Fitness Cuisinart receptek

Egészséges étkezés a Cuisart segítségével. Alábbi receptjeink egyszerűen elkészíthetőek, és ami nagyon fontos: finomak! Az egészséges táplálkozás nem egyenlő az ízetlen táplálkozással! Íme néhány Cuisinart recept.

mixer-Cuisinart.pngFRISS gyümölcs-smoothie (jeges gyümölcskoktél)

  • 125ml narancs juice
  • 1/2 sárgadinnye húsa 2,5 cm-es darabokra vágva.
  • 150g málna
  • 200g friss ananász, 2,5 cm-es darabokra kockázva
  • 2 friss narancs, hámozva, gerezdekre szedve 
  • 200g eper
  • 1 mangó húsa 
  • 1 banán, hámozva 2,5 cm-es darabokra vágva
  • 6-10 jégkocka

 

Fenti összetevőket a felsorolás sorrendjében belehelyezzük Cuisinart mixerünkbe és 30 mp-ig, nagy fordulaton mixeljük. Hozzáadhatunk egy kupak Alveola Eredeti aloe vera italt, hogy a smootie élettani hatásait tovább fokozzuk. Magasnyakú poharakban, frissen szervírozzuk.

 

 


 Illatos spárgakrémleves

  • 1 evőkanál vaj (nem sózott!) 
  • 110g meghámozott, negyedelt  mogyoróhagyma (vagy gyöngyhagyma)
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1.35kg  friss spárga
  • 175g hámozott 2 cs-es kockákra vágott burgonya
  • 110ml száraz fehérbor
  • 650ml  lezsírozott csirkehúsleves vagy alaplé
  • Egy csipet só
  • Őröltbors
  • Bazsalikom (szárított vagy friss)
  • 110ml főzőtejszín (opcionális)

botmixer-cuisinart.pngMelegítsünk vajat egy serpenyőben, alacsony lángon. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát (vagy gyöngyhagymát) és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk közepes-alacsony lángon kb. 5 percig. Ne engedjük, hogy a mogyoróhagyma és a fokhagyma megbarnuljon, csak "üvegesítünk".

Vágjuk a spárgát a ½ cm-es darabokra. Amikor a gyöngyhagyma megpuhult, adjuk hozzá a spárgát (a csúcsokat tegyük félre, díszítéshez) és a burgonyát,  pirítsuk kb. 6 percig, majd adjnk hozzá a bort.

Forraljuk addig, amíg a borból egy evőkanálnyi marad, majd öntsük hozzá a csirkehúslevest (alaplét).

Főzzük körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.  Cuisinart botmixerrrel  mixeljük össze az összetevőket., óvatosan fel-le mozgatva a botmixert 30-45 másodpercig.

Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, tehetünk hozzá őrölt vagy friss bazsalikomot. Keverhetünk hozzá főzőtejszínt, figyelembe véve annak kalóriatartalmát.

Míg fő a lavesünk,  forraljunk fel 2 csésze vizet és dobjuk bele a spárgahegyeket. Csak addig főzzük amig épp hogy megpuhul. Szűrjük le és tegyük azonnal jeges vízbe, hogy lehűtsük, majd szűrjük le.

A levest forrón tálaljuk, meghintve a tetejét a spárgahegyekkel.

cuisinart-recept.jpg

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2016 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK