Hogyan válassz szőrtelenítő terméket

Most már tényleg nem kérdés többé, hogy a nyár egyértelműen megérkezett. Ezzel együtt pedig a strandszezon is mely már rég nem csak a szőrtelen lábakról, hanem az esztétikusan szőrtelenített testtájakról és az ezzel együtt járó végtelen csábításról is szól.

Most már tényleg nem kérdés többé, hogy a nyár egyértelműen megérkezett. Ezzel együtt pedig a strandszezon is mely már rég nem csak a szőrtelen lábakról, hanem  az esztétikusan szőrtelenített testtájakról és az ezzel együtt járó végtelen csábításról is szól.

A szőrtelenítéshez választható módszerek száma sok, eligazodni nem is olyan könnyű köztük. Ahhoz hogy a lehető legjobb megoldást válaszd most egy csokorba gyűjtöttük neked őket, hogy a megfelelő testrészen mindig a megfelelő technikával dolgozhass.

Lábak, karok

Kétségtelenül lábaink és karjaink vannak legtöbbször a szőrzeteltávolítás fókuszában. Az ok egyszerű. egyrészt a nagy szőrtelenítési történelemkönyvben ezek voltak azok a testtájak, melyeket legelőször borotváltuk, vagy gyantáztuk, mivel a nyár megérkeztével a ruha alól előtűnő részeket esztétikusan szerettük volna magunkénak tudni. Másrészt korábban még egyáltalán nem volt divat, hogy a ruházat alatti testtájak is szőrtelenül simák legyenek.

A bevált technikán ne változtass tartja a mondás, így manapság is a borotva és gyanta áll a lábak és karok szőrtelenítésének fókuszában. Előbbi gyors és egyszerű, utóbbi kicsit fájdalmasabb, viszont tartósabb.  Míg a borotva csak 2-3 napig, addig a gyanta akár 2-3 hétig is simán tartja az adott testrészeket. Persze a borotvát használni egyszerűbb is, de amennyiben elsajátítjuk a gyantázás helyes technikáját, úgy jóval tartósabb eredményeket is tudunk elérni.

Lábakra és karokra használható szőrtelenítő módszerek:

 • Borotva
 • Forgófejes epilátor
 • Meleggyanták
 • Hideggyanta csíkok
 • Szőrtelenítő krém
Test

A test nagyobb összefüggő területeinek szőrtelenítését egyértelműen a divat hívta életre. És milyen meglepő nem csak a hölgyek, hanem manapság már a férfiak is nagy figyelmet fordítanak erre. Az ok egyszerű. Egy megfelelően karbantartott és szőrtelen testen jobban kirajzolódik az izomzat és egy kis barna színnel adoniszi magasságokba emelkedhetünk. Nézd csak meg a fitnesszmodelleket. A makulátlan izomzathoz mindig makulátlanul „csupasz” test is tartozik. J

Test szőrtelenítésénél leginkább a gazdaságosság a legfőbb szempont, hiszen egy kis kiszerelésű szőrtelenítő krémmel igencsak drága lenne az összefüggő nagyobb területek szőrtelenítése. Gazdaságossági szempontból egyértelműen a gyanták, és a forgófejes epilátorok vannak előnyben. A szőrtüszővel együtt távolítják el a szőrszálat, így 2-3 hetes tartósságot garantálnak, mely azért is fontos, mert ki szeretné mondjuk 2 naponta szőrteleníteni a teljes testfelületét felvállalva minden ezzel együtt járó macerát.

Test szőrtelenítésre használható módszerek:

 • Forgófejes epilátor
 • Meleggyanták
 • Hideggyanta csíkok
Hónaljak

A hónaljak szőrzetének eltávolítása szintén esztétikai szempontok miatt szokás. A bőrgyógyászok nem is nagyon örülnek ennek, hiszen a hajlatokban található szőrzetnek nagyon komoly szerepe van a bőrre káros baktériumok, gombák elleni harcban. Eltávolításával pedig a szervezetünk külső takarójának egyik immun lépcsőjét távolítjuk el, mely nem elhanyagolható. De a divattal szemben menni nem lehet, hiszen a kikandikáló szőrszálak azonnal bíráló szavakat eredményeznek…

A hónaljak szőrtelenítésénél a legfőbb szempont, hogy a hajlatok érzékeny bőrfelületében ne tegyünk kárt. Sokan gyantázzák ezt a területet és nem mondom, hogy nem lehet azonban egy borotvával és az azzal együtt elért 2-3 napos tartóssággal nem feltétlenül avatkozunk be drasztikusan a szervezet immunpajzsának működésébe. A borotvához hasonló eredményt érhetünk el szőrtelenítő krémmel is, azonban ezen termékek használatánál pontosan tartsuk be az előírt hatóidőt, mert könnyen magmarhatják a hónalj érzékeny bőrfelületét.

Hónaljakra használható szőrtelenítő módszerek:

 • Borotva
 • Szőrtelenítő krém
 • Meleggyanták
 • Hideggyanta csíkok
Intim terület

Ma már kevés olyan ember van, aki életében legalább egyszer ne foglalkozott volna már intim területeinek szőrtelenítésével. A fiatalabb generáció mindennapos rutinjába már egyértelműen beépült az idősebb korosztályok pedig  a divat hatására próbálják ki ezt a módszert. Az intim szőrzet a hónaljhoz hasonlóan fontos szerepet tölt be a szervezet egészséges működésének szempontjából. Egyértelműen a baktériumok és kórokozók ellen védi a nemi területeket. A szőrzet eltávolítása esztétikailag persze megengedett, azonban hosszú távon veszélyeztetheti az egészséges intim flóra meglétét.

Ha ezen területek szőrtelenítése mellett döntünk akkor jelszavunk a kíméletesség és biztonság legyen. A bőr ugyanis vékony és sérülékeny, ugyanakkor savas pH értékű, melyet bármely nem azonos pH értékű termék megzavarhat. A legegyszerűbb, bár nem a legtartósabb a borotva tud lenni. Gyantát is használhatunk, azonban ennek alkalmazása erősen függ fájdalomtűrő képességünktől is és később az esetleges benőtt szőrszálak is zavaróak tudnak lenni.

Intim területre használható szőrtelenítő módszerek:

 • Borotva
 • Meleggyanták
 • Hideggyanta csíkok
Szemöldökök, bajusz

Legutoljára pedig beszéljünk az arcon megjelenő nemkívánatos szőrszálakról, melyek talán esztétikai szempontból a leghangsúlyosabbak. Akár hormonális változással, akár a genetikai adottságok miatt jelenhetnek meg, eltávolítások pedig több, mint indokolt.

A helyes módszer kiválasztását leginkább az életkor és az arc terület határozza meg. A szemöldökök közötti területet legegyszerűbben csipesszel, vagy hideggyanta-csíkokkal formázhatjuk. A bajusz szőrzetét fiatalabb és idősebb korban is szőkíthetjük, 18-20 éves kor felett pedig gyantázhatjuk.

Szemöldökökre és bajuszra használható szőrtelenítő módszerek:

 • Csipesz
 • Hideggyanta csíkok

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK