Szépségblog

 • Antioxidánsok és az öregedés

  A világon számos olyan népcsoport él, melyeknél a 100 éves kor elérése természetes velejárója életüknek. Anyák, gyermekeik és azok unokái egy emberöltőn belül élhetnek. Mi a titkuk és hogyan képesek szervezetüket ilyen hosszú ideig egészségesen tartani? A titkuk nem is annyira titok.

  Tovább olvasom »
 • A 10 legfontosabb dolog, amit a Retinolról tudnod kell

  Sokan az egyik leghatékonyabb és legjobb bőrfiatalító vitaminnak tartják a Retinolt. A szakmai berkeken belül csak A-vitaminnak hívott vegyület tényleg esszenciális a bőr számára és ami a legfontosabb, hogy hiánytünetek esetén kívülről kell pótolnunk, hiszen szervezetünk nem képes előállítani azt. A szervezetben, ha megfelelő egyensúlyban van, nem csak látásunkért felel, hanem bőrünk egészségének legfontosabb építőköve.

  Tovább olvasom »
 • Az tél legfontosabb vitaminjai bőröd számára

  Ahogy egyre közelebb kerül a tél és távolodik a nyár, úgy kell odafigyelned vitaminraktáraid feltöltésére. Nem csak szervezeted egészségének fenntartása szempontjából, hanem bőröd kondíciójának megőrzése miatt is. A megváltozó időjárási körülmények, vagy a markánsan eltérő külső és belső hőmérséklet ugyanis új kihívásokkal szembesíti azt a tél folyamán. Nem is gondolnád, hogy egy egy téli szezon után mind vízháztartása, mind rugalmassága romlik és mindez a számodra is tapasztalható figyelmeztető jelekkel együtt tavasszal egyértelműen apróbb ráncokban mutatkozik meg.

  Tovább olvasom »
 • Erősítsd immunrendszered aloe vera-val

  A reggeli hűvösebb idő megkérdőjelezhetetlenül jelzi számunkra, hogy az ősz megérkezett. Ilyenkor ugyan még hajlamosabbak vagyunk a nyár közelsége miatt a hűvösebb időt könnyelműbben venni, de az első megfázás után már odafigyelünk öltözködésünkre és egészségünket óvó immunrendszerünkre is. A szervezetünket a különféle fertőzésektől védő rendszerünket ugyanis fel kell készíteni a télre, hogy a baktériumok, vírusok, gombák okozta fertőzésekkel szemben hatékonyan tudjon ellenállni.

  Tovább olvasom »
 • 5 TIPP a nyári napozáshoz

  A nyár mindenki életében az egyik legfontosabb időszak. A hosszú meleg nappalok életre keltik a szabadtéri programokat és a hétköznapok forgatagából kicsit ki lehet szakadni. Mindennapos barátunk a napfény, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a túlzott fényterheléssel a korai bőröregedéssel nézünk szembe.

  Tovább olvasom »
 • Hogyan válassz szőrtelenítő terméket

  Most már tényleg nem kérdés többé, hogy a nyár egyértelműen megérkezett. Ezzel együtt pedig a strandszezon is mely már rég nem csak a szőrtelen lábakról, hanem az esztétikusan szőrtelenített testtájakról és az ezzel együtt járó végtelen csábításról is szól.

  Tovább olvasom »
 • Nyári bőrápolás kötelező lépései

  Szinte nincs olyan ember, aki a téli szürkeségből ne várna a nyári napfényes időszakra. A vastag ruhadarabokat jó mélyre a gardróbba eltenni és végre könnyed ruhákba öltözni. A napfény barátunk, segítőnk egészségünk és szépségünk megőrzésében, de bőrünket alaposan fel kell készíteni az intenzív napsugarakra, ha mindezt még nagyon hosszú ideig meg szeretnénk őrizni.

  Tovább olvasom »
 • Melyik gyantázó termék illik a stílusodhoz?

  A mai kor kozmetikusának nagyon könnyű dolga van, ha munkájához eszközt, vagy anyagot szeretne választani. Szinte bármilyen minőségben, árfekvésben válogathat az egyre speciálisabb funkciójú termékek köréből. Megtalálni az egyéniségünkhöz és munkamódszerünkhöz leginkább illő szőrtelenítő terméket nem egyszerű, azonban nem is lehetetlen. Az alábbi útmutatóval szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy az útvesztő kijáratát hamar megtaláljátok.

  Tovább olvasom »
 • Gyantapatron: 5 legsúlyosabb hiba, amit elkövethetsz a használatukkor

  A gyantapatronok a nyári szőrtelenítési szezon főszereplői. Népszerűségüket kedvező áruknak, egyszerű használhatóságuknak és a gyantázással elérhető tartós eredményeknek köszönhetik. A piacon az olcsóbbtól a drágábbig kedvünk szerint válogathatunk. Használatukhoz komoly ismeretek szükségesek és azzal, hogy a legolcsóbbat megvesszük még nem biztos, hogy a legjobb megoldás mellett döntöttünk. Összeszedtük neked azt az 5 legfontosabb tudnivalót, mellyel gyantával történő szőrtelenítés során tisztában kell lenned.

  Tovább olvasom »
 • NABA Majális - Online Lac Gel verseny - LEZÁRULT

  Májusban rendezik meg a majálist, ami a szabadban rendezett vidám társas összejövetel. Ilyenkor esedékes a májusfa vagy kosár ajándékozása a Hölgyek részére, mely az udvarlási szándékot jelenti. A természet újjászületésének hónapja ez, melynek jegyében meghirdetjük első Lac Gel Online versenyünket. Értékes nyereményekkel és elismerő oklevéllel jutalmazzuk a legszebb munkákat.

  Tovább olvasom »
 • Tudástár: UV vagy LED

  A szakma rohamos fejlődésével lehetőségünk nyílik arra, hogy megtaláljuk a minden téren megfelelő munkaeszközt számunkra. Ezért nem árt kicsit elmélyülni a kínálatok között és alaposan körbe járni a témát, hogy minden hasznos információ a birtokunkba kerüljön.

  Tovább olvasom »
 • Karneváli köröm trend

  Az ünnepek elteltével és elbúcsúztatva az óévet, nem maradt sok időnk fellélegezni, hiszen január havában már bőszen elkezdődik a készülődés a farsangra, maszkabálra ami szintén a színekről, csillogásról is szól, de mégis egy kicsit más módon élhetjük ki kreativitásunkat.

  Tovább olvasom »
 • Bőrünknek életet adó víz

  A víz szervezetünk egyik legfontosabb tápanyaga. Míg étel nélkül akár 4-6 hetet is kibírunk, addig víz nélkül kizárólag csak néhány napot. A vízháztartás fenntartása ezért kiemelten fontos, hiszen nem csak szervezetünk, hanem legnagyobb szervünk a bőr egészségéért is sokat tehetünk vele.

  Tovább olvasom »
 • PHYRIS „Re” sorozat: bőrfiatalítás újragondolva

  A bőrfiatalító kozmetikai irányzatok törekvése, hogy hatóanyagokat jutassanak a bőr mélyebb rétegeibe és minél mélyebbről próbálják azt megújítani. Ez nem egyszerű feladat, hiszen az emberi bőr funkcióját tekintve pontosan arra van kitalálva, hogy meggátolja a különféle anyagoknak a bejutását. Mechanikai és kémiai gátat képezzen a külső behatásoknak.

  Tovább olvasom »
 • Őszi sminktippek | Vibráló, fiatalos színek

  Itt az ideje a színeknek! 2014-es trendjei között szerepelnek ugyanis a neon, élénk színű szemhéjpúderek és tusok. A divatbemutatókon már találkozhattál velük, de a minden napi életben is egyre többen használnak erőteljes árnyalatokat. Először merész választásnak tűnhet, azonban egy hozzá illő ruhával mindent elsöprő benyomást kelthetünk.

  Tovább olvasom »
 • 5 legsúlyosabb hiba, amit dermarolleres mezoterápia közben elkövethetsz…

  Kozmetikában tűs mezoterápiás kezeléseket végezni nem csak veszélyes, hanem óriási felelősség is. Hiszen a bőrgyógyászat és a kozmetika határterületén mozgó dermarolleres és dermapanes kezelések drasztikusan avatkoznak be a bőr működésébe. Alkalmazásukhoz megfelelő szakmai felkészültség és gyakorlat szükséges, a kötelező tanfolyamokról nem is beszélve. E-heti blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük számotokra, hogy ha tervezitek, vagy ha már végzitek a kollagén indukciós terápiát, mely dolgokra figyeljetek oda, hogy az örömbe üröm ne vegyüljön.

  Tovább olvasom »
 • Peel Off maszkok tökéletes bőrtisztításra hangolva

  Valljuk be, ha az ember egy hosszú fárasztó nap után hazaérkezik és egy kényeztető fürdőn és az ehhez kapcsolódó frissítő arcápoláson gondolkozik, akkor azért nincs könnyű dolga. Nem a fürdővíz kiengedésére és a zuhanyzásra gondolok, hanem az arcápolásra , mivel a reklámokból ránk zúduló kozmetikum ajánlatokból kiválasztani a valóban hasznosakat nehéz feladat. Meg persze nem szeretnék hétről hétre újból azok közé az impulzus vásárlók közé tartozni, akik egy egy terméket pusztán azért vesznek meg, mert akkor és ott „megkívánják” utána pedig ráunnak és újat választanak.

  Tovább olvasom »
 • Solanie fekete szappan: a tini bőrök gyógyíre

  A szeptemberi iskolakezdéssel több ezer diák ül be ismét az iskolapadba és kezdi meg tanulmányait. Megújult erővel a hosszabb nyári nyaralások után már nem csak a facebook postokról, hanem személyesen is találkozik rég nem látott osztálytársaival. Vannak akik az első találkozást még kendőzetlenül és vannak, akik a pubertás korszak közepén gondos bőrápolással előkészítve élik meg. A serdülőkor ugyanis a hormonális változásokkal, valamint a nagyvárosi élet stresszével együtt nyomot hagy maga után, melyektől az érthetően hiú fiúk és lányok szeretnének mihamarabb megszabadulni.

  Tovább olvasom »
 • Körömre fel!

  A nyári hónapokban mindenkinek a nyaralás, a napsütés, a tengerpart, a romantika körül forognak a gondolatai. Hangulatunkat pedig nem csak az öltözködésünk stílusa, hanem a sminkünk vagy a körmünk mintázata is követheti. Ilyenkor mindenki vagányabb lesz egy kicsit, a már-már konzervatívnak számító francia körmöket felcseréli élénk neon, vagy szikrázóan csillogó színekre.

  Tovább olvasom »
 • A PHYRIS egyedülálló bőrápolási koncepciója | SOMI sorozat – a koncepció lelke

  15 évvel ezelőtt a Padovai Egyetem tudósai kifejlesztettek egy egyedülálló bőrápoló terméket. Létrehozták a TERMASOMI-t, mely alapjaiban változtatta meg a termálkezeléseket, ezek az eljárások a bőr számára jobban tolerálhatók lettek, az irritáció pedig jelentősen csökkent. Zseniális ötletként a kozmetikai kezelésekben második fázisként használták fel. Azóta az ötletet tökéletesítették és további SOMI termékek születtek, melyek a PHYRIS SKIN CARE CONCEPT márkanév alatt napjainkban nagyon sikeresek több mint 50 országban világszerte.

  Tovább olvasom »
 • 3 legjobb bőrápoló, amit a Solanie kínálatából választhatsz.

  Épp úgy, ahogy nekünk embereknek a kozmetikumoknak is van egy fajta „egyénisége”. Az alkotóelemek olyan összessége, mely túlmutat egy egy hatóanyag bőrre gyakorolt hatásán, és sokkal inkább takarja az összes alkotóelem együttes szinergikus hatását, párosulva a felhasználáshoz kapcsolódó érzettel és az eltérő bőrtípusokon mutatott eredményekkel. Kicsit kisarkítva mindegyik bőrápolóban megvan ez a plusz, azonban őszintén megvizsgálva őket csak néhányat lehet igazán magasra emelni és a képzeletbeli dobogó fokaira felállítani.

  Tovább olvasom »
 • Gyantapatron: könnyű és gazdaságos szőrtelenítés

  A nyáron kivetkőzve a téli meleg ruhadarabokból valakinek a konditerembe, míg másnak azonnal a kozmetikushoz támad kedve menni. Nem csak közérzetünkön, izomzatunkon, de saját magunk egészséges, kiegyensúlyozott megjelenésén is szeretnénk javítani. Arról nem is beszélve, hogy a megszerzett izomzat sokkal inkább definiáltabb egy szőrtelenített testrészen, mint egy szőrösön. De hogyan tudjuk megjelenésünket szőrtelenül, makulátlanná varázsolni?

  Tovább olvasom »
 • Retinol: a ránctalanítás esszenciája

  Egy régi/új hatóanyag az A-vitamin, vagy közismertebb nevén Retinol napjainkban egyre többször tűnik fel a bőrápoló készítményekben. Egyrészt azért, mert ha hinni lehet a szakirodalomnak, akkor az egyik legtöbb kutatási háttéranyaggal rendelkező vitamin, másrészt az a vegyület, melynek hiánya a bőr tartós és súlyos károsodásához vezet.

  Tovább olvasom »
 • A szempillaépítés új dimenziója

  A szempilla hosszabbítás valóságos iparággá nőtte ki magát, mindössze néhány év alatt. Ez is bizonyítja, hogy az érdeklődés töretlen, sőt folyamatosan nő, a gyártók pedig, hogy lépést tartsanak az óriási kereslettel mindig újabb és újabb termékeket fejlesztenek.

  Tovább olvasom »
 • Argán őssejtek a szépség szolgálatában

  A kozmetika ipar őssejtekkel kapcsolatos kutatásait talán a legnagyobb érdeklődés övezi napjainkban. Egyrészt a területben rejlő rendkívüli lehetőségek, másrészt a hónapról hónapra változó kutatási eredmények miatt. A kozmetikában használatos növényi őssejtek tényleg egyedülálló lehetőségeket rejtenek ismerkedjünk meg velük hogyan…

  Tovább olvasom »
 • PHYRIS új köntösben

  Nagyon jó dolgok történnek mostanában a PHYRIS háza táján. A dinamikus fejlesztési tevékenységet, valamint a piaci igényekhez alakított termékkínálatot már korábban is láthattuk, de olyan átfogó megújulásra, amely 2014-ben kezdődött eddig nem igazán volt példa.

  Tovább olvasom »
 • Dobozbontás: Mezopen

  A tegnapi napon megérkezett üzletünkbe egy rég várt újdonság, mely a mezoterápiás eszközök kínálatát hivatott tovább bővíteni. Izgatottan várta a csaptunk, hogy mit is rejt a parányi 15,5 cm x 18cm-es doboz és hogy a kibontás után ki lesz az, aki legelőször próbálhatja ki az eszközt?

  Tovább olvasom »
 • Alakformálásra hangolva

  Legyen szó a nőkről, vagy akár a férfiakról, ki ne szeretett volna már jobban definiált izmokat, kisebb súlyt, vagy egyszerűen csak jobb és fittebb közérzetet. Az egészséges életmód és formás alak a 21. sz. szépségideáljának szerves része és ma már a tudomány is bizonyítja, hogy alapvető fontosságú egy sikeres életpálya bejárásához. Arról nem is beszélve, hogy nagyban hozzájárul a szervezet élettartamának megnöveléséhez.

  Tovább olvasom »
 • Bőrszépítő vitaminok A-tól Z-ig

  Habár e-heti blog bejegyzésünk címe szerint legalább 40 féle bőrápolással kapcsolatos vitamint kellene felsorolnom, ez azonban két okból sem lehetséges. Az egyik, hogy a tudomány jelen állása szerint 13 vitamin létezik (13db-ot ismernek el, mint vitamin) másrészről, egy ilyen rövid cikkecskében szinte lehetetlen és nincs is szükség rá, hogy az összeset felsoroljuk. Ahogy a reklámok én is kizárólag azokra a legfontosabbakra szorítkoznék, amelyek tényleg döntő fontosságúak a szépségápolásban, gyakorlati hasznuk van és hiánytüneteik orvosilag bizonyított tényeken alapulnak.

  Tovább olvasom »
 • Mezoterápia a forradalmi kozmetikai kezelés

  Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem a mezoterápia az a terület, melyet a legnagyobb érdeklődés övez a hagyományos ápolókra épülő kozmetikai kezelések után. Ki ne hallott volna már a dermarollerről, vagy a tűnélküli mezoterápiás készülékekről és az azokkal elérhető látványos és egyedülálló kezelési eredményekről. A hirdetések ígéretei mögött azonban a 21. század kozmetikájának egyik legszigorúbb szabályokkal övezett kezeléséről van, hiszen a szép eredmények rengeteg tanulást, tudatosan megválasztott hatóanyagokat és eszközöket takarnak. Nem elegendő pusztán egy dermarollert és „mezós” termékeket vásárolnunk, hanem pontosan tájékozódnunk kell arról, hogy melyik eszköz hogyan működik és a kiválasztott hatóanyag valójában megfelelő-e ehhez a kozmetikai és bőrgyógyászat határterületein fekvő kezeléshez.

  Tovább olvasom »
 • Babyliss Pro X2 hajvágógép teszt

  Még a szokásosnál is jobban le voltam nyűgözve, mikor kézhez kaptam a legújabb Babyliss Pro hajvágó modellt. A már megszokott dizájnos és esztétikus termék már alap követelmény a BaByliss-nél, itt viszont már a csomagolás is sejteti, hogy nem egy szokványos gépről van szó.

  Tovább olvasom »
 • 10 tény a hialuronsavról

  A szépségiparban több mint egy évtizede tevékenykedő szakemberként rendszeresen kapok a cég ügyfeleitől, barátaimtól, rokonaimtól bőrápolással kapcsolatos kérdéseket. Milyen kozmetikumot használjak? Milyen hatóanyagot alkalmazzak erre és erre a bőrtípusra? Vagy, hogy egy adott bőrproblémának mi is a kulcs hatóanyaga? Az ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolása mindig kihívás, hiszen a klasszikus anyagok mellett az embernek figyelembe kell vennie a legújabb kutatási eredményeket is. Tehát nem elegendő csak a régen rögzített információkra támaszkodnia, hanem kutatnia, vizsgálódnia is kell a témában, hogy naprakész legyen.

  Tovább olvasom »
 • Alginát maszkabál a farsangi szezonra

  Nem is olyan régen 2011 őszén, amikor már bizonyos volt, hogy a Solanie márkát a jövőben az Alveola fogja forgalmazni kerültem először kapcsolatba mélyebben az „alginát” szóval. Nem mintha korábban más márkák révén, vagy az oktatási anyagokból nem ismertem volna, de akkor, mint a Solanie egyik „legsikeresebb, megszűnt” termékcsaládjaként került elő. Nem is értettem, hogy ha valami sikeres és működik, akkor miért nem jelen időben beszélünk róla. Kellett egy kis idő míg a termékfejlesztések szövevényes útvesztőjében sikerült eligazodnom és mélyebben beleásni magamat abba, hogy milyen tényezők játszanak szerepet abban, hogy egy termék a portfolióban kerülhessen és ott huzamosabb ideig is maradhasson. Pedig az alginát sorozat eltűnésének akkor ez volt az oka. Annak a sorozatnak, mely korábban a Solanie egyik legsikeresebb családja, mondhatnánk, hogy a védjegye volt.

  Tovább olvasom »
 • Évzáró jókívánságok

  A karácsony és a szilveszter közeledtével mindig számot vet az ember, hogy mi az, amit erre az évre tervezett és aztán megvalósította-e azt? Mind az üzleti, mind a magánéletében. Ha pedig ez a kettő szorosan összekapcsolódik, mert az élete a munkája is egyben akkor aztán tényleg van mit vizsgálgatni otthon a családdal a karácsonyfa és egy jó forralt bor mellett.

  Tovább olvasom »
 • Ampulla mustra

  A kozmetikai ampullák a szépségápolás favoritjai. Kis méretük, magas hatóanyagtartalmuk miatt akár kozmetikai, de otthoni bőrápolásra is kiválóan használhatóak. Népszerűségük a folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően töretlen. Vizsgáljuk meg őket közelebbről.

  Tovább olvasom »
X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2021 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK