Testkezelő technikák

A wellness-hullámnak köszönhetően a testkezelések és masszázsok nagy népszerűségnek örvendenek. Aki a lényeges technikákat elsajátítja és ügyesen kombinálja, vendégeit mindig újra és újra, egyedi masszázsélményben részesítheti. Tekintsük át a technikákat, melyek bármelyikével testünk-lelkünk is felfrissül és egy lépéssel közelebb kerülhetünk az áhított feszes bőrhöz.

Masszázs technikák

Semmi sem lazít jobban, nyitja meg könnyebben a lelket és harmonizál a vegetatív idegrendszeren át, mint egy jó masszázs. Ezek után nem csoda, hogy az (egzotikus) testmasszázsok palettája napról napra bővül.

Annak, hogy melyik masszázstechnika mellett döntünk, igazodnia kell a vendég óhajához, a kezelési tervhez, valamint a javallatokhoz. Azonban fontos, hogy az ismert alaptechnikák is szerepeljenek kínálatunkban. Pusztán egzotikus praktikákra hagyatkozni, mert ezek éppen divatosak, hosszú távon nem ajánlatos. Ezért ajánlott repertoárunkban például a következőképpen megtalálni az egyensúlyt

  • az izomzat lazításához és oldásához a klasszikus masszázst, esetleg a sport- vagy svédmasszázst,
  • a nyirok- és vérkeringés élénkítéséhez és szabályozásához, vagy például az anti-cellulit kezelés támogatásához a nyirokmasszázst,
  • energetikai kiegyenlítődéshez és a gátak feloldásához Shiatsu vagy akupresszúrás masszázst alkalmazzunk.


Testkezelő technikák - masszázs

Az energetizáló speciális testkezelés

Több mint egy átlagos értelemben vett masszázs, mert a vendég bőrével a masszőr nem érintkezik, csak az energiavonalakat és csakrákat kezeli.

Thai masszázs

A hagyományos thai masszázs részben nyomkodásból és gyúrásból, részben nyújtásból, húzásból és csavarásból álló masszázstechnika. A thai masszázsban a masszőr nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel masszíroz, hanem lábfejjel és könyökkel is. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén.

Ayurvédikus masszázs

Az ayurvédikus masszázs nem más, mint egy olyan - Indiából származó - az embert holisztikus gondolkodásmóddal kezelő masszázsterápia, mely az ősi Ayurvédikus tanításokból töltekezik. Lényege, hogy a masszázsra érkező vendég személyiségtípusának megállapításával (egy rövid beszélgetés segítségével) a számára megfelelő kezelésben részesüljön. Az Ayurvéda alaptétele ugyanis, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. A masszázskezelések során a személyre szabottságot az egyedi olajhasználat biztosítja, hiszen a természet ízeinek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően.

Mauri masszázs

A MA-URI masszázs egy olyan gyógyító terápia, amely egyszerre „operál” a test és a lélek lehetőségeivel - hosszú áramló mozdulataival egy időben gyógyítja a fizikai síkon kialakult problémákat, a zene, az energiarendszere és a "flow" révén pedig olyan lelki folyamatokat indít el, amelyek segítségével a vendég lelke, pszichéje és tudata gyógyul illetve éled újjá. A MA-URI egy út kezdete lehet. Egy olyan úté, amelyre lépve segítséget kaphatunk az eligazodásban a modern világ kihívásai és valódi vágyaink összeegyeztetése között.


Testkezelő technikák - masszázs

Lomi-Lomi masszázs

A Lomi Lomi szó a hawaii nyelvben masszázst, érintést jelent. A masszázs alatt az egész test át van masszírozva, mozgatva, nyomó, simító, vibráló mozdulatokkal. Ezek a mozdulatok, érintések ellazítják az izmokat és az elmét, relaxálnak, felfrissülést hoznak a szervezet számára.

A sivatagi méregtelenítő sómasszázs (Utahi)

Hidratáló, vitalizáló, méregtelenítő masszázs. A gyógynövényes sóval az egész testet átmasszírozzák, beleértve a hajas fejbőrt és az arcot is. Az utahi só masszázs során az értékes só, és az alkalmazott masszázsolaj biztosítja a test alapos méregtelenítését. Kitisztítja a bőr mélyebb rétegeit, miközben a só illóolajtartalma felüdíti és megnyugtatja testünket, lelkünket. Egyben kitűnő testpeeling is, mert a só masszázs során a felső elhalt, elszarusodott hámréteget eltávolítja a bőrről. Szabaddá válnak a pórusok, így bőrünk oxigénfelvevő képessége jelentősen megnő.

Breuss masszázs

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója, egy híres természetgyógyász volt. A masszázzsal célja, a különböző gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensek állapotának javítása

Hatóanyagos kezelések

Ezeknél a kezeléseknél már nem a masszázs, hanem maga a hatóanyag és a hozzá tartozó egyéb technika segíti a hatóanyagok bejutását és a végeredmény kialakulását. A skálája legalább olyan széleskörű, mint az előbb tárgyalt kategóriáé, ezért a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhány, a kategóriába tartozó kezelést.

Holt tengeri testkezelések


Hatása a Holt-tenger vizének és iszapjának, valamint a speciálisan összeválogatott aroma olajok kombinációján alapul.


Testkezelő technikák - hatóanyagos kezelések

Hermoreaktív hatású aromaterápiás fáslizó módszer


Egy teljesen természetes és rendkívül hatékony testkezelési rendszer arra, hogy centimétereket veszítsünk testünk körvonalaiból, onnan fogyjunk le, ahonnan szeretnénk, s egyúttal bőrünk is feszes legyen.


Salaktalanító Holt tengeri iszappakolás fáslival


Rendkívül jó hatással méregtelenít, regenerál és vitalizál. Nagy hatással kezeli a cellulit-os szöveteket, fokozza a bőr anyagcseréjét, elősegíti a bőr regenerációját. A holt tengeri iszap még a kezelés után is napokon át méreganyagokat távolit el a kötőszövetből.


Algás salaktalanító pakolás


A megszárított kékalgák méregtelenítik, hidratálják a bőrt és az élethez fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el. Intenzíven ápolja és kisimítja a száraz, igénybevett bőrt, nagyon jó hatással kezeli a narancsbőrt.


Gépi kezelések

Orvosi nyomásterápia

A nyomásterápia olyan mechanikus nyirokmasszázs terápiás módszer, melyet széles körben alkalmaznak fizikoterápiában, kozmetológiában, onkológián amikor a cél a vénás és nyiroködéma csökkentése. Aktiválja a vérkeringést, stimulálja a szöveti nedvek felszívódását, és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását. Hasznos a visszerek megelőzésében az előzetes tünetek megjelenésekor. Támogatást nyújt operációt követő ödéma, cellulit és túlsúly kezelésekor, plasztikai célú zsírleszívás után. Javítja a gyenge perifériás keringést.

Alakformálás mezoterápiával

A mezoterápiával közvetlenül a problémás rétegbe juttatjuk az orvosi tisztaságú, magas koncentrátumú hatóanyagokat, melyeket a különböző típusú cellulitesetében különböző összetételben állítunk össze. Fontos a kúraszerű kezelés és a megfelelő folyadékfogyasztás, illetve a külsődleges készítmények használata.

Kollagén indukciós terápia dermarollerrel

A dermarollerezés során magas minőségű, több száz tűt tartalmazó rollerrel kezeljük a bőrt az arcon és testen. A mikrotűk az epidermisz és dermisz rétegig hatolnak a bőrben. A tűk által nyitott több ezer mikrocsatorna helyén fokozódik a kollagén termelés, és jelentősen javul a bőr állapota. Lehetőség van a nyitott csatornákon át történő hatóanyag bevitelre is! A csatornák rövid időn belül saját maguktól záródnak.

Testkezelő technikák - gépi kezelések

Rádiofrekvenciás testkezelés

Lazabőrfeszesítésés striakezelés: Az alapelv szerint a rádiófrekvencia felmelegíti a bőrszövetet a bőr elektromos ellenállása révén, így érve el a klinikai hatást. A rádiófrekvencia azonnali hatására a kollagénrostok rendeződnek, összehúzódnak, így rövid távú feszesítést érünk el. Hosszú távon fokozódik a fibroblasztok anyagcseréje, mely feszesebb, erősebb bőrt eredményez. A test kontúrjai, vonalai simulnak és feszesednek, egyes testrészek akár látványosan is megemelkedhetnek (pl. popsi). A technológia a kézfej kezelésére is használatos.

Zsírbontáskor: A rádiófrekvencia felmelegíti a bőrszövetet a bőr elektromos ellenállása révén, így érve el a klinikai hatást. A rádiófrekvencia másik felhasználási területe a zsírtömeg csökkentése és az alak formálása. A hárompólusú frekvencia egy időben melegíti a felszíni (dermális) és a mély (hipodermális) rétegeket, ún. kontrollált gyulladást előidézve a szubkután rétegekben. A rádiófrekvencia nem jut át az egész szervezeten, kizárólag a kezelt területen melegít. A kezelés alkalmas a körméretek (pl. kar, comb, has, fenék, stb.) csökkentésére, zsírleszívás utáni bőrsimításra, terhesség utáni feszesítésre hason. A magas energiakoncentrációnak köszönhetően az eredmények látványosak, akár már az első alkalommal is látható a változás. Zsugorodnak a zsírsejtek, hiszen a zsírsavak az extracelluláris térbe ürülnek, csökken a körméret, javul a cellulit megjelenése és feszesedik a bőr.

Ultrahangos kavitáció

Az ultrahangos kavitáció az esztétika területén új módszer, és a leghatékonyabbak között szerepel. A kavitáció kozmetikai felhasználása a cellulit és a zsír elleni harcban jelentős, amikor is az elfolyósított zsír a vizelettel ürül, erre rásegíthet a nyirokdrenázs masszázs.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Az adatvédelmi nyilatkozatot
megismertem és elfogadom.

© 2018 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK