Mell, dekoltázs

A feszes mellek és a kívánatos dekoltázs megőrzése minden hölgy számára fontos törekvés

Habár a természet kegyetlenségével és az idővel szemben tehetetlenek vagyunk, mégis számos praktikánk van arra, hogyan biztosítsuk bőrünk rugalmasságát minél tovább ezeken a fontos területeken.

Már az ókortól kezdve számos trükköt vetettek be a hölgyek, mi mai nők, azonban szerencsések vagyunk, mert a szépségszalonok és drogériák polcai roskadoznak a mellfeszesítő és dekoltázsápoló krémektől, lehetőségünk van a legkényelmesebb és legjobb minőségű melltartók megvásárlására is. Az, hogy ki miben hisz egyéni döntés kérdése, de vannak olyan tények, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni, ha feszes és egészséges bőrünket minél tovább szeretnénk fiatalos formában tartani. Ahhoz azonban, hogy mindent el tudjunk követni ennek érdekében érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen is a női mell.

Mell Dekoltázs

A női mellet tejmirigy, kötő- és zsírszövet alkotja. Egy emlő súlya átlagosan 150-300g és általában a két mell nem szimmetrikus. A mellet tulajdonképpen a bőr tartja, mert nincs saját izomzata, mirigy- kötőszövet és zsír alkotja. A méretét a zsírszövet mennyiségének köszönheti, rugalmasságát pedig a kötőszöveti rostok biztosítják. Fontos tudni, hogy a női mell a mirigyek táplálása miatt gazdag érhálózat szövi át és a nyirokér hálózat is igen sűrű, mert a káros anyagokat a nyirok utak segítéségével szállítja el.

A mellek formája a különböző szövetféleségek mennyiségétől, eloszlásától és az egyénenkénti hormonális egyensúlytól függ. Az első és legszembetűnőbb változás a terhesség és a szoptatás ideje, mert ekkor a mirigyállomány megnövekedése miatt a mellek mérete nő és bizony hízási csíkok is gyakran megjelennek rajtuk. A szoptatási időszak befejezésével a mirigyállomány helyét zsírszövet foglalja el. Változásuk később a korral jár a legszembetűnőbben, mert a fiatal mirigyszövet tömörebb, a kötőszövet a kor előre haladtával azonban enged a feszességéből és a mirigyállomány is csökken a zsírszövet javára.

A mellek ápolását érdemes minél hamarabb elkezdeni, de a hölgyek nagy része erre már csak akkor fektet hangsúlyt, amikor 30 éves kor felett a környezeti hatások által befolyásolva már látszanak az első változás jelei. A mellek állapotát kozmetikumokkal és egyéb praktikákkal is tudjuk némileg javítani, de a legnagyobb hangsúlyt a megelőzésre kell fordítanunk.

Nézzük tehát, mik azok a tevékenységek és trükkök amiket bevethetünk:

Mint minden szépségtanács esetében itt is fontos megemlíteni az egészséges táplálkozást és a sport fontosságát. Kérjük személyi edző segítéségét, aki hatékony gyakorlatokkal tud segíteni nekünk.

Mell Dekoltázs 2

Kiemelten fontos a sok folyadék (víz formájában), mert ha a szervezet nem jut elég vízhez, akkor a kötőszövetben lévő tartalékokat kezdi el hasznosítani.

Tartsunk havonta önvizsgálatot, mert ez nem a szépség de életünk szempontjából nagyon fontos. Évente menjünk szűrővizsgálatra!

A bőr feszességén a hideg-meleg váltózuhany is igen sokat segítet, melyet érdemes az egész test területén alkalmazni.

Fontos a helyes testtartás, mert a görnyedt hát miatt az izmok megnyúlhatnak és ez által a mellek is lógóssá válhatnak. Nem csak a szép és magabiztos megjelenés miatt hanem melleink szépsége érdekében is húzzuk ki maginkat! Amennyiben lehetséges mindenképpen kerüljük a jojó effektust, mert az állandó súly ingadozás a mellek állapotát negatívan befolyásolja. A hirtelen súlyveszteség a mellek állapotán látszik talán a legjobban az egész testen belül, mert méretük is csökken és feszességükből is veszítenek.

Kerüljük a dohányzást, mely alapvetően károsítja a bőr állapotát.

Mell Dekoltázs 3

A megfelelő melltartó kiválasztása nagyon fontos tényező, mely nem elég ha csinos, de tartása és kényelme elsődleges fontosságú.  A kényelmetlen, szoros melltartó sokat árthat a szöveteknek. A melltartó állapotát érdemes folyamatosan vizsgálni és amint szükségessé válik,lecserélni. De mivel a melleknek szükségük van az alátámasztásra, ezért a melltartó használatát nem érdemes kiiktatni az életünkből, mert ez is megereszkedéshez vezethet.  

Kerüljük a túl erős napot is, illetve figyeljünk oda a megfelelő fényvédelemre, mert a pigment foltok is ronthatnak dekoltázsunk megjelenésén.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK