Biokozmetikumok

A 21. század legszigorúbban szabályozott gyártási folyamattal rendelkező bőrápolói a biokozmetikumok. De hogyan is épül fel ez a rendszer?

grass field.jpgBiokozmetikumok
A biokozmetikumokat gyakran keverik össze a natúr kozmetikumokkal pedig az előállítás folyamata, a formulákhoz felhasznált alapanyagok előállítása és kiválasztása sokkal szigorúbb feltételekhez kötött. A felhasznált növényi összetevők legalább 95%-ának ellenőrzött öko, vagy bio gazdaságból kell származni. A termesztés során növekedés fokozó radioaktív besugárzást, vagy génmanipulációt alkalmazni tilos. A feldolgozás során biztosítani kell az alapanyagok tisztaságát és szennyeződés mentességét a teljes folyamat során. A biokozmetikumok nem tartalmazhatnak szintetikus festék és illatanyagokat, tartósítószereket, kémiai származékokat. A BDIH pedig szigorú előírásokat ad az előállítás során felhasználható adalék és segédanyagokra vonatkozóan.

Amennyiben egy kozmetikum teljesíti a BDIH előírásait, úgy tüntethető fel rajta a BIO minősítés. Amennyiben az öko, illetve bio gazdaságból származó összetevők 95 és 70% között mozognak, úgy kizárólag csak az alapanyagok öko, vagy bio származására lehet utalni

BDIH minősítésű biokozmetikumok legfőbb kritériumai:

  • Minimum 95%-ban igazoltan öko, vagy biogazdaságból származó alapanyagok
  • Alkotó elemek kötelező minősítése
  • Növekedést fokozó génmanipuláció, vagy besugárzás teljes kizárása
  • Gyártási folyamatok tisztasága
  • Szintetikus festékanyagok, tartósítószerek, kémiai származékok kizárása
  • Állatkísérletek kizárása

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK