Tippek-trükkök 1

Hogyan válasszunk sminket?

Milyen szín áll jól nekem?

Tippek-trükkök 1Sűrűn hangzik el a fenti kérdés. A válasz: mindenki bátran használjon színeket, a hangsúly az árnyalaton és a színek kombinálásán van. Ha mégis tanácstalan vagy, kiindulásnak az ún. komplementer színek használatát javasoljuk, melyet az alábbi színkör segítségével be is mutatunk.

A szemszín meghatározó a szemhéjszín választásakor. A zöld szeműek például a komplementer – tehát ellentétes – szín – a lila és rózsaszín– használatával optikailag zöldebbé és élénkebbé tehetik szemszínűket. Ugyanezen elv alapján a barna szeműek használjanak kékes árnyalatokat, a kék szeműek pedig narancs és barna színeket.

Ha most kezdesz el a sminkkel ismerkedni, mindenképp olyan árnyalatokat válassz, mint a ruhatárad színei. A legegyszerűbb úgy sminkelned, hogy a ruhaszínhez passzoljon.Hogyan válasszak alapozó árnyalatot?

A legelterjedtebb szokás – tévesen – a kézfejen való színpróba. Ez a módszer gyakran vezet téves választáshoz, és ezáltal teljesen eltérő arcszínhez, ami nem túl esztétikus. A legideálisabb, ha állunkon, vagy homlokunkon próbáljuk ki az alapozó színeket, mert így pontosan meghatározható, hogy kinek melyik árnyalat a tökéletes az arcbőrére.

Ha mindenképp ragaszkodik valaki a kézen való kipróbáláshoz, akkor inkább a csukló belső részére kenje fel az alapozómintát, mert az a terület közelít leginkább az arcbőr színéhez.

 

Hogyan tegyem tartósabbá a sminkem?Mindenképp javasoljuk a szemhéjpúder-alapozó használatát. Miért is? Ez a tégelyben kapható, semleges színű, krém állagú alapozó megnöveli a szemhéjpúder tapadását, ezáltal nem pereg le, és nem csomósodik össze a szemhéjon.

Használatával a szemhéjpúder egész napra tartós marad, megtartja eredeti színét és növeli a fényét.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK