Kimosni vagy eldobni?

Sokszor ingadozunk a fenti kérdésnél. Az esetek nagy részében a mosás mellett döntünk, pegig bizonyos esetekben a kidobás gazdaságosabb, meglepő, de környezetbarátabb, mint a mosás.

egyszerhasznalatos.jpg

A szalon üzemeltetése során nem mellékes, hogy mennyire gazdasági szemlélettel állunk hozzá a felhasználni kívánt alapanyagokhoz és kiegészítőkhöz. Induló vállalkozásnál és kevesebb vendégforgalomnál ezek a költségek elenyészőek lehetnek, azonban a vendégszám növekedésével komoly likviditást igénylő tényezőkké is válhatnak.

Komoly költségmegtakarítást végezhetünk, amennyiben már az elején az egyszer-használatos kiegészítők körére építjük fel munkánkat. Tévhit, hogy ezek a termékek többe kerülnének, mint kimosható társaik. Arról a tényről ugyanis megfeledkezünk, hogy textilmegfelelőit kimossuk. Ha pedig számoljuk az elektromos áram használatát (ha sietősebbek vagyunk, a szárítógépét is), a nem igazán "környezetbarát" mosóport, vízfelhasználást, mosógép amortizációt, már össze is gyűlt egy szép nagy összeg. Mivel higiéniai termékekről van szó, a fertőtlenítés általában klór alapú adalékokkal történik, ami hozzáad még pár forintot a kalkulációnkhoz. Mindamellett a környezetet is szennyezzük. És nem beszéltünk még arról a megnyugtató érzésről, amit vendégeink éreznek akkor, amikor egy, még senki által nem használt kiegészítőt veszünk elő a szekrényből, nem pedig egy "agyonmosottat". Megnyugtatunk tehát mindenkit, hogy ebben az esetben eldobni olcsóbb, mint kimosni. Főleg ha az újrahasznosítóba dobjuk, hogy lelkiismeretünk is simogatást kapjon.

A papír alapú eldobható termékek további előnye, hogy újrahasznosításuk is papírként történik. Ezzel is óvva a környezetet.

eldob.png

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK