Tippek-trükkök 1

Hogyan válasszunk sminket?

Milyen szín áll jól nekem?

Tippek-trükkök 1Sűrűn hangzik el a fenti kérdés. A válasz: mindenki bátran használjon színeket, a hangsúly az árnyalaton és a színek kombinálásán van. Ha mégis tanácstalan vagy, kiindulásnak az ún. komplementer színek használatát javasoljuk, melyet az alábbi színkör segítségével be is mutatunk.

A szemszín meghatározó a szemhéjszín választásakor. A zöld szeműek például a komplementer – tehát ellentétes – szín – a lila és rózsaszín– használatával optikailag zöldebbé és élénkebbé tehetik szemszínűket. Ugyanezen elv alapján a barna szeműek használjanak kékes árnyalatokat, a kék szeműek pedig narancs és barna színeket.

Ha most kezdesz el a sminkkel ismerkedni, mindenképp olyan árnyalatokat válassz, mint a ruhatárad színei. A legegyszerűbb úgy sminkelned, hogy a ruhaszínhez passzoljon.Hogyan válasszak alapozó árnyalatot?

A legelterjedtebb szokás – tévesen – a kézfejen való színpróba. Ez a módszer gyakran vezet téves választáshoz, és ezáltal teljesen eltérő arcszínhez, ami nem túl esztétikus. A legideálisabb, ha állunkon, vagy homlokunkon próbáljuk ki az alapozó színeket, mert így pontosan meghatározható, hogy kinek melyik árnyalat a tökéletes az arcbőrére.

Ha mindenképp ragaszkodik valaki a kézen való kipróbáláshoz, akkor inkább a csukló belső részére kenje fel az alapozómintát, mert az a terület közelít leginkább az arcbőr színéhez.

 

Hogyan tegyem tartósabbá a sminkem?Mindenképp javasoljuk a szemhéjpúder-alapozó használatát. Miért is? Ez a tégelyben kapható, semleges színű, krém állagú alapozó megnöveli a szemhéjpúder tapadását, ezáltal nem pereg le, és nem csomósodik össze a szemhéjon.

Használatával a szemhéjpúder egész napra tartós marad, megtartja eredeti színét és növeli a fényét.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK