Speciális ápolók terhesség alattSzőrtelenítés kérdése a terhesség alatt. Szabad-e?

A szőrtelenítés, különösen a vizsgálata miatt is kardinális kérdés lehet a kismamák számára. Mit használjon, melyik eljárás biztonságos, mi az amivel a legkevésbé veszélyezteti a kisbabája egészségét? Vegyük szemügyre, hogy milyen eljárásokkal távolíthatjuk el a nemkívánatos szőrszálakat a test területein.

xe9216Gyantázás:

Az egyik leggyakrabban végzett szőrtelenítési eljárás a gyantázás, amelyet végezhetünk szakember segítségével, de lehetőségünk van a drogériáknak és a nagyáruházaknak köszönhetően, otthon önállóan is. Két változatát ismerjük. Meleg gyantázás formájában – mely talán számottevőbben a kozmetikusoknál - és az úgynevezett hideg gyantázásként, amely előre előkészített csíkokban áll rendelkezésre és pusztán a kéz melegétől meglágyulva segíti a szőrszálak eltávolítását.

Elvileg egyik eljárás sem hordoz veszélyt a magzat számára, de tanácsos ezt különösen a harmadik szemesztertől szakemberre bízni. A hormonváltozás miatt erősödhet a mama fájdalom érzete, és mint minden, ami az anyukában lejátszódik közvetítődik a magzat felé, de ez nem általános érvényű. Ilyen esetben tanácsos egyéb fájdalom nélküli módszerhez fordulni.


xe9204Szőrtelenítő krémek használata:

Ez lehet az egyik alternatív módszer a fájdalommentes szőreltávolításra, de a benne levő aktív összetevők, mint a bárium szulfid por és a kálcium tioglikolát óvatosságra inthet. Ugyan nincs bizonyíték arra, hogy veszélyesek, de nincsenek kutatási eredmények a biztonságuk igazolására sem.

Ha ezt a szert választjuk, mint minden más kozmetikai szert, először ezt is csak kis folton kell kipróbálni, hogy lássuk, hogyan reagál a bőrünk. A krémben levő vegyszerek, amint oxigénnel érintkeznek különböző szagokat bocsájtanak ki, amelyek kellemetlenek lehetnek és ritka esetben allergiás reakciókhoz vezethetnek. Fontos odafigyelni, hogy jól szellőző szobában tartózkodjunk a használatánál és figyeljünk a hatóidőre, mert átlépve azt károsíthatjuk a bőrünket.


xe9235Borotválás:

Noha nem a legkényelmesebb módszer terhesség alatt a borotválás mindig is a legolcsóbb és leggyorsabb lehetőség. Érdemes minden nap jó minőségű hidratálót használni, hogy a bőr rugalmas legyen a borotválkozáshoz. Léteznek olyan korszerű borotvák, amelynek pengéje mellé tápláló anyagok (Aloe Vera, E-vitamin) vannak rejtve, ami a borotválás alatt folyamatosan védőbástyaként kenődik a bőrfelszínre, így kellemesebb a bőrnek, mert nem a száraz bőrfelszínt karcoljuk fel.

Az intim területekre könnyedebb, ha az erre speciálisan kialakított fejű borotvát használjuk. Kisebb a borotva feje csökkentve ezzel a sérülés veszélyét. A borotválás után érdemes nyugtató, gyulladáscsökkentő krémet használni.


Léteznek a piacon a szőrnövekedés csökkentésére javasolt krémek, melyek a gyantázás közötti időszakban csökkentik a szőrnövekedés ritmusát. De ebben az esetben is meggondolandó a hatóanyag felszívódás, hiszen ezek a termékek valószínűleg valamilyen savat vagy savszármazékot tartalmaznak.


Terhességi hiperpigmentáció oka és kezelése

A kb. 28 napos menstruációs ciklusú egészséges nők nemi funkcióját alapvetően két hormon, az ösztrogén és a progeszteron határozza meg. Ezek a hormonok biztosítják azokat a rendszeres változásokat, amelyek jóvoltából a terhesség is létrejöhet. Terhességben ezeknek a hormonoknak a szintje jelentősen változik. A progeszteron napi termelődése mintegy tízszeresére, az ösztrogén mintegy ezerszeresére emelkedik. A terhességi hormonok elsődleges forrása az új hormontermelő, belső elválasztású szerv a méhlepény. A lepény által termelt hormonok révén információkat közvetít az anyai szervezet felé.

A pigmentáció, a bőr színező anyagának lerakódását fokozó hormonnak az MSH (Melanocita Stimuláló Hormon) szintjének emelkedésével is magyarázható. Feltételezések szerint ez okozza a mellbimbó sötétedését, a bőr egyes területeinek elszíneződését, sőt a terhességi striák kialakulásában is jelentőségük is lehet. Érdemes megjegezni, hogy vannak terhesek, akiknél semmiféle bőrszínt és pigment elváltozás nem észlelhető. A túlzott pigmentáció esetében is a legfontosabb, mint sok dologban, a megelőzés. Használjunk fényvédővel ellátott nappali krémeket és amennyiben lehetséges kerüljük a túlzott napozást, hiszen testünk hőmérsékletének emelkedése a baba körülményeit is nehezítik.

Amennyiben a pigmentáció jelei már láthatóak kérjük szakember tanácsát, hogy ajánljon halványító krémet vagy olyan krémet, amelyek a pigmentáció folyamataiba beavatkozva csökkenti azok megjelenését. Természetesen figyeljünk arra, hogy ezek a krémek is minél kevesebb vegyi anyagot tartalmazzanak.

  • Nincs megjeleníthető termék
X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK