Kezelőfejek karbantartása

Számos korai meghibásodás vezethető vissza a karbantartás hiányára, vagy a nem megfelelő használatra. Ezen kívül magas azon bejelentések száma, melyekről utólag derül ki, hogy Ügyfelünk nem volt a megfelelő információk birtokában. Első és legfontosabb, hogy figyelmesen tanulmányozzuk át a készülékhez kapott használati útmutatót. Ellenkező esetben nem várt problémák merülhetnek fel a kezelés során, amit közös érdekünk elkerülni.

Ultrahangos elven működő gépek kezelőfejei

Az ultrahangos kezelés során az elektromos áram energiáját alakítjuk át mechanikai energiává. A kristály egy adott frekvencián rezegteti a felette elhelyezkedő fém kezelőfelületet. Ajánlott minden kezelés előtt letesztelni a használni kívánt fejet. Ezt egy egyszerű vízpróbával tehetjük meg, melyet szökőkút effektusnak hívunk.

A kezelőfej kezelő felületét felfelé tartva arra vizet csepegtetünk, és a fejet aktiváljuk. Ekkor a kristály mechanikai rezgései a vízcseppeket szétrobbantják és apró darabokban a térben szétporlasztják. Ezen az elven működik a hideg pára képzése is, amikor egy ventilátor segítségével továbbítjuk a szétporlasztott vízcseppeket. 

 

Az ultrahangos peeling gép szintén e technológiára épül, itt azonban a fej kialakításának köszönhetően lehetőség van a bőrön található szennyeződések hatékony eltávolítására víz felhasználásával. A kezelőfejek többféle kialakításban kaphatóak. Amennyiben készülékünkhöz van passzív elektróda, nagyon fontos, hogy a kezelést akkor tudja megkezdeni, ha annak belső, fém része a vendég bőréhez érintkezik.

Ezt elősegítheti azzal, hogy a bőrfelületet enyhén benedvesíti. Más típusoknál a fej két oldalán található kis fém korongokat is le kell fogni. Ezekre azért van szükség, hogy készülékünk ki tudjon kapcsolni amennyiben nincs kontaktus a bőrfelülettel.   

Itt szeretnék kitérni arra, hogy minden kezelőfej élettartama növelhető, ha csak akkor aktiváljuk, ha szükség van rá. 

Nagy frekvenciás áram (vio)

A kezelés ezeknél az eljárásoknál cserélhető üvegillesztékekkel történik, így a megfelelő alakú illesztéket tudjuk választani, minden testrészre. Ebből adódóan többször cserére van szükség, így nagy igénybevételnek vannak kitéve. Fontos, hogy az illeszték eltávolításakor, forgó-csavaró mozdulattal, enyhén lazítva távolítsuk el a nem használatos fejet. Ellenkező esetben az üveg elektróda fém része a készülék kezelőfejébe szorulhat, amit nehezen lehet eltávolítani. 

A kezelőfejek legsérülékenyebb pontja a vezeték. Ennek következtében nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő tárolásra és használatra is. Ügyeljünk rá, hogy a vezetéket ne törjük, és ne rántsuk meg, mert ez vezetékszakadáshoz vezethet.

 

 

Ekkor sajnos javítani nem lehetséges, kizárólag cserével orvosolható a probléma.

Minden kezelőfejre érvényes, hogy kezelések után tisztítani, fertőtleníteni kell őket. Először ajánlott a felragadt hatóanyag maradékokat és az összefüggő szennyeződéseket eltávolítani, mielőtt a fertőtlenítésre kerülne sor.  

Turbéki Richárd

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK