Gyantapatron: könnyű és gazdaságos szőrtelenítés

A nyáron kivetkőzve a téli meleg ruhadarabokból valakinek a konditerembe, míg másnak azonnal a kozmetikushoz támad kedve menni. Nem csak közérzetünkön, izomzatunkon, de saját magunk egészséges, kiegyensúlyozott megjelenésén is szeretnénk javítani. Arról nem is beszélve, hogy a megszerzett izomzat sokkal inkább definiáltabb egy szőrtelenített testrészen, mint egy szőrösön. De hogyan tudjuk megjelenésünket szőrtelenül, makulátlanná varázsolni?

A gyantapatronok a 20. sz. végén egyértelműen megreformálták a szőrtelenítési módszereket. A bőrtípusoknak megfelelő széles választék, valamint a felmelegítésükhöz szolgáló kedvező áru gyantamelegítők szinte bárki számára elérhetővé tették az otthoni hatékony gyantázást. A korábban csak a kozmetikákban elérhető hosszan tartó eredmények szépen begyűrűztek a háztartásokba, mindezt oly mértékben, hogy ma már a háziasszonyok nagy többsége otthon is rendelkezik legalább egy gyantamelegítővel és a hozzá tartozó patronnal. A siker tehát borítékolva van.

A gyantapatronok kedveltségéhez szorosan hozzákapcsolódik az a tény is, hogy a gyanták a megfizethető árú szőrtelenítő anyagok közül talán a legtartósabb eredményt ígérik. Ha a gyantázást a nagy könyvben megírtak szerint végezzük, akkor akár 3-4 hétre is megszabadulhatunk a nem kívánatos szőrszálaktól, mely egy borotva, vagy szőrtelenítő krém 2-3 napos borosta nélküli időszakával szemben mégiscsak markáns különbség. De hogyan tudunk sikeres „szőrtelenítővé” válni?

Mint minden módszernél itt is a felhasználás mikéntjében rejlik a hatékonyság. Gyantázni ugyanis mindenki tud, de ugyanakkor senki sem. A melegítési hőfok, a gyanta típusa, a papír, amit használunk, vagy akár az, hogy meddig hagyjuk a gyantát a bőrfelületen mind-mind befolyásolják a sikerességet. Ha ebben az útvesztőben eligazodunk, akkor tudunk igazán hatékonyan és biztonságosan szőrteleníteni. Nézzük a legfontosabb szabályokat.

  1. Gyantafajta megválasztása. Gyantát minden esetben szőrzetünkhöz és bőrtípusunkhoz választunk. Szőrzetünknél annak erőssége az ami leginkább meghatározza a fajtát, hiszen egy férfi szőrzetre erősebb tapadású egy női szőrzetre gyengébb tapadású gyanta a legmegfelelőbb. A helyes típus megválasztásáról bővebben itt olvashatsz.

  2. Melegítési hőfok. A gyanták használatához fel kell melegíteni őket, mely hőmérséklet kiemelten fontos. Olvadási pontjuk típustól függően maximum 48-52°C körül mozog, melynek bőrérzete már a forróhoz közelít. A melegítésükhöz alkalmazható 100ml-es gyantamelegítők beépített termosztáttal rendelkeznek, így az elérni kívánt hőfok automatikusan elérhető, de azért minden esetben egy bőrpróba javasolt. A patronok egyéb módon történő melegítése pl.: mikrohullámú sütő a túlmelegítés és a forrásveszély miatt tilos is.

  3. Széles fej, keskeny fej. Annak megfelelően, hogy mekkora területet szeretnénk szőrteleníteni szintén van választási lehetőségünk a fejméret megválasztásában. Ha összefüggő nagyobb testrészeket, lábunkat, karunkat szeretnénk szőrtelenül látni, akkor a széles fejek nyújtanak garantált megoldást. Ha viszont csak a szemöldökünk közötti területet, bikini vonalunkat szeretnénk szőrteleníteni, akkor a kisebb mini, vagy közepes fejek is megfelelőek lehetnek.

  4. Rugalmas papír, merev papír. Kevesen gondolnák, hogy a gyantázó papír megválasztásával gazdaságossági döntést is hoznak. A rugalmasabb, puhább papírok könnyebben szívják fel a gyantát és a bőrfelületre is egyszerűbb a felhelyezésük, de ezen kedvező tulajdonságuk ellenére hamarabb is hűlnek ki és a papír felületén lévő kevesebb gyanta miatt csak kevesebbszer szőrteleníthetünk velük. A merevebb papírokba kevesebb gyanta szívódik fel, viszont felszínükön vastagabb réteg képződik, így garantálva a többszöri felhasználás lehetőségét, valamint a biztosabb gyanta-szőr tapadást.

  5. Gyorsabb kéz, kevesebb sérülés. A gyantával történő szőrtelenítéskor legtöbbször elkövetett hiba, ha a gyantát hagyjuk kihűlni a bőrünkön. Ezzel lehetőséget adunk arra, hogy a gyanta beletapadjon hámrétegünkbe, amelyet ha utána el kívánunk távolítani, akkor azt biztosan csak hámsérüléssel tudjuk megtenni. A helyes módszer, ha a felvitel után azonnal elkezdjük a papírral történő „lehúzást”, hogy a kihűlést még idejében megelőzzük.

Ha bizonytalanok vagytok a szőrtelenítési praktikákban, akkor nyugodtan kérjétek szakember segítségét is. Viszont ha a fenti szabályokat betartjátok és okosan választjátok meg az alapanyagokat, akkor biztos sikerrel vesztek minden gyantázós akadályt!

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2022 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK