Hogyan válasszunk körömformát és színt?

Kerek? Ovális? Kocka? – Valószínűleg mindenkinek van egy kedvelt formája, egy elképzelése arról, hogyan is kell kinéznie egy körömnek.

A vendégeinknek nem készíthetünk körömformát a saját ízlésünk alapján, figyelembe kell vennünk az egyedi igényeiket és azt, hogy mennyire „bevállalós” az illető, továbbá hogy mit is enged meg a környezete és az életformája. A természetes körmök is különböző formákban és méretekben léteznek, továbbá minden körömnek megvannak a saját jellegzetességei, egyedi vonásai. Vannak hosszú ujjak széles körömággyal, vagy rövid ujjak egészen kicsi körömággyal, illetve ezek különböző fokozatai, kombinációi.  A jó szakemberek azonban már a megfelelő körömforma kiválasztásával képesek elfedni a hibákat vagy éppen kiemelni az előnyöket.

Hogyan válasszunk 1

A vendégek többsége az öt alapformából választ: kocka, kerek, ovális, lekerekített kocka, hegyes, ezen kívül találkozhatunk még „edge” vagy „pipe” körömformákkal, amelyek nem terjedtek el a szalonokban, de akadnak egészen extrém, mindennapi viseletre nem is igen alkalmas, már-már művészi formák (csavart, kubenail) is.

Hogyan döntsük el, melyiket válasszuk?

Íme néhány jó tanács, ami segíthet a helyes körömforma kiválasztásában:

Ovális / mandula:
Hogyan válasszunk 2

Az ovális forma a legtöbb hölgy kezén jól mutat, kiemeli a nőiességet és a kecsességet. A különlegessége abban rejlik, hogy egyaránt elkészíthető hosszú és rövid körömágyra. A hosszú körömágyat kihangsúlyozza, a rövidet pedig optikailag meghosszabbítja. Ad egy megfelelő hosszúságot a körömnek, miközben megtartja lágy, kerekített formáját.

Kocka:

 Hogyan válasszunk 3

Klasszikus, párhuzamos széllel rendelkező forma két éles sarokkal, kiegyensúlyozott C-ívvel. Ez a leginkább alkalmas körömforma a közkedvelt francia mintázathoz, de mivel ez a forma biztosítja a legnagyobb mintázható felületet, gyakran használják részletesen kidolgozott díszítések megjelenítésére. A kocka köröm viszont nem minden körömformához jó választás, ha a körömágy rövid és széles, egy kocka köröm még inkább szélesíti. Hosszabb körömágy esetén előnyös, kiemeli és meghosszabbítja az ujjat.

Lekerekített kocka:

Hogyan válasszunk 4

Igen közkedvelt forma, mely mégis hiányzik a szakirodalomból. Lényegében ez egy konzervatív kocka köröm oválisra lágyított élekkel. A vendégek igényei alapján alakult ki, akik kocka körmöt szerettek volna, de zavarta őket a hegyes sarok. Ezt a körömformát a sokoldalúság jellemzi, így a rövid, széles körömágyon is alkalmazható, kicsit hosszabbít, de nem szélesít.

Kerek:
Hogyan válasszunk 5

Ez a körömforma a legkonzervatívabb. Lágyabb, kevésbé feltűnő megjelenést biztosít, mert a forma tükrözi a természetes köröm kontúrját. Előnyösen alkalmazható széles körömágy esetén ugyanis ezzel a formával vékonyabbnak tűnik a körömágy.

Hegyes / Stiletto:
Hogyan válasszunk 6

A hegyes körömforma nem tűnik fel olyan gyakran, mint az előzőek. Ez a forma először Oroszországban jelent meg, majd később Európában is elterjedt, hazánkban is csak néhány éve divat. Egy hegyes köröm kicsit „kalandosabb”, mint a többi forma, jócskán meghosszabbítja az ujjakat. Egy kisebb, rövid körömággyal rendelkező kéznek rendkívül finom, karcsú megjelenést kölcsönöz. Az eleve hosszú körömágynak pedig egy még feltűnőbb, extrémebb küllemet ad. A forma kényelmetlenségre okot adó jellemzője, hogy egy nagyon éles csúcsban végződik.

Színek

A színek kiválasztásában is nagy körültekintéssel kell eljárnunk, a viselő személyiségéhez kell, hogy igazodjunk, hiszen a színek nagy kifejező erővel bírnak, nemcsak stílusunkat, de érzelmeinket illetve napi hangulatunkat is kifejezik. A színes műkörmöknél viszont arra is figyelnünk kell, hogy azt 3-4 héten keresztül biztosan hordani fogjuk, tehát nem árt, ha a ruhatárunkkal is harmonizál.

De miről is árulkodnak a színek? Egy kis ízelítő a színek jelentéséből:

Vörös:

A szerelem, a vágy kifejezője, növeli az energiát és bátorságot ad. Az érzéki, szenvedélyes nő színe. A teljes felületén pirosra festett köröm hétköznapokon talán túlságosan feltűnő, viszont buliba vagy randira kitűnő, csábító viselet.

Citromsárga:

Rendkívül vidám szín, a napsütést szimbolizálja, hatására örömre, boldogságra, frissességre asszociálunk. Ezen szín viselője biztosan nyitott az új dolgokra.

Narancssárga:

A piros energiája ötvözve a sárga vidámságával. Frissítő hatású, növeli a szellemi aktivitást és serkenti az étvágyat. Viselete bátorít, lelkesedést, kreativitást és határozottságot fejez ki.

Zöld:

A természet színe, a fejlődést, harmóniát, termékenységet szimbolizálja. Testet, lelket nyugtató hatása mindenki számára ismert. Viselése biztonságérzetet kelt.

Kék:

Az ég és a tenger színe, biztonságot, stabilitást, nyugalmat jelképez. Viselője harmóniában áll önmagával és a világgal.

Türkiz:

Ezen szín kedvelői nagy képzelőerővel rendelkező, nyitott személyiségek, rugalmasak, könnyedén megtalálják bárkivel a hangot. A kék nyugalmát és a zöld harmóniáját ötvöző gyógyító szín.

Pink:

Romantikus, nosztalgikus hangulatot fejez ki, a nőiességet hangsúlyozza. Míg a halvány rózsaszín a szűzies, ártatlan kislányok színe, a sötétebb árnyalat magabiztos, szexi nőnek mutat.

Barna:

A föld színe, ebből következik az anyasággal, gondoskodással, valamint termékenységgel kapcsolatos jelentése. Nyugtató, kiegyenlítő, harmonikus hatású.

Lila:

az érzékenység kifejezője, gyógyító erővel bír, gondoljunk csak a levendula nyugtató hatására. A mértékletesség színe, viselője szelíd, békés, kedves.

Arany, ezüst:

A gazdagság, a hatalom, a csillogás, a fényűzés és a pompa színei.
X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK