Tartós szempilla- és szemöldökfestékek

 

 A szemöldök fontos része az arcnak, keretezi azt, és számtalan formát alakíthatunk ki, mely meghatározza a tekintetünket is. Kevesen tudják, hogy igazi funkciója az, hogy óvja szemgolyónkat a lehulló porszemektől és nedvességtől, de erre nem sokszor gondolunk, amikor előkerül a szemöldök-csipesz.

Mint minden, így a szemöldökformázás is egyfajta divatirányzattá nőtte ki magát, különböző történelmi korszakokban más és más volt a „divatos” viselet.

Íme egy kis történelmi áttekintés:

Az Ókorban Kleopátra, szemét felül kékkel, alul zölddel kontúrozta, száját pirosra festette, szemöldökét pedig szénnel festette meg, hogy dúsabb és erőteljesebb hatást keltsen.

A középkorban nem igazán sminkelték magukat a nők, a sápadt bőr volt a szép. A reneszánsz idején a szemöldök leborotválása hódított, remek példa erre Leonardo da Vinci híres festménye, a Mona Lisa. A XIX. századi nők előszeretettel tartották magukat a természet virágainak, képesek voltak mesterségesen sápadttá tenni magukat.

Az 1910-es, 20-as, 30-as évek sminkdivatjának közös vonása a vonalas szemöldök és a hófehér bőr volt. A filmvászon sztárjait próbálták a nők utánozni, így a szemöldökvonal kialakítását is lemásolták: keskenyre szedték, sok esetben leborotválták és helyette tussal húzták meg a vonalát.

Az ’50-es évektől kezd vastagodni a szemöldök, sőt az íve is hosszabb, karakteresebb lesz. Liz Taylor vagy Sophia Loren az Igazi Nőt testesítik meg, és divatdiktátorként üzeni mindkét filmcsillag: Ilyen szemöldököd legyen! A ’70-es évek hippi nemzedéke újra csipeszhez nyúl és vékonyít a szemöldökén.

Brook Shields szemöldöke a hamisítatlan ’80-as évek divatját tükrözi: bozontos, vastag.

Napjainkban újra a természetes szemöldök hódít, a tetoválások is a korábbi fekete helyett most már a natúr hatást tükrözik. Sokan festik a szemöldöküket olyan színűre, mint a hajuk, hogy a színeltérés ne legyen drámain más.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK