Aktuális trendek

bio kep.jpgA kozmetikai ipar évről évre rukkol elő legújabb hatóanyag trendjeivel, megörvendeztetve a szépülni vágyó hölgyeket. A bőrszépítő természetes és szintetikus anyagok útvesztőjében nehéz az eligazodás és nem könnyű megtalálni azt az utat, mely a bőrünk egészségének megóvását szolgálja. Rövid összefoglalónkkal azoknak a Hölgyeknek szeretnénk eligazodást nyújtani, akik még nem tette le arról, hogy a média által unásig reklámozott trendek mellett végre megtalálják azokat az ápolókat, melyek az ígéretek mellett valóban az egészséges bőr fenntartását szolgálják.

Biokozmetikumok
Nem árulunk el nagy titkot, ha rögtön a biokozmetikumok elemzésével kezdjük a listánkat, hiszen kétség kívül ezek azok, melyek napjainkban a legtöbbször szóba kerülnek. A természetes eredetű ételek fogyasztása az "E" mizéria nem csak a háztartásokban lelhető fel, hanem komoly versenyt okoz a kozmetikai iparban is. Az örök mumusként emlegetett és a normál tartósítási eljárásokhoz alkalmazott parabének napjainkban "károsak" és a természetes összetevőket tartalmazó kozmetikai készítmények irányába hajtja a piacot. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy ezen termékek tartósítása is szükséges, hiszen minél nagyobb szerves anyag tartalommal rendelkeznek, annál inkább kelll a tartósításukról gondoskodni. De ez már egy másik történet.

A biokozmetikumokat gyakran keverik össze a natúr kozmetikumokkal pedig az előállítás folyamata, a formulákhoz felhasznált alapanyagok előállítása és kiválasztása sokkal szigorúbb feltételekhez kötött. A felhasznált növényi összetevők legalább 95%-ának ellenőrzött öko, vagy bio gazdaságból kell származni. A termesztés során növekedés fokozó radioaktív besugárzást, vagy génmanipulációt alkalmazni tilos. A feldolgozás során biztosítani kell az alapanyagok tisztaságát és szennyeződés mentességét a teljes folyamat során. A biokozmetikumok nem tartalmazhatnak szintetikus festék és illatanyagokat, tartósítószereket, kémiai származékokat. A BDIH pedig szigorú előírásokat ad az előállítás során felhasználható adalék és segédanyagokra vonatkozóan.

Amennyiben egy kozmetikum teljesíti a BDIH előírásait, úgy tüntethető fel rajta a BIO minősítés. Amennyiben az öko, illetve bio gazdaságból származó összetevők 95 és 70% között mozognak, úgy kizárólag csak az alapanyagok öko, vagy bio származására lehet utalni.
Organic.jpg

Natúr kozmetikumok
A natúr kozmetikumokra vonatkozó egységes szabályrendszer napjainkban még nem létezik. Ezért is lehetséges az, hogy a szépségápolási piacon számtalan téves információval, valamint valótlan állítással találkozunk. Számtalan olyan természetes összetevőket tartalmazó terméken tüntetik fel a "natúr" jelzőt, amelyek a normál kozmetikumokkal megegyező arányban tartalmaznak paraffin és kőolaj származékokat. A szakmai zsargon natúr kozmetikumoknak tekinti azokat a bőrápoló készítményeket, melyek összetevői növényi hatóanyagokra épülnek, nagy százalékban tartalmaznak természetes összetevőket és nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, illetve ásványi olaj származékokat. Összetevői ellenőrzött forrásokból származnak, bár ezek igazolását kötelezően nem kell megtenni. Minden esetben a termék bőrbarát jellege, a natúr összetevők állagának a megtartása a legfontosabb, az allergia lehetőségének maximális kizárásával. Ezt a fogyasztók vásárlási szokásai is igazolják, ugyanis a kutatások szerint a választás során minden esetben a bőr azonos jelleg az egyik legfontosabb tényező.

Organic termékek
A natúr kozmetikumok csoportjába tartoznak az Organic termékek is, mely idegen kifejezés utal a természetes összetevőkre. Az angol organic=szerves fogalom alá olyan bőrápoló készítmények tartoznak, melyek megalkotása során a természetben fellelhető szerves vegyületeket használtak fel. Ezek a kozmetikumok tágabb értelemben tartalmazhatnak natúr összetevőket, így akár az tengerekben, óceánokban fellelt vegyületek is felhasználhatóak a gyártásuk során. Az organic termékek összetevői között gyakran találhatunk nehezen beazonosítható, fantázianév mögé rejtett szerves hatóanyag kombinációkat, melyek megtévesztőek lehetnek. Ilyen esetekben mindig gondosan vizsgáljuk meg a termékek összetevő listáját. Mivel az organic termékek alkotóik tekintetében szélesebb körből táplálkoznak, nagyon divatosak a kozmetikusok és a felhasználók körében. Egységes szabályrendszer ezen termékekre sincs, azonban itt is alapkövetelmény az allergének és kőolaj származékok teljes kizárása.

High Tech ápolók
A kozmetikai piac másik oldalát azok az ápolók és termékcsaládok jelentik, melyek a divat és az azzal együtt megjelenő legtrendibb hatóanyagokat tartalmazzák. A Hight Tech ápolók köre nem zárja ki, hogy egy egy ilyen kozmetikum növényi, vagy természetes összetevőket tartalmazzon, azonban sokkal jellemzőbb, hogy a hatóanyag kutató nagyvállalatok legfirssebb újdonságait alkalmazzák. A piac minden változására reagálnak. Ezen kategóriába tartozó termékek gyakran tartalmaznak olyan szintetikus, de bőr azonos összetevőket, melyek természetes anyagokból nem állíthatóak elő. A termékek köre a divathullámokkal együtt gyakran, akár évről évre változik ellenben például a sokkal konzervatívabb lassabb fejlesztést produkáló bio, natúr, vagy organikus családoknál.

Aktuális trendek a bőrápolásban – Kígyóméreg, drágakövek és a többiek…

Napjainkban számos kozmetikai márka kínálja szebbnél szebb csomagolású termékeit és az óriási választék miatt mindenki előáll valami igazán különlegessel. Óriásplakátok, Tv reklámok, és prospektusok hirdetik a csoda hatóanyagokat, melyek megfiatalítják a hölgyek bőrét. Jó lenne köztük kiigazodni és tudni vajon melyiknek milyen hatása is van valójában és egyáltalán honnan kerülnek a krémjeinkbe. Arany por, növényi őssejt és kígyóméreg? Nézzük mit is csinálnak ezek a különleges hatóanyagok és miért olyan népszerűek…


Argirelin

A botox már rég óta kedvelt ránctalanító a plasztikai sebészek körében és számos páciens veszi igénybe ezt a kezelést. Az évek során azonban számos utóhatása is napvilágra került ezért a kozmetikai piac folyamatosan kutatta azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével szintén látványos anti-aging hatás érhető el, de úgy, hogy az arc természetes kontúrjai megmaradnak. Ennek a kutatómunkának köszönhetően született meg az Argirelin nevű hatóanyag, amely természetes aminosavakból áll, melyeket növényekből vonnak ki. Lényege az, hogy az idegvégződésekbe épül és az ingerület továbbításáért felelős acetil-kolin felszabadulását gátolja. Így a mimikai izmok összehúzódását akadályozza meg. Esetében nem fordul elő bőrirritáció, hosszantartó, de nem visszafordíthatatlan hatása van. A legtöbb ránctalanító termékkel ellentétben gyors hatású, kúraszerűen alkalmazva kozmetikákban is elérhető illetve otthon használható krémekben is megtalálható.

 

Újdonságok - Bőrápolás 2

Syn-ake

A syn-ake szintén ránctalanító hatású anyag, amelyet egy különleges vipera idegbénító mérgéből állítanak elő. A botoxhoz hasonlóan szintén idegbénító hatású, de természetes eredetű anyag, és kinyeréséhez az állatot nem kell elpusztítani.

 

Újdonságok - Bőrápolás 3

Növényi őssejt

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkecsegtetőbben hangzó hatóanyag a növényi őssejt. Ezt a különleges hatóanyagot egy svájci alma rügyéből vonják ki és PhytosCell Malus Domestica néven ismert a piacon. Az almára azért figyeltek fel, mert gyümölcse igen hosszú ideig eltartható anélkül, hogy fonnyadna. A kutatók felfedezték, hogy ez a tulajdonság a különlegesen hosszú élettartamú őssejteknek köszönhetőek. A kutatások igazolják, hogy a növény őssejtjei igen magas arányban serkentik az emberi őssejtek termelődését, valamint hatásos védelmet nyújtanak a sejtek védelmében az UV sugárzás ellen. Így joggal nevezhetjük a fiatalság elixírjének is.

 Arany, ezüst

Ne feledkezzünk meg azonban azokról az anyagokról sem melyeket maga a föld adhat nekünk. Számos olyan termék van, amiben nemesfémek és drágakövek biztosítják a megfelelő bőrállapotot. Az első helyen természetesen az arany áll, mely számos ránctalanító luxus termék hatóanyaga és katalizátorként segíti a krém hatóanyagainak bőrben való hatásmechanizmusait, mely tulajdonsága mellett fényvisszaverő képességgel rendelkezik és apró pigmentjeinek köszönhetően egyenletes bőrképet ad.

Az ezüstöt kolloid formájában használják, mert fertőtlenítő hatásának köszönhetően igen jó hatással van a zsíros, problémás bőrökre.
Q10

 

És bár nem éppen új keletű, de mindenképpen az egyik legnépszerűbb hatóanyaga Q10, ezért érdemes megfelelő figyelmet fordítani rá. Ez egy olyan kinon vegyület amit a szervezet normál esetben előállít magának. Alapvetően segít a sejtek energiatermelő folyamataiban és   létfontosságú katalizátor. A sejtek légzéséhez és táplálkozásához, szaporodásához szükséges energiát a Q10 szállítja. Legnagyobb hatását azonban a szabadgyökök lekötésében fejti ki. Ezt az anyagot a szervezet azonban csak 25-30 éves koráig állítja elő, ez után azonban nekünk kell pótolnunk. Ez az enzim természetesen nem csak a bőrünk számára fontos, hanem egész szervezetünk számára, a fejlett kozmetikai piacnak köszönhetően pedig már számos arckrémben megtalálható.

 

Az egyre újabb kozmetikai csodaszerek száma szinte végtelen, mi hölgyek pedig izgatottan várjuk a legújabb felfedezéseket, amelyek megoldják bőrproblémáinkat.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK