Organikus, de mi is ez?

Szerves anyagokon alapuló kozmetikumok, melyek szervetlen összetevőket is tartalmazhatnak. Hogyan is lehetséges ez?


vegetables.jpg

Natúr kozmetikumok
A natúr kozmetikumokra vonatkozó egységes szabályrendszer napjainkban még nem létezik. Ezért is lehetséges az, hogy a szépségápolási piacon számtalan téves információval, valamint valótlan állítással találkozunk. Számtalan olyan természetes összetevőket tartalmazó terméken tüntetik fel a "natúr" jelzőt, amelyek a normál kozmetikumokkal megegyező arányban tartalmaznak paraffin és kőolaj származékokat. A szakmai zsargon natúr kozmetikumoknak tekinti azokat a bőrápoló készítményeket, melyek összetevői növényi hatóanyagokra épülnek, nagy százalékban tartalmaznak természetes összetevőket és nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, illetve ásványi olaj származékokat. Összetevői ellenőrzött forrásokból származnak, bár ezek igazolását kötelezően nem kell megtenni. Minden esetben a termék bőrbarát jellege, a natúr összetevők állagának a megtartása a legfontosabb, az allergia lehetőségének maximális kizárásával. Ezt a fogyasztók vásárlási szokásai is igazolják, ugyanis a kutatások szerint a választás során minden esetben a bőr azonos jelleg az egyik legfontosabb tényező.

Organic termékek
A natúr kozmetikumok csoportjába tartoznak az Organic termékek is, mely idegen kifejezés utal a természetes összetevőkre. Az angol organic=szerves fogalom alá olyan bőrápoló készítmények tartoznak, melyek megalkotása során a természetben fellelhető szerves vegyületeket használtak fel. Ezek a kozmetikumok tágabb értelemben tartalmazhatnak natúr összetevőket, így akár az tengerekben, óceánokban fellelt vegyületek is felhasználhatóak a gyártásuk során. Az organic termékek összetevői között gyakran találhatunk nehezen beazonosítható, fantázianév mögé rejtett szerves hatóanyag kombinációkat, melyek megtévesztőek lehetnek. Ilyen esetekben mindig gondosan vizsgáljuk meg a termékek összetevő listáját. Mivel az organic termékek alkotóik tekintetében szélesebb körből táplálkoznak, nagyon divatosak a kozmetikusok és a felhasználók körében. Egységes szabályrendszer ezen termékekre sincs, azonban itt is alapkövetelmény az allergének és kőolaj származékok teljes kizárása.

Most akkor natúr, vagy organikus?
A nemzetközi piacon a natúr kozmetikumokat Organic termékeknek nevezik. A natúr, szerves összetevőket tartalmazó bőrápolók, azonban nem csak és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, hanem szervetlen, szintetikus anyagokat is. Ezen utóbbi csoport a szerves anyagok kiegészítő vegyületei, mely egyértelműen a hatékonyságot és a tartósítást hivatottak szolgálni. A szervetlen alkotóelemek azonban korántsem jelentik azt, hogy ezek az ápolók kevésbé jól használhatóak és károsak a bőrre, hanem sokkal inkább jelentenek egy eltérő kozmetikum fejlesztési és tervezési filozófiát.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK