IV. Kozmetikus Kongresszus - beszámoló és kisfilm

A korábbi évek ritmusához – és immár bátran kijelenthetjük – hagyományához hűen, idén is sor került a kozmetikus szakma csúcsának nevezhető, nagy volumenű rendezvényre, a IV. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszusra.

Az esemény idén még mélyebb lélegzetvétellel indult, hiszen most az exkluzív RaM Colosseum adott otthont a késő délutánig tartó, elmélyült szakmázgatásnak. Ez már önmagában sokat elárul a helyszíni hangulatról, amely nem szerénykedett az eleganciával.

A roppant szakmai, tudományos mélységekig hatoló előadásokat hallgatva egyértelműen kikerekedhetett a résztvevők számára, hogy az idei év kulcsszava az öregedésgátlás. Az előadások és bemutatók tematikája részben vagy egészben mind kapcsolódtak ehhez a koncepcióhoz, így szépen körbeölelték a témát. Mindezt a Solanie új, szőlő-hilauron termékcsaládjának bemutatója koronázta, amely látványosan elvitte a prímet az érdeklődők körében. Ezt leginkább az előtérben elhelyezett és megrohamozott Solanie stand látványa támasztotta alá.

A show-elemekkel tarkított rendezvényt Dombovári Vanda nyitotta meg, majd műsorvezetőként ő vezényelte végig az előadásokat. A nyitó előadást az Alveola Kft. professzionális divízióvezetője, Dani Richárd tartotta, aki mély betekintést nyújtott az elektrokozmetikai kutatások forradalmi eredményeibe, mindezt alapos tudományos igényességgel. Őt követte Juhász Klára biológia-kémia szakos tanár és kozmetikus mester szakmai előadása, ami egy csokorba gyűjtötte az antioxidánsokról és szabadgyökökről tudni érdemes, legfontosabb és innovatívabb információkat.

Az idei Kozmetikus Kongresszus viszont továbblépett a kozmetikai hasznosságú ismertetőkön, hiszen Soltész László összefoglalójának köszönhetően a látogatók hasznos, jogi információkat kaphattak egy kozmetikai vállalkozás üzemeltetéséről, mindezt a legaktuálisabb jogi keretek közé rögzítve. Ennek a kitérőnek a sikerességét mutatja az is, hogy az Ecowax Kft. ügyvezetőjét előadása után kérdésekkel rohamozták meg a folyosón, előadásközben pedig szorgosan jegyzetelő kozmetikusok sora töltötte meg az előadói termet.

A nap fénypontja a már korábban említett, innovatív szőlő-hialuron termékcsalád a Solanie-tól, illetve annak debütáló, bemutató előadása volt, melyet Dani Richárd és Valiskó Mária tartott, gyakorlati alkalmazással prezentálva. Az előadásból kiderült, hogy a Szegedi Tudományos Egyetemmel való együttműködésből született termékek, organikus szőlőkivonatukkal egyedülálló antioxidáns hatással bírnak, mely forradalmi előrelépésnek számít a szabadgyökökkel való egyre eredményesebb küzdelemben. A termékek nagy népszerűségnek örvendtek a bemutatót követően, sokan a Solanie stand és pult felé vették az irányt, hogy kipróbálhassák a szőlőcsalád valamelyik darabját.

Szünetről visszatérve egy igazán szakszerű, tudományos előadást hallgathattak a jelenlevők Dr. Solymosi Ágnes bőr- és nemigyógyász szakorvos, illetve Gajdár Mónika kozmetikus mester jóvoltából, akik bemutatták a tipikus és szélsőséges bőrproblémákat és azoknak a kezelési javaslatait egyaránt, mindezt a legkorszerűbb módszerekre építve. Mikola-Haizer Tímea előadásában a mezoterápia trükkös oldalát megfogva irányt adott bizonyos bőrproblémák kezeléséhez a megfelelő hatóanyag választással, illetve kombinálással.
Az előadások sorát egy rendhagyó szinkron-masszázs zárta Gajdár Mónika és Valiskó Mária közreműködésével, melyben Energylax antioxidáns masszázstechnikát mutattak be.

Az információdús, elméleti előadásokon túl a résztvevők gyakorlati felkészültségének fejlesztéséről sem felejtkeztek meg a szervezők, hiszen egésznapos programsorozat futott párhuzamosan mindezekkel. A Workshop terem hasznos tanácsokkal gazdagított, izgalmas bemutatókat rejtett, amely rengeteg érdeklődőt vonzott, így a terem zsúfolásig megtelt kíváncsiskodó kozmetikusokkal. Itt felváltva a szempilla-, szemöldökfestés és dúsítás, illetve a professzionális sminkelés kerültek reflektorfénybe, látványos bemutatókkal illusztrálva az elhangzottakat. Mikola-Haizer Tímea a szempillafestékek új összetevőit ismertette, majd Kovács Nelly vezénylésével Lendvay Szandra és Lassu Cecília mutatták be a szempilla design művészetét 3 és 6 dimenzióban. Akik pedig professzionális sminktrükkökre és az aktuális trendekre voltak kíváncsiak, azokat Ágoston Melinda és Sclovicskó Kata sminkmesterek varázsoltak el csodálatos sminkalkotásaikkal.

A Kongresszus tehát bővelkedett látni és hallanivalókban, de a színes programlehetőségek mellet folyamatos tanácsadásra és mosolygó, segítő szakemberekre számíthattak a látogatók a Colosseum területén, a vásárban pedig minden professzionális termék elérhető volt, amire egy kozmetikusnak csak szüksége van.

A kellemes, családias hangulatot végül egy ajándéksorsolás tette igazán kerekké, ahol a szerencsés nyertesek hazavihették a három értékes díjat. Az idei Kongresszus komplexitásában és látogatottságában is megállja a helyét, hiszen a megszokott minőség mellett az ellátogatók vaskos száma is jelzi azt, hogy a szakmának továbbra is stabilan szüksége van egy ilyen átfogó, professzionális eseményre, ahol összegyűlhetnek képviselői és megoszthatják egymással korunk legújabb trendjeit, kutatási eredményeit.

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK