Górcső alatt: gyémántfejes bőrcsiszolás

Már évek óta az elektrokozmetikai eszközök eladási listának élvonalába tartoznak az úgynevezett gyémántfejes dermabráziós eszközök.

A kombinált készülékekkel ma már a peelingek széles skáláján dolgozhatunk.

A bőr (görög nevén derma) „koptatására” (abrasion) kitalált eszközök neve ugyan hasonlít az orvosok által használt csiszoló készülékekére, azonban ez a módszer azoknál sokkal humánusabban és finomabban távolítja el kizárólag az elhalt szarusejteket. Maga a módszer egy mechanikus csiszolás, vagy kozmetikai nevén peeling, mely a bőrfelület szennyeződésektől és elhalt szarusejtektől történő megtisztítására szolgál. Mint minden peeling eljárás lényege ennek is az, hogy a bőr átjárhatóságát fokozzuk és utat nyissunk a hatóanyagoknak a bőr mélyebb rétegei felé. A fő funkción kívül azonban ezek az eszközök számos más kedvező hatást is gyakorolnak a bőrre. Nézzük is meg, hogy mik ezek!

Hogyan is működik a módszer?

A gyémántfejes bőrcsiszolás egyértelműen a finomabb peelingek kategóriájába tartozik. A kezelést lehetővé tévő szabályozott vákuumerősség és a peeling erősségét befolyásoló választható szemcseméretű csúcsok az élő bőrt megóvva kizárólag az elhalt szarusejteket és szennyeződéseket veszik célpontba. A vákuum a kezelőfej bőrhöz „tapadását” teszi lehetővé az ipari gyémántszemcséket tartalmazó kezelőfejek, pedig a csiszoló hatást biztosítják. Ha növeljük a vákuum erősséget, akkor a kezelőfej jobban hozzátapad a bőrhöz, így biztosítva erősebb csiszoló hatást. Ha ezzel párhuzamosan durvább szemcseméretű fejet is választunk, akkor még tovább fokozhatjuk az eszköz hámlasztó hatását. A folyamat itt be is zárul gondolhatnánk, de a módszer további lehetőségeket is rejt.

Az eltérő átmérőjű és szemcseméretű kezelőfejekkel különböző erősségű bőrcsiszolást végezhetünk.


A bőr és a vákuum kapcsolata

Bőrünk sejtjeinek tápanyag és oxigén ellátásáról az érrendszerünk, míg a salakanyagok és bomlástermékek elszállításáról nyirokrendszerünk gondoskodik. Előbbit egy önálló szerv a szívünk, utóbbit fizikai hatások, többek között a mozgás tartja működésben. Ennek megfelelően a gyémántfejes dermabrázióhoz alkalmazott mechanikai kontaktus és szívó hatás is befolyásolja mindkét rendszer működését. Az erek vérellátottságára a vákuum és a mechanikai kontaktus is befolyással bír olyan formában, hogy a dörzsölés és szívás következtében a perifériás erek vérellátottsága fokozódik, ennek következtében a sejtek több tápanyaghoz jutnak. Hasonlóan aktiválódik a nyirokkeringés is, ahol a percenként 3-4 centimétert előrehaladó nyirokfolyadék áramlási sebessége többszörösére növekszik fokozva az elhasznált tápanyagok azaz a bomlástermékek elszállítását. Ezért is van az, hogy a kezelési protokollban a csiszolási irányok megválasztásánál a nyirokutak irányait részesítjük előnyben, így támogatva az előbb említett pozitív folyamatot.

Hatóanyagok, melyek mindig jól jönnek

A mechanikai peelingek mindig drasztikusan avatkoznak be az egészséges bőr működésébe. Ugyan eltávolítják a bőrlégzést gátló elhalt szarusejteket és szennyeződéseket, de ezzel egy időben megsértik a bőr saját védelmi mechanizmusait is. Köztük a bőr nedvesség megtartásáért felelős hidrolipid réteget is. A kezeléshez alkalmazni kívánt anyagoknál így fontos, hogy a kezelés céljához kiválasztott hatóanyag mellett (pl: hidratáció és vízmegkötő képesség fokozás: hialuronsav, bőrregenerációs és immun erősítés: A, C, E vitaminok) visszazsírozó készítményeket is használjunk, hogy ezt az olajos védőréteget mihamarabb visszaállítsuk.

Megfelelő karbantartás

A gyémántfejes dermabrázió hatékonysága is fokozható a rendszeres és szakszerű karbantartással. A megfelelő vákuum teljesítmény fenntartásához a kezelőfejben található szűrők folyamatos tisztítása, valamint időszakos cseréje is szükséges. Szűrőink hasznos segédek akkor, amikor az esetlegesen felszívott kozmetikum maradványoktól és szennyeződésektől óvják meg készülékünk motorját, azonban azonnali gátló tényezővé válnak és felborítják a vákuum rendszer kényes egyensúlyát, ha szennyeződések tömítik el őket. Ne feledkezzünk el a gyémántszemcséket tartalmazó kezelőcsúcsokról sem.

A bal oldali képen a szennyeződésektől eltömődött, a jobb oldalin pedig a megtisztított kezelőcsúcs látható

Gyakran szembesülünk vásárlóink panaszával, hogy a fejek elkopnak. Erre azonban kicsi az esély. Annak a valószínűsége viszont, hogy a szennyeződésektől eltömődnek és „megtisztíthatatlanná” vállnak viszont óriási. A szemcsék közötti rések ugyanis olyan picik, hogy egy hagyományos kefével nem tudjuk elvégezni a szükséges tisztítást és a fertőtlenítő folyadékok sem tudnak az eltömődött résekben hatékonyak lenni. A megfelelő hatást kizárólag ultrahangos fertőtlenítő készülékekkel lehet elérni, ahol a magas ultrahangos frekvencia mechanikai hatásának következtében a szennyeződések szinte „lerezegnek” a kezelőcsúcsokról.

A gyémántfejes dermabrázió kiváló társ lehet a kozmetikai peeling kezelésekben. Viszont alkalmazása körültekintést és odafigyelést igényel. Használatát csak kozmetikusok végezhetik, megfelelő és folyamatos képzésekkel karöltve.

 

 

 

 

 Dani Richard

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK