Mikrodermabráziós kezelőgépek karbantartása

A kezelés lényege, hogy egy zárt rendszerben kristályt áramoltatunk, mely a kezelőfejben nagy sebességgel ütközik a bőrfelülettel. Ennek hatására az elhalt szerusejtek felszakadnak és a kristállyal együtt eltávoznak a fejből, amit a használt kristálytartály összegyűjt.

A rendszer stabilitásáért felelős szelepek és nyílások tisztán tartása elengedhetetlen a megfelelő müködéshez. Ehhez szeretnénk egy útmutatót adni, melynek segítségével megfelelően karbantartható a mikrodermabráziós készülék.

Első és legfontosabb teendő, hogy kizárólag tiszta és megfelelően kiszárított kristály kerüljön a készülék tartályába, mert ha pára éri, a szemcsék nagy valószínűséggel összeragadnak, így méretük többszörösére növekedhet, ami minden esetben duguláshoz vezet. Használattól függően, de legkésőbb fél évente tisztítani, vagy cserélni kell a használt kristálytartályban lévő szűrőt, melynek eldugulása esetén nagyobb vákuum beállítása szükséges, így idővel megnövekedett terhelést jelent a motor számára.

Amennyiben a dugulás bekövetkezik, meg kell találnuk a pontos helyét, így perceken belül újraindulhat a kezelés. Amennyiben a fent ismertetett ajánlásokat alkalmazod, akkor a következő műveletekkel lokalizálni tudod a dugulás helyét. A kezelőfej leválasztása után a két csövet összeérintve, mintha egyet alkotnának,
indítsd el a készüléket.

Ez egy terhelés nélküli állapot, ami a teljes vákuumot engedi a rendszerre, így képes kisebb dugulásokat elhárítani. Pár másodperc után elindul az áramlás, ez látható a csövekben. 

A leválasztott kezelőfejről távolítsuk el a műanyag fejet, majd csavarjuk ki a fém szelepet.

Mivel ez alkotja a rendszer legkisebb keresztmetszetű pontját a dugulások leginkább itt jelentkeznek. A nagyobb szemcsék, illetve szennyeződések ebben a szelepben akadnak meg a legnagyobb valószínűséggel. 

Ez akár egy vékonyabb tűvel is megoldható, azonban arra figyelni kell, hogy mindenképpen csavarjuk ki először a szelepet, ellenkező esetben a dugulást okozó elemet visszalökjük a rendszerbe, így a következő beindításkor ismét el fog akadni.

Amennyiben a két cső összeérintése után sem indul meg a keringés, ellenőrizni kell, hogy a friss kristály szintje megfelelő-e, illetve nem képződött-e üres tér a beszívó nyílás köré, ami meggátolja, hogy a rendszer felszívja a szemcséket a keringtetéshez. Érdemes ilyenkor ellenőrizni a szűrő tisztaságát is. 

Fontos megjegyezni, hogy az említett karbantartási módokat nagyon egyszerűen bárki képes elvégezni otthon, illetve a kozmetikában is. Azt javasoljuk, hogy amennyiben nem sikerült megoldani a problémát, hívd szervizünket, mielőtt ténylegesen a beszállítás mellett döntesz, mert ezzel is növelhetjük annak esélyét, hogy a helyszínen tudjuk orvosolni a hibát. 

Amikor ezen kezelés típusokról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a higiénia kérdése mellett sem. Mivel a kezelőfej - sok más kozmetikai kezeléshez hasonlóan- direkt módon találkozik a kezelt felülettel, fennáll a fertőzések veszélye. Ez könnyedén elkerülhető, amennyiben a használt műanyag végeket minden használat után alaposan fertőtleítjük. Ügyelni kell továbbá, hogy az elhasználódott kristályt minden esetben dobjuk ki, semmiképpen se használjuk újra, mert abban találhatók a hámlasztott bőrdarabkák és az eltávolított felületi szennyeződések, ezen kívül a gép hibáját is okozhatják. 

Ha további kérdésed merült fel, kérjük tedd fel akár komment formájában is.

Turbéki Richárd

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK