Kimosni vagy eldobni?

Sokszor ingadozunk a fenti kérdésnél. Az esetek nagy részében a mosás mellett döntünk, pegig bizonyos esetekben a kidobás gazdaságosabb, meglepő, de környezetbarátabb, mint a mosás.

egyszerhasznalatos.jpg

A szalon üzemeltetése során nem mellékes, hogy mennyire gazdasági szemlélettel állunk hozzá a felhasználni kívánt alapanyagokhoz és kiegészítőkhöz. Induló vállalkozásnál és kevesebb vendégforgalomnál ezek a költségek elenyészőek lehetnek, azonban a vendégszám növekedésével komoly likviditást igénylő tényezőkké is válhatnak.

Komoly költségmegtakarítást végezhetünk, amennyiben már az elején az egyszer-használatos kiegészítők körére építjük fel munkánkat. Tévhit, hogy ezek a termékek többe kerülnének, mint kimosható társaik. Arról a tényről ugyanis megfeledkezünk, hogy textilmegfelelőit kimossuk. Ha pedig számoljuk az elektromos áram használatát (ha sietősebbek vagyunk, a szárítógépét is), a nem igazán "környezetbarát" mosóport, vízfelhasználást, mosógép amortizációt, már össze is gyűlt egy szép nagy összeg. Mivel higiéniai termékekről van szó, a fertőtlenítés általában klór alapú adalékokkal történik, ami hozzáad még pár forintot a kalkulációnkhoz. Mindamellett a környezetet is szennyezzük. És nem beszéltünk még arról a megnyugtató érzésről, amit vendégeink éreznek akkor, amikor egy, még senki által nem használt kiegészítőt veszünk elő a szekrényből, nem pedig egy "agyonmosottat". Megnyugtatunk tehát mindenkit, hogy ebben az esetben eldobni olcsóbb, mint kimosni. Főleg ha az újrahasznosítóba dobjuk, hogy lelkiismeretünk is simogatást kapjon.

A papír alapú eldobható termékek további előnye, hogy újrahasznosításuk is papírként történik. Ezzel is óvva a környezetet.

eldob.png

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK