Retinol: a ránctalanítás esszenciája

Egy régi/új hatóanyag az A-vitamin, vagy közismertebb nevén Retinol napjainkban egyre többször tűnik fel a bőrápoló készítményekben. Egyrészt azért, mert ha hinni lehet a szakirodalomnak, akkor az egyik legtöbb kutatási háttéranyaggal rendelkező vitamin, másrészt az a vegyület, melynek hiánya a bőr tartós és súlyos károsodásához vezet.

Retinol hatása

Valójában a Retinol egy primer alkohol, mely zsírban oldódik. Nélkülözhetetlen a csontnövekedéshez, a szem egészséges működéséhez, a szöveti reprodukcióhoz és a hámképzéshez. A szépségipari készítményekben leginkább ránctalanító, bőrmegújító hatásáról ismert, mellyel a bőrt alkotó szövetek sejtreprodukciós képességét fokozza, ezzel újítva meg az irhát és a hámot. Hiánya esetén a bőr szárazzá, feltöredezetté válik, és a fertőzésekkel szemben elveszíti védekező képességét. Az A-vitamin tehát létfontosságú a bőrnek, pótlása mégsem egyszerű.

A napfény gátolja a Retinol működését

A Retinollal kapcsolatosan a legnagyobb probléma, hogy fényre érzékeny vegyület és működését a napfény rontja. Így szinte a legtöbb bőrápoló készítményben, mint „éjszakai” hatóanyag található meg. Kellő kihívás is a kozmetikum-fejlesztő szakembereknek, hogy a nappali használat többé ne legyen probléma. Illetve csak kellő kihívás volt egészen napjainkig, ugyanis az ötletes vegyészeknek köszönhetően ma már a nappali használat is megoldható egy speciális A-vitamin trióval és egy kiegészítő vegyülettel.

A sikeres Retinol ránctalanító recept

Ahhoz, hogy a bőrápolás sikeres legyen, és a kívánt A-vitamin a legrövidebb úton szívódjon fel és hasznosuljon, célszerű annak különböző formáit együttesen alkalmazni. Ennek köszönhetően az eltérő típusú A-vitamin formák (klasszikus A-vitamin, természetes formában előforduló karotinoidok, liposzómába zárt A-vitamin) nagyobb hasznosulási eséllyel lesznek képesek a bőr megújítására, mintha azokat külön-külön biztosítanánk. A napfény kérdésére pedig egy úgynevezett Retinol-ekvivalens adja meg a választ, mely a B3-vitamin, vagy közismertebb nevén a Niacinamid.

B3-vitamin = retinol hatás

A B3 vitamin, vagy más nevén Niacinamid napjainkban szerényen „rejtőzködve” van jelen a kozmetikumok összetételi listáiban, és neve még nem került be azon „sláger” hatóanyagok elit körébe, mint ahová az Argirelin, a Q10, vagy éppenséggel az A-Vitamin tartoznak. Pedig a B3­­-vitamin működését tekintve igenis fontos a bőr számára. Jelentős szerepe van a sejtek energiaháztartásának szabályozásában, valamint a DNS lánc kijavításában. Tágítja az ereket ezzel is javítva a bőr sejtjeinek tápanyag- és oxigénellátását. Támogatja az immunrendszert fokozva a bőr védekezőképességét a környezeti hatásokkal szemben. Javítja a sejtek közötti kommunikációt. Épen tartja a bőrfelszínt és a nyálkahártyákat, megóvva azokat a külső fertőzésektől. Mindezt úgy, hogy hatásaiban szorosan közel áll a Retinolhoz, de azzal ellentétben 24 órán keresztül is képes bőrmegújító hatás produkálni…

Dani Richard

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2022 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK