Tartós szempilla- és szemöldökfestékek

 

 A szemöldök fontos része az arcnak, keretezi azt, és számtalan formát alakíthatunk ki, mely meghatározza a tekintetünket is. Kevesen tudják, hogy igazi funkciója az, hogy óvja szemgolyónkat a lehulló porszemektől és nedvességtől, de erre nem sokszor gondolunk, amikor előkerül a szemöldök-csipesz.

Mint minden, így a szemöldökformázás is egyfajta divatirányzattá nőtte ki magát, különböző történelmi korszakokban más és más volt a „divatos” viselet.

Íme egy kis történelmi áttekintés:

Az Ókorban Kleopátra, szemét felül kékkel, alul zölddel kontúrozta, száját pirosra festette, szemöldökét pedig szénnel festette meg, hogy dúsabb és erőteljesebb hatást keltsen.

A középkorban nem igazán sminkelték magukat a nők, a sápadt bőr volt a szép. A reneszánsz idején a szemöldök leborotválása hódított, remek példa erre Leonardo da Vinci híres festménye, a Mona Lisa. A XIX. századi nők előszeretettel tartották magukat a természet virágainak, képesek voltak mesterségesen sápadttá tenni magukat.

Az 1910-es, 20-as, 30-as évek sminkdivatjának közös vonása a vonalas szemöldök és a hófehér bőr volt. A filmvászon sztárjait próbálták a nők utánozni, így a szemöldökvonal kialakítását is lemásolták: keskenyre szedték, sok esetben leborotválták és helyette tussal húzták meg a vonalát.

Az ’50-es évektől kezd vastagodni a szemöldök, sőt az íve is hosszabb, karakteresebb lesz. Liz Taylor vagy Sophia Loren az Igazi Nőt testesítik meg, és divatdiktátorként üzeni mindkét filmcsillag: Ilyen szemöldököd legyen! A ’70-es évek hippi nemzedéke újra csipeszhez nyúl és vékonyít a szemöldökén.

Brook Shields szemöldöke a hamisítatlan ’80-as évek divatját tükrözi: bozontos, vastag.

Napjainkban újra a természetes szemöldök hódít, a tetoválások is a korábbi fekete helyett most már a natúr hatást tükrözik. Sokan festik a szemöldöküket olyan színűre, mint a hajuk, hogy a színeltérés ne legyen drámain más.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK