Hogyan válasszunk körömformát és színt?

Kerek? Ovális? Kocka? – Valószínűleg mindenkinek van egy kedvelt formája, egy elképzelése arról, hogyan is kell kinéznie egy körömnek.

A vendégeinknek nem készíthetünk körömformát a saját ízlésünk alapján, figyelembe kell vennünk az egyedi igényeiket és azt, hogy mennyire „bevállalós” az illető, továbbá hogy mit is enged meg a környezete és az életformája. A természetes körmök is különböző formákban és méretekben léteznek, továbbá minden körömnek megvannak a saját jellegzetességei, egyedi vonásai. Vannak hosszú ujjak széles körömággyal, vagy rövid ujjak egészen kicsi körömággyal, illetve ezek különböző fokozatai, kombinációi.  A jó szakemberek azonban már a megfelelő körömforma kiválasztásával képesek elfedni a hibákat vagy éppen kiemelni az előnyöket.

Hogyan válasszunk 1

A vendégek többsége az öt alapformából választ: kocka, kerek, ovális, lekerekített kocka, hegyes, ezen kívül találkozhatunk még „edge” vagy „pipe” körömformákkal, amelyek nem terjedtek el a szalonokban, de akadnak egészen extrém, mindennapi viseletre nem is igen alkalmas, már-már művészi formák (csavart, kubenail) is.

Hogyan döntsük el, melyiket válasszuk?

Íme néhány jó tanács, ami segíthet a helyes körömforma kiválasztásában:

Ovális / mandula:
Hogyan válasszunk 2

Az ovális forma a legtöbb hölgy kezén jól mutat, kiemeli a nőiességet és a kecsességet. A különlegessége abban rejlik, hogy egyaránt elkészíthető hosszú és rövid körömágyra. A hosszú körömágyat kihangsúlyozza, a rövidet pedig optikailag meghosszabbítja. Ad egy megfelelő hosszúságot a körömnek, miközben megtartja lágy, kerekített formáját.

Kocka:

 Hogyan válasszunk 3

Klasszikus, párhuzamos széllel rendelkező forma két éles sarokkal, kiegyensúlyozott C-ívvel. Ez a leginkább alkalmas körömforma a közkedvelt francia mintázathoz, de mivel ez a forma biztosítja a legnagyobb mintázható felületet, gyakran használják részletesen kidolgozott díszítések megjelenítésére. A kocka köröm viszont nem minden körömformához jó választás, ha a körömágy rövid és széles, egy kocka köröm még inkább szélesíti. Hosszabb körömágy esetén előnyös, kiemeli és meghosszabbítja az ujjat.

Lekerekített kocka:

Hogyan válasszunk 4

Igen közkedvelt forma, mely mégis hiányzik a szakirodalomból. Lényegében ez egy konzervatív kocka köröm oválisra lágyított élekkel. A vendégek igényei alapján alakult ki, akik kocka körmöt szerettek volna, de zavarta őket a hegyes sarok. Ezt a körömformát a sokoldalúság jellemzi, így a rövid, széles körömágyon is alkalmazható, kicsit hosszabbít, de nem szélesít.

Kerek:
Hogyan válasszunk 5

Ez a körömforma a legkonzervatívabb. Lágyabb, kevésbé feltűnő megjelenést biztosít, mert a forma tükrözi a természetes köröm kontúrját. Előnyösen alkalmazható széles körömágy esetén ugyanis ezzel a formával vékonyabbnak tűnik a körömágy.

Hegyes / Stiletto:
Hogyan válasszunk 6

A hegyes körömforma nem tűnik fel olyan gyakran, mint az előzőek. Ez a forma először Oroszországban jelent meg, majd később Európában is elterjedt, hazánkban is csak néhány éve divat. Egy hegyes köröm kicsit „kalandosabb”, mint a többi forma, jócskán meghosszabbítja az ujjakat. Egy kisebb, rövid körömággyal rendelkező kéznek rendkívül finom, karcsú megjelenést kölcsönöz. Az eleve hosszú körömágynak pedig egy még feltűnőbb, extrémebb küllemet ad. A forma kényelmetlenségre okot adó jellemzője, hogy egy nagyon éles csúcsban végződik.

Színek

A színek kiválasztásában is nagy körültekintéssel kell eljárnunk, a viselő személyiségéhez kell, hogy igazodjunk, hiszen a színek nagy kifejező erővel bírnak, nemcsak stílusunkat, de érzelmeinket illetve napi hangulatunkat is kifejezik. A színes műkörmöknél viszont arra is figyelnünk kell, hogy azt 3-4 héten keresztül biztosan hordani fogjuk, tehát nem árt, ha a ruhatárunkkal is harmonizál.

De miről is árulkodnak a színek? Egy kis ízelítő a színek jelentéséből:

Vörös:

A szerelem, a vágy kifejezője, növeli az energiát és bátorságot ad. Az érzéki, szenvedélyes nő színe. A teljes felületén pirosra festett köröm hétköznapokon talán túlságosan feltűnő, viszont buliba vagy randira kitűnő, csábító viselet.

Citromsárga:

Rendkívül vidám szín, a napsütést szimbolizálja, hatására örömre, boldogságra, frissességre asszociálunk. Ezen szín viselője biztosan nyitott az új dolgokra.

Narancssárga:

A piros energiája ötvözve a sárga vidámságával. Frissítő hatású, növeli a szellemi aktivitást és serkenti az étvágyat. Viselete bátorít, lelkesedést, kreativitást és határozottságot fejez ki.

Zöld:

A természet színe, a fejlődést, harmóniát, termékenységet szimbolizálja. Testet, lelket nyugtató hatása mindenki számára ismert. Viselése biztonságérzetet kelt.

Kék:

Az ég és a tenger színe, biztonságot, stabilitást, nyugalmat jelképez. Viselője harmóniában áll önmagával és a világgal.

Türkiz:

Ezen szín kedvelői nagy képzelőerővel rendelkező, nyitott személyiségek, rugalmasak, könnyedén megtalálják bárkivel a hangot. A kék nyugalmát és a zöld harmóniáját ötvöző gyógyító szín.

Pink:

Romantikus, nosztalgikus hangulatot fejez ki, a nőiességet hangsúlyozza. Míg a halvány rózsaszín a szűzies, ártatlan kislányok színe, a sötétebb árnyalat magabiztos, szexi nőnek mutat.

Barna:

A föld színe, ebből következik az anyasággal, gondoskodással, valamint termékenységgel kapcsolatos jelentése. Nyugtató, kiegyenlítő, harmonikus hatású.

Lila:

az érzékenység kifejezője, gyógyító erővel bír, gondoljunk csak a levendula nyugtató hatására. A mértékletesség színe, viselője szelíd, békés, kedves.

Arany, ezüst:

A gazdagság, a hatalom, a csillogás, a fényűzés és a pompa színei.
X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2019 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK