Fitness Cuisinart receptek

Egészséges étkezés a Cuisart segítségével. Alábbi receptjeink egyszerűen elkészíthetőek, és ami nagyon fontos: finomak! Az egészséges táplálkozás nem egyenlő az ízetlen táplálkozással! Íme néhány Cuisinart recept.

mixer-Cuisinart.pngFRISS gyümölcs-smoothie (jeges gyümölcskoktél)

  • 125ml narancs juice
  • 1/2 sárgadinnye húsa 2,5 cm-es darabokra vágva.
  • 150g málna
  • 200g friss ananász, 2,5 cm-es darabokra kockázva
  • 2 friss narancs, hámozva, gerezdekre szedve 
  • 200g eper
  • 1 mangó húsa 
  • 1 banán, hámozva 2,5 cm-es darabokra vágva
  • 6-10 jégkocka

 

Fenti összetevőket a felsorolás sorrendjében belehelyezzük Cuisinart mixerünkbe és 30 mp-ig, nagy fordulaton mixeljük. Hozzáadhatunk egy kupak Alveola Eredeti aloe vera italt, hogy a smootie élettani hatásait tovább fokozzuk. Magasnyakú poharakban, frissen szervírozzuk.

 

 


 Illatos spárgakrémleves

  • 1 evőkanál vaj (nem sózott!) 
  • 110g meghámozott, negyedelt  mogyoróhagyma (vagy gyöngyhagyma)
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1.35kg  friss spárga
  • 175g hámozott 2 cs-es kockákra vágott burgonya
  • 110ml száraz fehérbor
  • 650ml  lezsírozott csirkehúsleves vagy alaplé
  • Egy csipet só
  • Őröltbors
  • Bazsalikom (szárított vagy friss)
  • 110ml főzőtejszín (opcionális)

botmixer-cuisinart.pngMelegítsünk vajat egy serpenyőben, alacsony lángon. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát (vagy gyöngyhagymát) és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk közepes-alacsony lángon kb. 5 percig. Ne engedjük, hogy a mogyoróhagyma és a fokhagyma megbarnuljon, csak "üvegesítünk".

Vágjuk a spárgát a ½ cm-es darabokra. Amikor a gyöngyhagyma megpuhult, adjuk hozzá a spárgát (a csúcsokat tegyük félre, díszítéshez) és a burgonyát,  pirítsuk kb. 6 percig, majd adjnk hozzá a bort.

Forraljuk addig, amíg a borból egy evőkanálnyi marad, majd öntsük hozzá a csirkehúslevest (alaplét).

Főzzük körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.  Cuisinart botmixerrrel  mixeljük össze az összetevőket., óvatosan fel-le mozgatva a botmixert 30-45 másodpercig.

Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, tehetünk hozzá őrölt vagy friss bazsalikomot. Keverhetünk hozzá főzőtejszínt, figyelembe véve annak kalóriatartalmát.

Míg fő a lavesünk,  forraljunk fel 2 csésze vizet és dobjuk bele a spárgahegyeket. Csak addig főzzük amig épp hogy megpuhul. Szűrjük le és tegyük azonnal jeges vízbe, hogy lehűtsük, majd szűrjük le.

A levest forrón tálaljuk, meghintve a tetejét a spárgahegyekkel.

cuisinart-recept.jpg

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK