Speciális ápolók terhesség alattSzőrtelenítés kérdése a terhesség alatt. Szabad-e?

A szőrtelenítés, különösen a vizsgálata miatt is kardinális kérdés lehet a kismamák számára. Mit használjon, melyik eljárás biztonságos, mi az amivel a legkevésbé veszélyezteti a kisbabája egészségét? Vegyük szemügyre, hogy milyen eljárásokkal távolíthatjuk el a nemkívánatos szőrszálakat a test területein.

xe9216Gyantázás:

Az egyik leggyakrabban végzett szőrtelenítési eljárás a gyantázás, amelyet végezhetünk szakember segítségével, de lehetőségünk van a drogériáknak és a nagyáruházaknak köszönhetően, otthon önállóan is. Két változatát ismerjük. Meleg gyantázás formájában – mely talán számottevőbben a kozmetikusoknál - és az úgynevezett hideg gyantázásként, amely előre előkészített csíkokban áll rendelkezésre és pusztán a kéz melegétől meglágyulva segíti a szőrszálak eltávolítását.

Elvileg egyik eljárás sem hordoz veszélyt a magzat számára, de tanácsos ezt különösen a harmadik szemesztertől szakemberre bízni. A hormonváltozás miatt erősödhet a mama fájdalom érzete, és mint minden, ami az anyukában lejátszódik közvetítődik a magzat felé, de ez nem általános érvényű. Ilyen esetben tanácsos egyéb fájdalom nélküli módszerhez fordulni.


xe9204Szőrtelenítő krémek használata:

Ez lehet az egyik alternatív módszer a fájdalommentes szőreltávolításra, de a benne levő aktív összetevők, mint a bárium szulfid por és a kálcium tioglikolát óvatosságra inthet. Ugyan nincs bizonyíték arra, hogy veszélyesek, de nincsenek kutatási eredmények a biztonságuk igazolására sem.

Ha ezt a szert választjuk, mint minden más kozmetikai szert, először ezt is csak kis folton kell kipróbálni, hogy lássuk, hogyan reagál a bőrünk. A krémben levő vegyszerek, amint oxigénnel érintkeznek különböző szagokat bocsájtanak ki, amelyek kellemetlenek lehetnek és ritka esetben allergiás reakciókhoz vezethetnek. Fontos odafigyelni, hogy jól szellőző szobában tartózkodjunk a használatánál és figyeljünk a hatóidőre, mert átlépve azt károsíthatjuk a bőrünket.


xe9235Borotválás:

Noha nem a legkényelmesebb módszer terhesség alatt a borotválás mindig is a legolcsóbb és leggyorsabb lehetőség. Érdemes minden nap jó minőségű hidratálót használni, hogy a bőr rugalmas legyen a borotválkozáshoz. Léteznek olyan korszerű borotvák, amelynek pengéje mellé tápláló anyagok (Aloe Vera, E-vitamin) vannak rejtve, ami a borotválás alatt folyamatosan védőbástyaként kenődik a bőrfelszínre, így kellemesebb a bőrnek, mert nem a száraz bőrfelszínt karcoljuk fel.

Az intim területekre könnyedebb, ha az erre speciálisan kialakított fejű borotvát használjuk. Kisebb a borotva feje csökkentve ezzel a sérülés veszélyét. A borotválás után érdemes nyugtató, gyulladáscsökkentő krémet használni.


Léteznek a piacon a szőrnövekedés csökkentésére javasolt krémek, melyek a gyantázás közötti időszakban csökkentik a szőrnövekedés ritmusát. De ebben az esetben is meggondolandó a hatóanyag felszívódás, hiszen ezek a termékek valószínűleg valamilyen savat vagy savszármazékot tartalmaznak.


Terhességi hiperpigmentáció oka és kezelése

A kb. 28 napos menstruációs ciklusú egészséges nők nemi funkcióját alapvetően két hormon, az ösztrogén és a progeszteron határozza meg. Ezek a hormonok biztosítják azokat a rendszeres változásokat, amelyek jóvoltából a terhesség is létrejöhet. Terhességben ezeknek a hormonoknak a szintje jelentősen változik. A progeszteron napi termelődése mintegy tízszeresére, az ösztrogén mintegy ezerszeresére emelkedik. A terhességi hormonok elsődleges forrása az új hormontermelő, belső elválasztású szerv a méhlepény. A lepény által termelt hormonok révén információkat közvetít az anyai szervezet felé.

A pigmentáció, a bőr színező anyagának lerakódását fokozó hormonnak az MSH (Melanocita Stimuláló Hormon) szintjének emelkedésével is magyarázható. Feltételezések szerint ez okozza a mellbimbó sötétedését, a bőr egyes területeinek elszíneződését, sőt a terhességi striák kialakulásában is jelentőségük is lehet. Érdemes megjegezni, hogy vannak terhesek, akiknél semmiféle bőrszínt és pigment elváltozás nem észlelhető. A túlzott pigmentáció esetében is a legfontosabb, mint sok dologban, a megelőzés. Használjunk fényvédővel ellátott nappali krémeket és amennyiben lehetséges kerüljük a túlzott napozást, hiszen testünk hőmérsékletének emelkedése a baba körülményeit is nehezítik.

Amennyiben a pigmentáció jelei már láthatóak kérjük szakember tanácsát, hogy ajánljon halványító krémet vagy olyan krémet, amelyek a pigmentáció folyamataiba beavatkozva csökkenti azok megjelenését. Természetesen figyeljünk arra, hogy ezek a krémek is minél kevesebb vegyi anyagot tartalmazzanak.

  • Nincs megjeleníthető termék
X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK