Receptek

Cuisinart receptekKovászosuborka-krémleves

  • 4 személyre
  • 8 nagyobb kovászos uborka, felkockázva
  • 6 dl kovászosuborka-lé
  • 6 dl leszűrt, hideg zöldségleves (helyette lehet uborkalé is)
  • 6 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • kb. 6 dkg füstölt császárszalonna, felkockázva
  • tetejére: olívaolaj, friss kapor

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük.

Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük.

A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát, konyhai papírtörlőn leitatjuk.

A leves jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.

Cuisinart receptekAlaprizottó

4 főre

  • 1/2 fej vöröshagyma, finomra darabolva
  • 50 g vaj
  • 1 l jó minőségű zöldség vagy csirkealaplé
  • 300 g rizottó rizs
  • 1,25 dl fehérbor
  • 50 g sótlan vaj, kockára vágva
  • 50 g Parmesan vagy Grana Padano sajt, reszelve

Forraljuk fel az alaplevet. Majd tartsuk gyöngyöző hőmérsékleten.

Olvasszuk fel az 50 g vajat, majd pároljuk benne puhára a hagymát, és utána adjuk hozzá a rizottó rizst. Csavarjuk fel a hőmérsékletet és keverjük határozottan a rizst, hogy mindenhol befedje a vaj a szemeket.

Amikor forró minden, adjuk hozzá a fehérbort és főzzük addig, amíg elpárolog. Itt állunk készen, hogy merőkanalanként a rizshez adjuk az alaplevet. Akkor adjuk hozzá az újabb adag levet, amikor az előzőt már beszívta a rizs. A külső inkább legyen ragacsos, mint száraz, és így tovább.

Ha szeretnénk bele tenni valamilyen ízesítőt (gombát, spárgát, zöldborsót…), akkor azt most tegyük meg, a keménységüktől függő sorrendben. Általában 10 perc elég nekik.

Amikor a rizs puhulni kezd (nagyjából 10-15 perc alatt), kóstolgassuk, hogy megfelelő keménységűre főzzük. Nem kell teljesen puhának lennie! Tegyük hozzá a 100 g kockázott vajat és a 100 g reszelt sajtot. Ettől lesz a rizottónk krémes és gazdag. Ellenőrizzük a fűszerezést és tálaljuk.

Az ízesítéstől függően 15-15 dkg kell a gombából, spárgából, zöldborsóból variációnként, szárított gombából pedig 2-3 dkg.

1 evőkanál tökmagolaj

Cuisinart receptekHússütés

GRILLEZÉSHEZ:

  • csirke
  • darált marhahús
  • zöldségek
  • Személyenként
  • csirkehúsból csont nélkül 10-15 dkg, csontosan 15-20 dkg
  • darált marhahúsból 10-15 dkg
  • zöldségekből 5-10 dkg

SZÓSZOK

4 személyre

Cuisinart receptekChimmichurri

  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ csokor koriander
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ¾ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze vörösborecet
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál fekete bors
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál csilipehely
  • Hozzávalókat keverjük össze.

Cuisinart receptekSalsa verde

  • 1 gerezd fokhagyma
  • apró maréknyi kapribogyó
  • apró maréknyi csemegeuborka
  • 3 szardellafilé
  • 1 marék petrezselyemlevél
  • ½ csokor bazsalikomlevél
  • ½ marék mentalevél
  • ½ evőkanál dijoni mustár
  • 1 ½ evőkanál vörösborecet
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • A hozzávalókat keverjük össze könnyű krémmé.

Cuisinart receptekGuacamole

  • 2 érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • körítésnek koriander
  • A hozzávalókat keverjük össze darabos állagúra, és díszítsük aprított korianderrel.



Cuisinart receptekBoursin (kenőke kenyérre)

  • 4 személyre
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 2-3 fokhagyma, átnyomva
  • bors
  • tejföl a lazításához
  • Keverjük össze a hozzávalókat, és szükség esetén lazítsuk tejföllel.



Cuisinart receptekEpres smoothie

4 személyre

  • 2 csésze (30dkg) friss vagy fagyasztott eper
  • 2 közepes méretű, érett banán
  • 1 csésze joghurt
  • 2 csésze tej
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 kocka jég (opcionális)
Mindent tegyünk bele a turmixgépbe és pürésítsük.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK