Nyári tippek az olajos, pattanásos bőrök kezelésére

Amennyiben a hazai kozmetikák leggyakoribb kezeléseit megvizsgálnánk az anti-aging terápiák után biztosan a szeborreás bőrök kezelése következne. Az ok egyszerű, hiszen itthon az egyik leggyakoribb bőrtípusként tartják számon és talán a legszélesebb legváltozatosabb kezelési paletta áll rendelkezésre az ápolásában. A szeborrea azonban alkattól függően tartós, hosszú ideig fennálló bőrállapot lehet, mellyel gazdájának meg kell tanulni együtt élni a kozmetikusnak pedig fel kell készülnie az évszakkal együtt járó változásokra.

A szeborrea a görög eredetű seborrhoea szóból származik. Fokozott faggyútermelést jelent, melynek kiváltó okai nagyon összetettek. A korábbiakkal ellentétben nem csak fiatalon serdülő korban, hanem felnőtteknél is gyakran előfordul. Kialakulásában genetikai, valamint hormonális okok is szerepet játszanak, de az étkezési szokások, tartós stressz is kiválthatják megjelenését.

A nyár és az azzal együtt járó magasabb hőmérséklet miatt az olajosan fénylő pattanásos bőrök állapota is változik. Ugyan azt halljuk, hogy a napfény jót tesz ezeknek a bőröknek – és jótékony hatása valóban megkérdőjelezhetetlen- ezzel együtt azonban a fokozott izzadás tovább ronthatja a bőr baktériumflórájának állapotát. Amennyiben az arcon gyulladt gócok és pattanások is találhatóak azok pedig a későbbi hiperpigmentációban játszhatnak szerepet. A tartós UV sugárzás a hám megvastagodásában is szerepet játszik éppen ezért fontos, hogy a szeborreás bőröket felkészítsük a nyárra. A bőrtüneteket, amennyire lehet mérsékeljük a bőrt pedig tisztán tartsuk. Nézzük meg hogyan!

A szeborreás bőrnél fontos, hogy az okokat, amennyiben az lehetséges együtt kezeljük. Csökkentsük a faggyú termelését, szabályozzuk a faggyúmirigyek működését, fokozzuk az elhalt hámsejtek leválását, csökkentsük a baktériumok számát, csillapítsuk a gyulladást. Ez így egyszerűen hangzik a valóságban mégsem az.

A kezelés kulcsát az állandó és rendszeres tisztítás jelenti, melyet nem csak a kozmetikai szalonban, de otthon is folyamatosan végezni kell. Nem jó, ha a bőr szárítására koncentrálunk, mert az a faggyúmirigyek működését fogja ismételten stimulálni. Használjunk lágy lemosóhabokat, fekete szappant és figyeljünk oda arra, hogy visszaállítsuk a bőr hidrolipid filmköpenyét és megőrizzük hidratációját.

Fő cél, hogy…

…kíméletesen távolítsuk el a felesleges faggyút

…optimalizáljuk a faggyúmirigyek működését

…csökkentsük az elszarusodási zavart (hiperkeratózist)

…húzzuk össze a pórusokat

…állítsuk helyre a bőrflórát

…mérsékeljük a gyulladásokat

Leghatékonyabb társunk az ichtyolban gazdag kozmetikumok lehetnek, melyekkel a fenti hatásokat egyszerre tudjuk elérni.

A tisztítás után fontos, hogy mindig zsíros bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokat használjunk, amelyek könnyűek, nem tömítik el a pórusokat és megfelelő folyadékkal és vitaminokkal töltik fel a bőrt.

Fő cél, hogy…

…hidratáljuk a bőrt

…megóvjuk a bevitt nedvességet

…ne tömítsük el a pórusokat

…kerüljük a koleszterinben gazdag kozmetikumokat

…vitaminok és ásványi anyagok révén törekedjünk a bőrbarrier fenntartására

Az ápolásban a gyógynövényekben rejlő ősi „gyógyító hatást” hívhatjuk segítségül. A boróka, kakukkfű, zsurló jótékony hatással vannak az olajosan fénylő pattanásos bőrökre. Mérséklik a gyulladásokat, összehúzzák a pórusokat és segítik a bőrflóra egészséges működését.

A legjobb ha nem használunk smink termékeket, de ha fontos akkor válasszunk olajmentes vagy ásványi anyag tartalmú alapozókat illetve színezett nappali hidratálókat, hogy minél kevesebb pórusokat eltömítő poranyag kerüljön a bőrre.

Ha a szeborreás bőrök ápolásában profi szeretnél lenni, akkor a fentiek betartásával jó úton fogsz járni. Hangold össze a kozmetikai kezeléseket és az otthoni ápolást is és az eredmények nem fognak elmaradni.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2019 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK