Testkezelő technikák

A wellness-hullámnak köszönhetően a testkezelések és masszázsok nagy népszerűségnek örvendenek. Aki a lényeges technikákat elsajátítja és ügyesen kombinálja, vendégeit mindig újra és újra, egyedi masszázsélményben részesítheti. Tekintsük át a technikákat, melyek bármelyikével testünk-lelkünk is felfrissül és egy lépéssel közelebb kerülhetünk az áhított feszes bőrhöz.

Masszázs technikák

Semmi sem lazít jobban, nyitja meg könnyebben a lelket és harmonizál a vegetatív idegrendszeren át, mint egy jó masszázs. Ezek után nem csoda, hogy az (egzotikus) testmasszázsok palettája napról napra bővül.

Annak, hogy melyik masszázstechnika mellett döntünk, igazodnia kell a vendég óhajához, a kezelési tervhez, valamint a javallatokhoz. Azonban fontos, hogy az ismert alaptechnikák is szerepeljenek kínálatunkban. Pusztán egzotikus praktikákra hagyatkozni, mert ezek éppen divatosak, hosszú távon nem ajánlatos. Ezért ajánlott repertoárunkban például a következőképpen megtalálni az egyensúlyt

  • az izomzat lazításához és oldásához a klasszikus masszázst, esetleg a sport- vagy svédmasszázst,
  • a nyirok- és vérkeringés élénkítéséhez és szabályozásához, vagy például az anti-cellulit kezelés támogatásához a nyirokmasszázst,
  • energetikai kiegyenlítődéshez és a gátak feloldásához Shiatsu vagy akupresszúrás masszázst alkalmazzunk.


Testkezelő technikák - masszázs

Az energetizáló speciális testkezelés

Több mint egy átlagos értelemben vett masszázs, mert a vendég bőrével a masszőr nem érintkezik, csak az energiavonalakat és csakrákat kezeli.

Thai masszázs

A hagyományos thai masszázs részben nyomkodásból és gyúrásból, részben nyújtásból, húzásból és csavarásból álló masszázstechnika. A thai masszázsban a masszőr nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel masszíroz, hanem lábfejjel és könyökkel is. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén.

Ayurvédikus masszázs

Az ayurvédikus masszázs nem más, mint egy olyan - Indiából származó - az embert holisztikus gondolkodásmóddal kezelő masszázsterápia, mely az ősi Ayurvédikus tanításokból töltekezik. Lényege, hogy a masszázsra érkező vendég személyiségtípusának megállapításával (egy rövid beszélgetés segítségével) a számára megfelelő kezelésben részesüljön. Az Ayurvéda alaptétele ugyanis, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. A masszázskezelések során a személyre szabottságot az egyedi olajhasználat biztosítja, hiszen a természet ízeinek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően.

Mauri masszázs

A MA-URI masszázs egy olyan gyógyító terápia, amely egyszerre „operál” a test és a lélek lehetőségeivel - hosszú áramló mozdulataival egy időben gyógyítja a fizikai síkon kialakult problémákat, a zene, az energiarendszere és a "flow" révén pedig olyan lelki folyamatokat indít el, amelyek segítségével a vendég lelke, pszichéje és tudata gyógyul illetve éled újjá. A MA-URI egy út kezdete lehet. Egy olyan úté, amelyre lépve segítséget kaphatunk az eligazodásban a modern világ kihívásai és valódi vágyaink összeegyeztetése között.


Testkezelő technikák - masszázs

Lomi-Lomi masszázs

A Lomi Lomi szó a hawaii nyelvben masszázst, érintést jelent. A masszázs alatt az egész test át van masszírozva, mozgatva, nyomó, simító, vibráló mozdulatokkal. Ezek a mozdulatok, érintések ellazítják az izmokat és az elmét, relaxálnak, felfrissülést hoznak a szervezet számára.

A sivatagi méregtelenítő sómasszázs (Utahi)

Hidratáló, vitalizáló, méregtelenítő masszázs. A gyógynövényes sóval az egész testet átmasszírozzák, beleértve a hajas fejbőrt és az arcot is. Az utahi só masszázs során az értékes só, és az alkalmazott masszázsolaj biztosítja a test alapos méregtelenítését. Kitisztítja a bőr mélyebb rétegeit, miközben a só illóolajtartalma felüdíti és megnyugtatja testünket, lelkünket. Egyben kitűnő testpeeling is, mert a só masszázs során a felső elhalt, elszarusodott hámréteget eltávolítja a bőrről. Szabaddá válnak a pórusok, így bőrünk oxigénfelvevő képessége jelentősen megnő.

Breuss masszázs

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója, egy híres természetgyógyász volt. A masszázzsal célja, a különböző gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensek állapotának javítása

Hatóanyagos kezelések

Ezeknél a kezeléseknél már nem a masszázs, hanem maga a hatóanyag és a hozzá tartozó egyéb technika segíti a hatóanyagok bejutását és a végeredmény kialakulását. A skálája legalább olyan széleskörű, mint az előbb tárgyalt kategóriáé, ezért a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhány, a kategóriába tartozó kezelést.

Holt tengeri testkezelések


Hatása a Holt-tenger vizének és iszapjának, valamint a speciálisan összeválogatott aroma olajok kombinációján alapul.


Testkezelő technikák - hatóanyagos kezelések

Hermoreaktív hatású aromaterápiás fáslizó módszer


Egy teljesen természetes és rendkívül hatékony testkezelési rendszer arra, hogy centimétereket veszítsünk testünk körvonalaiból, onnan fogyjunk le, ahonnan szeretnénk, s egyúttal bőrünk is feszes legyen.


Salaktalanító Holt tengeri iszappakolás fáslival


Rendkívül jó hatással méregtelenít, regenerál és vitalizál. Nagy hatással kezeli a cellulit-os szöveteket, fokozza a bőr anyagcseréjét, elősegíti a bőr regenerációját. A holt tengeri iszap még a kezelés után is napokon át méreganyagokat távolit el a kötőszövetből.


Algás salaktalanító pakolás


A megszárított kékalgák méregtelenítik, hidratálják a bőrt és az élethez fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el. Intenzíven ápolja és kisimítja a száraz, igénybevett bőrt, nagyon jó hatással kezeli a narancsbőrt.


Gépi kezelések

Orvosi nyomásterápia

A nyomásterápia olyan mechanikus nyirokmasszázs terápiás módszer, melyet széles körben alkalmaznak fizikoterápiában, kozmetológiában, onkológián amikor a cél a vénás és nyiroködéma csökkentése. Aktiválja a vérkeringést, stimulálja a szöveti nedvek felszívódását, és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását. Hasznos a visszerek megelőzésében az előzetes tünetek megjelenésekor. Támogatást nyújt operációt követő ödéma, cellulit és túlsúly kezelésekor, plasztikai célú zsírleszívás után. Javítja a gyenge perifériás keringést.

Alakformálás mezoterápiával

A mezoterápiával közvetlenül a problémás rétegbe juttatjuk az orvosi tisztaságú, magas koncentrátumú hatóanyagokat, melyeket a különböző típusú cellulitesetében különböző összetételben állítunk össze. Fontos a kúraszerű kezelés és a megfelelő folyadékfogyasztás, illetve a külsődleges készítmények használata.

Kollagén indukciós terápia dermarollerrel

A dermarollerezés során magas minőségű, több száz tűt tartalmazó rollerrel kezeljük a bőrt az arcon és testen. A mikrotűk az epidermisz és dermisz rétegig hatolnak a bőrben. A tűk által nyitott több ezer mikrocsatorna helyén fokozódik a kollagén termelés, és jelentősen javul a bőr állapota. Lehetőség van a nyitott csatornákon át történő hatóanyag bevitelre is! A csatornák rövid időn belül saját maguktól záródnak.

Testkezelő technikák - gépi kezelések

Rádiofrekvenciás testkezelés

Lazabőrfeszesítésés striakezelés: Az alapelv szerint a rádiófrekvencia felmelegíti a bőrszövetet a bőr elektromos ellenállása révén, így érve el a klinikai hatást. A rádiófrekvencia azonnali hatására a kollagénrostok rendeződnek, összehúzódnak, így rövid távú feszesítést érünk el. Hosszú távon fokozódik a fibroblasztok anyagcseréje, mely feszesebb, erősebb bőrt eredményez. A test kontúrjai, vonalai simulnak és feszesednek, egyes testrészek akár látványosan is megemelkedhetnek (pl. popsi). A technológia a kézfej kezelésére is használatos.

Zsírbontáskor: A rádiófrekvencia felmelegíti a bőrszövetet a bőr elektromos ellenállása révén, így érve el a klinikai hatást. A rádiófrekvencia másik felhasználási területe a zsírtömeg csökkentése és az alak formálása. A hárompólusú frekvencia egy időben melegíti a felszíni (dermális) és a mély (hipodermális) rétegeket, ún. kontrollált gyulladást előidézve a szubkután rétegekben. A rádiófrekvencia nem jut át az egész szervezeten, kizárólag a kezelt területen melegít. A kezelés alkalmas a körméretek (pl. kar, comb, has, fenék, stb.) csökkentésére, zsírleszívás utáni bőrsimításra, terhesség utáni feszesítésre hason. A magas energiakoncentrációnak köszönhetően az eredmények látványosak, akár már az első alkalommal is látható a változás. Zsugorodnak a zsírsejtek, hiszen a zsírsavak az extracelluláris térbe ürülnek, csökken a körméret, javul a cellulit megjelenése és feszesedik a bőr.

Ultrahangos kavitáció

Az ultrahangos kavitáció az esztétika területén új módszer, és a leghatékonyabbak között szerepel. A kavitáció kozmetikai felhasználása a cellulit és a zsír elleni harcban jelentős, amikor is az elfolyósított zsír a vizelettel ürül, erre rásegíthet a nyirokdrenázs masszázs.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK