Aktuális trendek

Trendkövető: szalonberendezések

A mai gazdasági környezet a lehetőségek tárháza. Furcsa kijelentés, de ha a színfalak mögé nézünk, akkor meggyőződhetünk róla, hogy nem is olyan merész. Az aktuális kozmetikai piac soha nem látott mennyiségű újdonsággal látja el a befektetni kívánó szakembereket és üzletembereket. Szinte végtelen lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy érvényesítsék önmagukat, megvalósítsák elképzeléseiket. És láss csodát, ma már nem csak és kizárólag a drága termékekből tudunk egy igazán jó szalonkoncepciót felépíteni, hanem a gyártói, forgalmazói oldal átalakulása miatt kedvezőbb áron, kisebb befektetési kockázattal is próbálkozhatunk.

A piac zsúfolásig van márkákkal, szalonfelszerelésekkel és különféle aktuálisnak mondott trendekkel. Ember legyen a talpán, aki elsőre el tud igazodni és ki tudja választani a számára legmegfelelőbb terméket. Talán ezért is nem meglepő, amikor a befektetés megkezdése előtt ma már nem szégyen a gyártókat, disztribútorokat megkeresni és kikérni az ő véleményüket is egy-egy trenddel, koncepcióval kapcsolatosan, hiszen a tapasztalat nagyrészt itt összpontosul. Kérdezni pedig nem szégyen.

Elektrokoztmetikai eszközök

Az elektrokozmetika mindig is az egyik legszínesebb szegmense volt a magyar kozmetikai piacnak. A jól képzett hazai szakemberek mellett a számos magyar gyártó erős technológiai színvonallal képviseltette magát és határozott meg trendeket. A korábban divatosnak számító ultrahangos, interferenciaáramos kezelések azonban ma már nem elegendőek ahhoz, hogy kitűnjünk a kozmetikák sorából. A nemzetközi igényeknek és az ügyfelek szépülni vágyásának megfelelve napjainkban a rádiófrekvencia, kavitációs ultrahang, tű nélküli mezoterápia (elektroporáció rádiofrekvenciával) kifejezések csábítják a szakembereket. Míg a rádiófrekvenciás eszközöket teljesítményüktől, frekvenciájuktól és polaritásuktól függően arc és testkezelésekhez használjuk, addig a kavitációs ultrahang a testkezelések egyik éllovasa.

kozmetikai-gep-butor-trendek-1

Bátran mondhatjuk, hogy a rádiófrekvencia manapság hasonlóan forradalmasítja a kezeléseket, mint jópár évvel ezelőtt az ultrahang tette. Minden új és megújulni vágyó szalontulajdonosnak megfelelő alternatíva lehet a kezelési portfólió kidolgozásához, átalakításához. Az eljárás ideális a sejtek biokémiai aktivitásának és azok oxigénellátásának fokozásához. Használatával az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak és javul a bomlástermékek elszállítása. A kollagénrostokra kifejtett stimuláló hatásával pedig látványos eredmények érhetőek el a bőrfiatalító és bőrfeszesítő kezelések során. A megfelelő frekvenciával csatornákat/utakat nyithatunk a bőr mélyebb rétegeibe és sejtszinten is elősegíthetjük a nagy tisztaságú ionos és nem ionos hatóanyagok felszívódását (elektroporáció/tű nélküli mezoterápia).

A rádiófrekvenciás eszközök a nem invazív alakformáló módszerek közül kiválóan alkalmazhatóak a nem kívánatos zsírpárnák sejtszintű csökkentésére. A mono, tri, vagy hexapoláris kezelőfejekkel és a célzott elektromágneses hullámok használatával a sejtmembrán áteresztővé válik, a zsírsejtek a nyirokkeringésbe jutva a kiválasztó szervrendszeren keresztül távoznak. A lokális kezelés hatékonyságát tovább fokozza a terápiához helyesen megválasztott kezelési irányok is, melyeket célszerű a hagyományos nyirokmasszázsnak/nyirokutaknak megfelelően alkalmazni. A zsírpárnák legfrissebb ellensége a kavitációs ultrahang is, mely a szövetekben eltérő sebességgel haladó hanghullámok által létrehozott „gázbuborékok” képződése révén roncsolja a zsírsejtek membránját, ezáltal előidézve azok destrukcióját. A nyirokkeringésbe jutó zsírsav aztán a kiválasztó szervrendszeren keresztül távozik, vagy felhasználódik/elég a szervezetünkben. Az igen látványos eredményeket ígérő metódusok, igaz szezonálisak, de nem elhanyagolhatóak az egyre inkább az alakjára és életmódjára odafigyelő igényes vevőkör szempontjából.

Szalonfelszerelések

Manapság egy kozmetikának „multifunkciósan” kell működnie, ahhoz, hogy a folyamatosan változó igényekre reagálni tudjon. Befektetésünk jó esetben nem csak egy, vagy két évre szól, hanem kifutása túlmutat ezen az időtávon. Beruházóként, egy szalonbútor kiválasztásánál így nem csak a jelenlegi, de a várható jövőbeli trendekre is reagálnunk kell. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Például egy kezelőágy kiválasztásakor a hely és pénztárcánk függvényében már terveznünk kell, hogy ágyunkat az arckezelések mellett testkezelésekre, masszázsra, pedikűrös munkákra, szempilla és szemöldök festésre, vagy akár sminkelésre is szeretnénk-e használni. Ezen felhasználási területek ugyanis eltérő technikai felépítést kívánnak egy egy kozmetikai kezelőszékről. És itt még nem beszéltünk azok kényelmi, esztétikai funkcióiról sem. Amennyiben a célt az arckezelések jelentik, úgy a magas ülési pozíciót és a 90°-ban állítható háttámlát kell a fókuszpontba helyeznünk. Amennyiben a testkezelésekre szeretnénk fókuszálni, úgy a hidraulikusan, vagy elektronikusan állítható magasság, stabil (nem kilengő) fekvőfelület az, ami a segítségünkre lesz. Itt tehát elengedhetetlen az előrelátás, tervezés.

kozmetikai-gep-butor-trendek-3

Ne feledkezzünk el várakozó vendégeink kényelméről sem. Számukra a kezelés előtt eltöltött percek hasznosak ahhoz, hogy az ajtón kívül hagyják mindennapi terheiket. Megismerkedjenek a szalon hangulatával és ráhangolódjanak a nyugalmat jelentő terápiára. A várakozó környezet kialakítása, így több kell, hogy legyen, mint egy szék és egy fogas. Ha nyitott szemmel járunk, akkor akár a lakberendezési magazinokból, nagyobb áruházak bútorosztályairól is gyűjthetünk hasznos ötleteket. Ahhoz, hogy a legjobb megoldás szülessen nem feltétlenül kell a kozmetikai piacon belül kutatnunk. Sokkal inkább az aktuális lakberendezési trendeket követő lakberendezési áruházakban találhatjuk meg a hőn áhított kiegészítőinket. Kedvező áron vásárolhatunk kisebb foteleket, asztalt, esetlegesen újság és reklámanyag tároló bútorokat. Otthonossá varázsolhatjuk várónkat virágokkal és dekor kellékekkel is. Ha igazán ügyesek vagyunk, akkor pedig összhangba hozhatjuk teljes szalonunk image-ével.

Helyes irány

A költség oldal korábban is, de manapság a leginkább az a tényező, ami egy szalonnyitást befolyásol. Ez így helyén is van, hiszen a befektetésnek meg kell térülnie és talán gyorsabban is, mint pár évvel ezelőtt, mert mindenki türelmetlenebbé vált. Biztos pontot a tervezés során kizárólag a több éves szakmai tapasztalattal, referenciával rendelkező megbízható gyártók, forgalmazók jelenthetnek, akik a piaci ismeretükkel és szaktudásukkal segítenek megtervezni egy egy szalonkoncepciót. Az aktuális igényeken felül képesek a jövőbeli trendekhez is iránymutatást támogatást adni a kozmetikusoknak.

Dani Richard
Az Alveola Kft. Professzionális Divíziójának Vezetője

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK