Biokozmetikumok

A 21. század legszigorúbban szabályozott gyártási folyamattal rendelkező bőrápolói a biokozmetikumok. De hogyan is épül fel ez a rendszer?

grass field.jpgBiokozmetikumok
A biokozmetikumokat gyakran keverik össze a natúr kozmetikumokkal pedig az előállítás folyamata, a formulákhoz felhasznált alapanyagok előállítása és kiválasztása sokkal szigorúbb feltételekhez kötött. A felhasznált növényi összetevők legalább 95%-ának ellenőrzött öko, vagy bio gazdaságból kell származni. A termesztés során növekedés fokozó radioaktív besugárzást, vagy génmanipulációt alkalmazni tilos. A feldolgozás során biztosítani kell az alapanyagok tisztaságát és szennyeződés mentességét a teljes folyamat során. A biokozmetikumok nem tartalmazhatnak szintetikus festék és illatanyagokat, tartósítószereket, kémiai származékokat. A BDIH pedig szigorú előírásokat ad az előállítás során felhasználható adalék és segédanyagokra vonatkozóan.

Amennyiben egy kozmetikum teljesíti a BDIH előírásait, úgy tüntethető fel rajta a BIO minősítés. Amennyiben az öko, illetve bio gazdaságból származó összetevők 95 és 70% között mozognak, úgy kizárólag csak az alapanyagok öko, vagy bio származására lehet utalni

BDIH minősítésű biokozmetikumok legfőbb kritériumai:

  • Minimum 95%-ban igazoltan öko, vagy biogazdaságból származó alapanyagok
  • Alkotó elemek kötelező minősítése
  • Növekedést fokozó génmanipuláció, vagy besugárzás teljes kizárása
  • Gyártási folyamatok tisztasága
  • Szintetikus festékanyagok, tartósítószerek, kémiai származékok kizárása
  • Állatkísérletek kizárása

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK