Gyantapatron: 5 legsúlyosabb hiba, amit elkövethetsz a használatukkor

A gyantapatronok a nyári szőrtelenítési szezon főszereplői. Népszerűségüket kedvező áruknak, egyszerű használhatóságuknak és a gyantázással elérhető tartós eredményeknek köszönhetik. A piacon az olcsóbbtól a drágábbig kedvünk szerint válogathatunk. Használatukhoz komoly ismeretek szükségesek és azzal, hogy a legolcsóbbat megvesszük még nem biztos, hogy a legjobb megoldás mellett döntöttünk. Összeszedtük neked azt az 5 legfontosabb tudnivalót, mellyel gyantával történő szőrtelenítés során tisztában kell lenned.

Nézzük hát a legnagyobb hibákat, amiket elkövethetsz:

1. Ha kizárólag az árra koncentrálsz. A gyantapatronok között hiába is hasonlítanak egymásra, beltartalomban óriási különbségek lehetnek. Egyrészt az eltérő szőr- és szőrzettípusokra különböző összetételek vannak. Másrészt a gyanták legfőbb alapanyagában is minőségi eltérések lehetnek. Mit eredményez ez? A gyanta folyós lesz, a szőrzeten nehezen, vagy egyáltalán nem tapad meg. Több gyantát használsz majd a szőrtelenítéshez így a végén mindez többe is fog kerülni.

2. Ha érzelemből választasz gyantapatront. A patronok eltérő színe és „ízesítések” nem az éppen aktuális divat szerint vannak kitalálva. Az különböző színek eltérő beltartalmat takarnak és a különféle bőrtípusoknak, illetve szőrzet erősségeknek megfelelően vannak kifejlesztve. Míg mondjuk normál szőrzethez és bőrhöz a hagyományos sárga patronok a megfelelőek, addig pl. a sötétebb erősebb szőrzethez, mint amilyen a férfiaké a sötétszürke, fekete patronok a legjobbak. Mielőtt választasz és vásárolsz tájékozódj, hogy a különféle szőrzetre és bőrtípusokra melyik patron is a legjobb.

3. Ha cserélgeted a márkákat. Kevesen tudják, de a szőrtelenítő gyanták gyártása a világ egyik legnehezebb feladata. Hogy miért? Mivel a legjobb minőségű patronok mindig természetes alapanyagokból készülnek. A természetes alapanyagok között pedig nincs két egyforma, így gyártásonként kell a receptúrákat újradolgozni. Minden gyártó más és más munkamechanizmusokkal dolgozik, így a gyanták olvadási és szilárdulási hőfokjai is eltérőek lesznek. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy az egyik patron egységnyi idő alatt hamarabb fog felforrósodni, vagy éppen lehűlni mint a másik. Az elsővel a leforrázást kockáztatod a másodikkal pedig a korai szilárdulást, mellyel komoly hámsérüléseket okozhatsz.

4. Ha a gyantázási technika elsajátítása nélkül vágsz bele a szőrtelenítésbe. A gyantapatronnal történő szőrzeteltávolítást kozmetikai szalonoknak találták ki. A túl meleg gyantával könnyen megégetheted magad és vendégeid, a korán megszilárdulóval pedig a nem kívánatos szőrzet mellett hámsérülést is okozhatsz. Ennek megfelelően ha gyantázásra adod a fejed, előtte mindig sajátítsd el a helyes technikát, végezz bőrpróbát és te is ellenőrizd a patron hőfokát. Gyakorolj, sajátítsd el a mesterfogásokat és csak utána végezd élesben is a szőrtelenítést.

5.  Ha a szőrtelenítés után nem véded a bőrt. A gyantázás drasztikusan avatkozik be a bőr normál működési folyamataiba. A szőrtelenítés során ugyanis a szőrtüszők, valamint a hámréteg is sérülni tud. És mikor gyantázunk a legtöbbször? Hát tavasszal és nyáron, amikor a sérült bőrfelületet érő napfény u.n. hiperpigmentációt, pigmentálódást okozhat ezzel téve tönkre az amúgy egészségesen szép bőrt. Minden szőrtelenítés után hívd fel vendégeid figyelmét, hogy kerüljék a direkt napfény, ne szoláriumozzanak, mert maradandó elváltozásokat okozhatnak bőrükön, melyet később már nem lehet helyreállítani. Törekedjünk arra, hogy a fényvédelem mellett azonnal hidratáljuk a bőrt, nyugtassuk meg azt és előzzük meg a további irritációt.

 

 

A gyantázás napjaink egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszere. Mielőtt gyantapatront választasz, gondosan nézz körül, megbízható beszerzési forrásból és ismert gyártótól vásárolj. Ne dönts elhamarkodottan és kérd ki szakember segítségét is. 

 

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK