viktor

További információk és vásárlás

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2022 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK