Masszázs variációk

A kézi masszázs a ma oly divatos gépi megoldások mellett töretlenül népszerű, mert az emberből-emberbe áramló energiákat semmi nem tudja helyettesíteni. Azonban hatását még fokozhatjuk, ha a masszázst megfelelő hatóanyagos készítményekkel végezzük, kellően fókuszálunk az elérni kívánt eredményre és a vendég adottságaira. A mai népszerű hatóanyagok között nem könnyű kiigazodni, de jó ha tudjuk melyek azok a készítmények amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapi munka során.

 

Elhivatottan a ráncok ellen

A ráncok kialakulásának megelőzését, vagy a már meglévők mélységének csökkentését rendszeresen végzett, megfelelő kézi masszázs segítségével eredményesen végezhetjük, a hatást pedig célzott hatóanyag használattal fokozhatjuk. Napjaink népszerű „ránc ellenes” anyaga az Argirelin, amely növényekből kivont természetes aminosavakból áll. Lényege, hogy az idegvégződésekbe épül és az ingerület továbbításáért felelős acetil-kolin felszabadulását gátolja, így a mimikai izmok összehúzódását akadályozza meg. Az argirelin tartalmú masszázs termékekkel tehát látványos és hosszantartó, de nem visszafordíthatatlan eredményt érhetünk el.

 

 

 

Hatékony bőrvédelem

A zsírhiányos bőrök fokozott védelme mindig nagy kihívás a szakemberek számára, mert ilyen esetben a bőr védekező képessége csökken, a lipidek hiánya miatt fokozott vízhiány lép fel és a ráncok is könnyen kialakulnak. Ezeknek a bőröknek tápláló- és a bőr védelmi rétegét helyreállító hatóanyagokra van szükségük. A „bőr azonos” növényi olajakat (pl: shea vaj) és ceramidokat tartalmazó masszázskrémek ebben nagy segítséget nyújthatnak. A bőr egészséges állapotának fenntartása érdekében ügyelni kell, hogy a védekezéshez szükséges lipidek pótolva legyenek, mert bármilyen drága hatóanyagot is juttatunk a bőrbe, ha a védelmi zóna nem működik megfelelően, akkor nem fogjuk elérni a kívánt hatást. 

 

 

Felfrissült feszes bőr

A mai szépségorientált világban a bőr fiatalon tartása a szépségápolás fő feladata. A karcsú női vonalak, a feszes, fiatalos bőr az egész testen, szinte minden hölgy vágya. A szépség azonban nem minden, hiszen az egészség hosszú távon sokkal fontosabb, így az esztétikai szempontok mellet az egészségre is hangsúlyt kell fektetnünk. Sokaknak nincs lehetősége a megfelelő testmozgásra és az egész napi ülő munka miatt érzik fáradtnak és kiszolgáltatottnak a testüket. A megfelelő anyag megválasztásával segíthetjük a bőr feszességét és frissíthetjük is a megfáradt testet. A vadgesztenye tartalmú termékek pozitívan befolyásolják a megfelelő keringést és ennek „mellékhatásaként” a hatóanyagok fokozott felszívódását. Amennyiben ez a hatás a bőr feszességét jelentősen támogató kollagén tartalommal párosul, úgy a rendszeresen végzett masszázs látványos és érezhetően eredményes lehet. 

 

Harc a narancsbőr ellen

A bőrt elcsúfító apró gödröcskék a hölgyek legnagyobb ellenségei, melyek ellen a kozmetikai ipar valóságos forradalmat indított. A gép kezelések, a tekercselés, köpölyözés és különböző kézi masszázs fogások segítségével harcolnak a szépségszalonok nap mint nap ellenük. A gépi kezeléseket egy szakértő masszázs és célzott hatóanyagok segítségével igen hatékonyan alkalmazhatjuk. A makacsul lerakódott zsírpárnácskák méretének csökkentésére napjaink népszerű anyaga az L-karnitin nevű hidroxi-aminosav, amely segíti a bőrben felhalmozódott többlet zsír elszállítását a sejtekhez, amelyek energiává alakítják azt. A cellulit masszázs másik kulcs tényezője a fokozott mértékű vérkeringés és anyagcsere fokozás, melyet nem csak masszázs mozdulatokkal, hanem ilyen hatású krémmel is fokozhatunk. Segítségével a masszázs során fellazított salakanyagok elszállítását gyorsíthatjuk, amennyiben a vendég adottságai azt megengedik. 

 

 

Óvatos lépések – hatékony kezelés

Előfordulnak azonban olyan esetek, ahol a fokozott vérbőség nem megengedett, a lerakódott zsírpárnák méretének csökkentése azonban indokolt. Ilyen esetben megfelelő választást nyújthatnak az alga tartalmú készítmények, amelyek antioxidáns hatásúak, fokozzák a bőr rugalmasságát. Gyógynövények használatával (pl: borókaolaj) pedig lehetőség nyílik az anyagcsere enyhe fokozására, mely segíti a salakanyagok elszállítását.

 

 

 

 

 

Növényi olajok a bőr egészségéért 

Legyen szó arc, vagy testmasszázsról a növényi olajokat használhatjuk önmagukban vagy akár a masszázskrémhez cseppentve is, mert nyugtatnak, rugalmassá teszik a bőrt és nélkülözhetetlen vitaminok forrásai.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK