Szőrtelenítés szalonban

Szőrtelenítés útvesztő!

 

A tavasz első napsugarainak közeledtével egyre nyilvánvalóbbá válik itt a szőrtelenítési, vagy kozmetikus nyelven gyantaszezon. Ugyan ma már ez nem kizárólag a nyár privilégiuma és korántsem csak a gyantatermékekhez köthető, mégis az év leghosszabb és legintenzívebb időszakáról van szó. A szalonokban fokozottan a szőrtelenítő kezelésekre kerül a hangsúly, így mint szakemberek már az elején célszerű mérlegelnünk, hogy milyen erőforrásokkal és mennyire gazdasági szemlélettel vágunk bele a munkába. Az előre gondolkodás és a megfelelő munkamódszer kiválasztása sok sok Forint megtakarítást jelenthet az év végére.

 

Gyanták


A gyanták talán a legrégebb óta alkalmazott készítmények a nem kívánatos szőrszálak eltávolításában. A tradicionális fenyőgyantából készülő termékek kedvező áruk, egyszerű használatuk és könnyű elérhetőségük miatt közkedveltek a szakemberek körében. A granulátumként, korongként, konzervben, vagy patronban megvásárolható termékek használatához 50-60C-ra kell melegíteni őket és a spatulával a szőr növekedési irányának megfelelően történő felvitel után textil, vagy papírcsíkkal a szőrszálak növési irányával ellentétesen kell eltávolítani. A felhasználás egyszerű és a szakemberek többsége már az iskolás évei során megismerkedik ezzel a módszerrel, így pályakezdés után azonnal alkalmazni tudja. Egyetlen hátrányuk, hogy a gyantázási folyamat megterhelő a bőr számára, hiszen a művelet során a hámsérülés is bekövetkezhet, így az utókezelésre érdemes odafigyelni. A gyantatermékekkel történő szőrtelenítés befektetési kockázata igen alacsony és a szakemberek nagy többsége nem is beszél erről. Egy egy patron ára típustól függően 200-500Ft közé esik és a felmelegítéshez használható eszközök is 2500Ft-tól elérhetőek. Az egy kezelésre eső költség minimális, így a befektetett pénzünket rövidtávon is többszörös haszonnal is kamatoztathatjuk.

 

Cukorpaszták


Az elmúlt években egy „régi, új” trend jelent meg a hazai piacon és került a kozmetikusok fókuszába. A tradicionális cukorpasztákkal történő szőreltávolítást a mediterrán térségekben már évszázadok óta alkalmazzák, azonban hazánkba pár évvel ezelőtt jelent csak meg ez a divathullám. A lágy kizárólag természetes anyagokat tartalmazó pasztát paraffin, vagy gyantamelegítővel kell testhőmérsékletre melegíteni és a szőr növekedési irányának megfelelően a bőrbe masszírozni. Az eltávolítását a szőr növekedési irányával megegyezően kézzel lehet elvégezni, mely a legkisebb traumát okozza a szőrtüszőnek. A gyantázáshoz hasonlatos módszer a rövidebb szőrszálakat is hatékonyan távolítja el minimális fájdalomérzet mellett. Az eljárás a bőr számára egyáltalán nem megterhelő, mivel a paszta lágyabb és használat során alacsonyabb hőmérsékletű is, mint a hasonló gyanták. Nincsenek benne mesterséges stabilizáló és bizonyos esetekben a bőrt irritáló anyagok. Az egyetlen hátrányuk csak az áruk lehet, mely miatt egy egy kezelés költsége a gyanta többszöröse is lehet. A negatívumok ellenére, így is az alacsony befektetési kockázatú termékek közé sorolhatjuk őket és hosszú távon a gyors és látványos eredmények miatt megéri velük dolgozni. Felhasználásuk tanfolyam elvégzéséhez kötött, mely a befektetés legnagyobb hányada azonban nélkülözhetetlen a helyes technika elsajátításához.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK