Receptek

Cuisinart receptekKovászosuborka-krémleves

  • 4 személyre
  • 8 nagyobb kovászos uborka, felkockázva
  • 6 dl kovászosuborka-lé
  • 6 dl leszűrt, hideg zöldségleves (helyette lehet uborkalé is)
  • 6 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • kb. 6 dkg füstölt császárszalonna, felkockázva
  • tetejére: olívaolaj, friss kapor

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük.

Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük.

A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát, konyhai papírtörlőn leitatjuk.

A leves jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.

Cuisinart receptekAlaprizottó

4 főre

  • 1/2 fej vöröshagyma, finomra darabolva
  • 50 g vaj
  • 1 l jó minőségű zöldség vagy csirkealaplé
  • 300 g rizottó rizs
  • 1,25 dl fehérbor
  • 50 g sótlan vaj, kockára vágva
  • 50 g Parmesan vagy Grana Padano sajt, reszelve

Forraljuk fel az alaplevet. Majd tartsuk gyöngyöző hőmérsékleten.

Olvasszuk fel az 50 g vajat, majd pároljuk benne puhára a hagymát, és utána adjuk hozzá a rizottó rizst. Csavarjuk fel a hőmérsékletet és keverjük határozottan a rizst, hogy mindenhol befedje a vaj a szemeket.

Amikor forró minden, adjuk hozzá a fehérbort és főzzük addig, amíg elpárolog. Itt állunk készen, hogy merőkanalanként a rizshez adjuk az alaplevet. Akkor adjuk hozzá az újabb adag levet, amikor az előzőt már beszívta a rizs. A külső inkább legyen ragacsos, mint száraz, és így tovább.

Ha szeretnénk bele tenni valamilyen ízesítőt (gombát, spárgát, zöldborsót…), akkor azt most tegyük meg, a keménységüktől függő sorrendben. Általában 10 perc elég nekik.

Amikor a rizs puhulni kezd (nagyjából 10-15 perc alatt), kóstolgassuk, hogy megfelelő keménységűre főzzük. Nem kell teljesen puhának lennie! Tegyük hozzá a 100 g kockázott vajat és a 100 g reszelt sajtot. Ettől lesz a rizottónk krémes és gazdag. Ellenőrizzük a fűszerezést és tálaljuk.

Az ízesítéstől függően 15-15 dkg kell a gombából, spárgából, zöldborsóból variációnként, szárított gombából pedig 2-3 dkg.

1 evőkanál tökmagolaj

Cuisinart receptekHússütés

GRILLEZÉSHEZ:

  • csirke
  • darált marhahús
  • zöldségek
  • Személyenként
  • csirkehúsból csont nélkül 10-15 dkg, csontosan 15-20 dkg
  • darált marhahúsból 10-15 dkg
  • zöldségekből 5-10 dkg

SZÓSZOK

4 személyre

Cuisinart receptekChimmichurri

  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ csokor koriander
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ¾ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze vörösborecet
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál fekete bors
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál csilipehely
  • Hozzávalókat keverjük össze.

Cuisinart receptekSalsa verde

  • 1 gerezd fokhagyma
  • apró maréknyi kapribogyó
  • apró maréknyi csemegeuborka
  • 3 szardellafilé
  • 1 marék petrezselyemlevél
  • ½ csokor bazsalikomlevél
  • ½ marék mentalevél
  • ½ evőkanál dijoni mustár
  • 1 ½ evőkanál vörösborecet
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • A hozzávalókat keverjük össze könnyű krémmé.

Cuisinart receptekGuacamole

  • 2 érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • körítésnek koriander
  • A hozzávalókat keverjük össze darabos állagúra, és díszítsük aprított korianderrel.



Cuisinart receptekBoursin (kenőke kenyérre)

  • 4 személyre
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 2-3 fokhagyma, átnyomva
  • bors
  • tejföl a lazításához
  • Keverjük össze a hozzávalókat, és szükség esetén lazítsuk tejföllel.



Cuisinart receptekEpres smoothie

4 személyre

  • 2 csésze (30dkg) friss vagy fagyasztott eper
  • 2 közepes méretű, érett banán
  • 1 csésze joghurt
  • 2 csésze tej
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 kocka jég (opcionális)
Mindent tegyünk bele a turmixgépbe és pürésítsük.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2016 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK