Beszámoló a II. Nemzetközi Kozmetikus kongresszusról

Az I. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszus sikerén felbuzdulva idén második alkalommal rendezték meg a szakmai rendezvényt a Millenárison. 2012. szeptember 22-én ismét több száz kozmetikus volt kíváncsi az aktuális szakmai újdonságokra, a jelenlegi trendekre és új eljárásokra.

II. Kozmetikus Kongresszus beszámoló

Az I. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszus sikerén felbuzdulva idén második alkalommal rendezték meg a szakmai rendezvényt a Millenárison. 2012. szeptember 22-én ismét több száz kozmetikus volt kíváncsi az aktuális szakmai újdonságokra, a jelenlegi trendekre és új eljárásokra.

A „napi ajánlat” igen színes volt, így az előadók köre is: vegyész, bőrgyógyász, nemzetközi kozmetikus tréner, sminkmesterek, 3D szempilla építő tréner és a kozmetika területéről további szakmai előadók sora biztosította a változatos ismeretszerzés lehetőségét. 

Korunk egyik legvitatottabb kozmetikai összetevő csoportja a tartósítószerek. Alkalmazásuk számos esetben kisebb kockázatot jelent, mint alkalmazásuk elmulasztása. Csordásné Dr. Rónyai Erika, vegyészmérnök, kutatás fejlesztési igazgató előadása áttekintést adott a legáltalánosabban használt kozmetikai tartósítószerekről, összefoglalta a parabénekről rendelkezésre álló tudományos információkat pro és kontra. Előadásában bemutatott néhány természetes tartósítószert, mindezt a felhasználásukra vonatkozó kozmetikai rendelet áttekintésével.

II. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámoló

A kozmetikusnak és a bőrgyógyásznak bizonyos esetekben együtt kell működni. Dr. Pónyai Katinka, bőr- Nemigyógyász és Kozmetológus szakorvos, Egyetemi tanársegéd a21. sz-i bőrproblémákra hívta fel a figyelmet a bőrgyógyász szemszögéből. A bőrbetegségek felismerése gyakran a kozmetikai ágyban kezdődik, és megoldásukhoz igen sokszor csak a bőrgyógyászati beavatkozás vezethet, azzal együtt, hogy gondozásuknál, tünetmentesen tartásuknál a kozmetikus szerepe kiemelten fontos. A kozmetikai ipar termékeinek robbanásszerű fejlődése következményesen maga után hozza az új kontakt allergének megjelenését, a genetikailag meghatározott bőrproblémák – seborrhoea, acne, atopiás dermatitis, rosacea – provokálását, amely tünetek fel nem ismerése nemcsak a vendég elégedettsége, hanem akár egészsége szempontjából is fontos lehet a kozmetikusok számára. 

A rendezvény nemzetközi előadója Ms. Katharina Medjo Németországból egy speciális AHA masszázst mutatott be. A bőr homogenizációja, mint a kezelések között a leglátványosabb végeredményt célzó szépészeti tevékenység, szigorúan egymásra épülő hatóanyagok összehangolt működési folyamatának eredménye. Alkotóelemei között szinergikus folyamatok állnak, melyekkel együttesen a bőrfelszín irányából ható, valamint a bőrben magában lezajló folyamatok állnak. A speciális eljáráshoz az alfa hidroxi savas bőrhámlasztás és az az utáni hatóanyag bevitelhez hozzákapcsolódik a bőr anyagcsere folyamatait támogató speciális AHA homogenizációs masszázs.

II. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámoló

Napjaink divatos kozmetikai eljárása a mezoterápia. Dani Richard az Alveola Kft. divízió vezetője előadásábanarra kereste a választ, hogy csodamódszerről van-e szó vagy ismét csak egy újabb divathullámról? A tű nélküli elektroporációs és a dermarolleres mezoterápia napjaink „csodamódszerei”, melyekkel a bőr esztétikai kezelése a szépségszalonokban eddig soha nem látott eredményekkel kecsegtet. Az egyre dinamikusabban fejlődő ágazat a ráépülő eszközparkkal és hatóanyag arzenállal azonban számos veszélyt rejt a nem eléggé tájékozott vagy felkészületlen felhasználók számára. Az előadás rávilágított a piac kulisszatitkaira és tiszta képet adott a bőrgyógyászat és a kozmetika határterületein mozgó kezelések hatékonyságára.

Napjaink másik „divathulláma” a szálankénti szempilla hosszabbítás, mely forradalmasítja az arc sminkhez kapcsolódó kiegészítő technikák körét. De hogyan lehet ezt az eljárást még látványosabbá tenni és miként varázsolhatjuk percek alatt a természetes hatású pillákat feltűnő alkalmi viseletté? Mire kell figyelni a smink készítése közben, ha a vendég 3D szempillát visel? A kérdésekre a választ és még sok érdekes technikai újdonságot és trükköt tudhattunk meg Kovács Nellitől a Long Lashes trénerétől és Schlovicskó Kata sminkmestertől.

A divat és a smink elválaszthatatlan egymástól. A Kongresszus fináléjaként került sor a sminkbemutatóra, melyben az őszi-téli divatszínekre építve mutatták be lépésről – lépésre a Malu Wilz smink team tagjai a trendet meghatározó színek használatát. A bemutatóból megtudhattuk, hogy minden trendszín többféle formában felhasználható egyéntől függően, így mindenki formálhatja a divatot a sminkkel vagy a sminket a divattal. A Malu Wilz smink team tagjai: Ágoston Melinda – sminkmester, Schlovicskó Katalin – sminkmester, Sok Csaba – sminkes.

II. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámolóII. Kozmetikus Kongresszus beszámoló

A nap háziasszonya és műsorvezetője Ördög Nóra volt. A szakmai előadásokon kívül szórakoztató programokat is láthattunk: a rendezvény első felében a Quantum XXL táncosai pörgették fel a hangulatot, a sminkbemutató végén pedig Halász Éva ruhakollekciójában gyönyörködhettünk. A szünetekben a termékinformációs standokon személyesen is feltehették az érdeklődök az előadóknak kérdéseiket és jelentkezhettek további szakmai programokra, tanfolyamokra. A mai trendek megismerése mellett kicsit visszautazhattunk az időben és megtekinthettünk egy kiállítást a Kozmetika történetéről Dr. Martonné Lukács Ágota aranykoszorús életműdíjas kozmetikus mester jóvoltából, aki létrehozta a Kozmetika Múzeumát és annak néhány darabját a rendezvény rendelkezésére bocsájtotta.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK