Szőrtelenítés szalonban

Szőrtelenítés útvesztő!

 

A tavasz első napsugarainak közeledtével egyre nyilvánvalóbbá válik itt a szőrtelenítési, vagy kozmetikus nyelven gyantaszezon. Ugyan ma már ez nem kizárólag a nyár privilégiuma és korántsem csak a gyantatermékekhez köthető, mégis az év leghosszabb és legintenzívebb időszakáról van szó. A szalonokban fokozottan a szőrtelenítő kezelésekre kerül a hangsúly, így mint szakemberek már az elején célszerű mérlegelnünk, hogy milyen erőforrásokkal és mennyire gazdasági szemlélettel vágunk bele a munkába. Az előre gondolkodás és a megfelelő munkamódszer kiválasztása sok sok Forint megtakarítást jelenthet az év végére.

 

Gyanták


A gyanták talán a legrégebb óta alkalmazott készítmények a nem kívánatos szőrszálak eltávolításában. A tradicionális fenyőgyantából készülő termékek kedvező áruk, egyszerű használatuk és könnyű elérhetőségük miatt közkedveltek a szakemberek körében. A granulátumként, korongként, konzervben, vagy patronban megvásárolható termékek használatához 50-60C-ra kell melegíteni őket és a spatulával a szőr növekedési irányának megfelelően történő felvitel után textil, vagy papírcsíkkal a szőrszálak növési irányával ellentétesen kell eltávolítani. A felhasználás egyszerű és a szakemberek többsége már az iskolás évei során megismerkedik ezzel a módszerrel, így pályakezdés után azonnal alkalmazni tudja. Egyetlen hátrányuk, hogy a gyantázási folyamat megterhelő a bőr számára, hiszen a művelet során a hámsérülés is bekövetkezhet, így az utókezelésre érdemes odafigyelni. A gyantatermékekkel történő szőrtelenítés befektetési kockázata igen alacsony és a szakemberek nagy többsége nem is beszél erről. Egy egy patron ára típustól függően 200-500Ft közé esik és a felmelegítéshez használható eszközök is 2500Ft-tól elérhetőek. Az egy kezelésre eső költség minimális, így a befektetett pénzünket rövidtávon is többszörös haszonnal is kamatoztathatjuk.

 

Cukorpaszták


Az elmúlt években egy „régi, új” trend jelent meg a hazai piacon és került a kozmetikusok fókuszába. A tradicionális cukorpasztákkal történő szőreltávolítást a mediterrán térségekben már évszázadok óta alkalmazzák, azonban hazánkba pár évvel ezelőtt jelent csak meg ez a divathullám. A lágy kizárólag természetes anyagokat tartalmazó pasztát paraffin, vagy gyantamelegítővel kell testhőmérsékletre melegíteni és a szőr növekedési irányának megfelelően a bőrbe masszírozni. Az eltávolítását a szőr növekedési irányával megegyezően kézzel lehet elvégezni, mely a legkisebb traumát okozza a szőrtüszőnek. A gyantázáshoz hasonlatos módszer a rövidebb szőrszálakat is hatékonyan távolítja el minimális fájdalomérzet mellett. Az eljárás a bőr számára egyáltalán nem megterhelő, mivel a paszta lágyabb és használat során alacsonyabb hőmérsékletű is, mint a hasonló gyanták. Nincsenek benne mesterséges stabilizáló és bizonyos esetekben a bőrt irritáló anyagok. Az egyetlen hátrányuk csak az áruk lehet, mely miatt egy egy kezelés költsége a gyanta többszöröse is lehet. A negatívumok ellenére, így is az alacsony befektetési kockázatú termékek közé sorolhatjuk őket és hosszú távon a gyors és látványos eredmények miatt megéri velük dolgozni. Felhasználásuk tanfolyam elvégzéséhez kötött, mely a befektetés legnagyobb hányada azonban nélkülözhetetlen a helyes technika elsajátításához.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK